maxvonsopop Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 jak w temacie. zabralem sie za wykonanie bloku domowa metoda. stracilem mnustwo czasu i jedyny blok miedzi jaki mialem. niby proste ale jakie to skomplikowane.TAK WIEC MOZE KTOS MI POLECIC ZAKLAD GDZIE WYKONUJA PRACE NA OBRABIARKACH CNC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Tak z ciekawosci ... co za blok dlubales ?? Bo wlasnie powoli wykanczam cosik wzorowane (nie kopia) Uriela ... i jakos mi idzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxvonsopop Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 cos podobnego do uriela. ale jak przyszlo do wiercenia rowka pod oring to wyszla masakra. aha blaszki tez nie za piekne, kazda innej grubosci i jedna mi sie nadlamala. generalnie strasznie jak na 1 raz. wiec szukam taniego CNC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 cos podobnego do uriela. ale jak przyszlo do wiercenia rowka pod oring to wyszla masakra. aha blaszki tez nie za piekne, kazda innej grubosci i jedna mi sie nadlamala. generalnie strasznie jak na 1 raz. wiec szukam taniego CNC CNC na 1 egzemplarz ?? To wyjdzie duuuuża sumka .... Urielopodobny bloczek można na ręcznej frezarce zrobić (tak jak Frost ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Co wiecej mozna go zrobic narecznej frezarce bardzo prosto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A ja tam nadal bede dlubal dremelem ... co do krzywaych finow no to co, strzelac z tego nie bede :P a jaka radocha (tylko tym frezem pod oring mnie zmarwiles bo mnie wlasnie to czeka Wojtek PS. wiecie gdzie w gdansku mozna dostac o-ringi i jest tego duzy wybor ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A ja tam nadal bede dlubal dremelem ... co do krzywaych finow no to co, strzelac z tego nie bede :P a jaka radocha (tylko tym frezem pod oring mnie zmarwiles bo mnie wlasnie to czeka Wojtek PS. wiecie gdzie w gdansku mozna dostac o-ringi i jest tego duzy wybor ?? rowek pod oring wyfrezuj w topie z plexi i masz problem z głowy... :D frezowanie w miedzi frezem palcowym 2 mm (z tego co pamiętam takiego użyłem do wyfrezowania rowka w plexi pod oring) to istna męczarnia... żadnej różnicy nie ma w tym czy wyfrezujesz w topie z plexi czy w miedzi...skoro mniej roboty jest z plexi to po co się męczyć :?: :D 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxvonsopop Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja zlamelem 2 frezy 2mm w czasie wiercenia rowka pod oring w bloku. buu.... jakies japonskie ojca byly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 oringi można kupić na wylocie z gdyni w strone rumi, tam jest gites wybór, nie pamiętam jak to sie nazywa ale w panoramie firm jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Dzieki ... a co do frezu pod o ring to sie zastanawialem czy nie naciac go tarczka od dremela ... No nic bede probowal i powiem co mi wzszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hydro-met s.c. (hurtownia uszczelnień technicznych) pn. - pt. 8.00 - 16.00 tel 058-664-27-39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 A moze jeszcze tak zapytam ... jakiej grubosci (to znaczy srednicy gumy) dac najlepiej o-ring ?? Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Męczycie się z tymi rowkami do oringa a jest prostrza metoda: wycina się uszczelkę z grubej gumy (dętka koła od samochody), od spodu- do miedzi przykleja się ją na silikon (aczkolwiek niekoniecznie) i gra. Po dociśnięciu plexowytm topem nie ma prawa przepuszczać. Można ewentualnie uszczelkę od góry też przesmarować silikonem ale źle wpływa to na estetykę bloku (silikon widać przez plexowy top). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ja dawałem uszczelke fi 1.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...