Dj nEo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam! mam takie problem otóż mam według mnie bardzo dużą temperature procesora bo aż 54 stopnie czasem podchodzi nawet do 56 przy mocnym obciążeniu. podam moją konfiguracje: Epox 8rda+ Athlon 1700+ @ 2400+ 256 Ram DDR 400 Twinmos (cl2.5) wiatrak na procku: Arctic Cooling Cooper Silent TC zasilacz: Chieftec 1136H komputer mam zamknięty ale jak otworze to spadnie temperatura o 2 stopnie. wiatrak kręci sie z prędkościa 1800-1900 RPM. teraz pytanie, czy ta temperatura jest normalna ? czy trzeba coś ustawiać w biosie ? nie mam żadnego dodatkowego wiatraka w środku komputera. dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 To chyba jeszcze nie tak tragicznie biorac pod uwage ze jest po 30-32C na zawnatrz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 nie płacz ;) jak dojdzie do 90C to zacznij sie martwić ja mam 60C ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 temp. bardzo ładna, nie wiem czego jeszcze kcesz;] i to jeszcze na kręconym sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Cóż... Kręcony procek, a wentyl kręci się poniżej 2000obr/min. Nie może być inaczej. Jak chcesz obniżyć temperaturę to musiałbyś zewrzeć diodę termiczną w coolerze i zamontować jakiś potencjometr, żeby samemu regulować obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj nEo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 nie płacz ;) jak dojdzie do 90C to zacznij sie martwić ja mam 60C ;]kiedyś jak był u mnie koleś to odłączał swój dysk i jakoś się zaplątał kabelek od zasilania w wiatraku i miałem temperature procka 80 stopni ;) akurat grałem i mówie co to tak skacze :D ale był ubaw :] no nic panowie wielce dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. miłych wakacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Za mało wydajny cooler jak są upały. Ale temp. ujdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja w południe w spoczynku mam 49-50st a późnym wieczorem 44st :-) Także lato najgorsze do o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 U mnie tez temp wzrosla z 47C do 52C w idle a bude mam otwarta, no ale to jest lato i taki przyrost jest normalny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 U mnie w zime jak cieplownia daje po garach (a daje zawsze) to mam upal w chacie jak tera w lato :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 i w takich momentach siedzi sobie czlowiek z wiejacym mu w twarz 12cm wiatrakeim delty na 5v .. i cieszy sie ze ma wc 1.75v na procu i 40* w stresie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Zmien sobie waiatrak na Whisper Rock IV to od razu ci spadnie, jak dodatkowo wrzucisz duzy wiatrak do srodka to bedziesz mial 40oC w stresie :D :D P.S. Jak nie zamierzasz dalej krecec do twoja temp. wcale nie jest tak tragiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A to temperatura z diody czy z pod proca??? Bo jeśli z pod proca to już wydaje mi sie sporo jak na 2400+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 60 stopni to troche duzo Jakie msz napiecie na procu ?? Ja mam 45 przy zamknietej budzie a jak bebechy sa na zewnatrz budy (teraz tak mam :twisted: ) to mam 33 st jedynie to mnie ratuje przed 60 stopniami ze mój chodzi na napieciu 1.5 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja mam 2400+ 1.6 V, FC2, dwa wentyle, komin, buda zamknieta i w stresie teraz do 60 dochodzi. Wiec Dj nEo masz ok i nie ma sie czym przejmowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Bez kitu, ogromna jest różnica lato-zima. W marcu przy zamkniętej budzie na procku 2.0ghz w stresie miałem do 38-39 (tak 35-36). Teraz otwarta buda i proc 40 przy otwartej jeden stronie w necie... A 4 wiatraki kotłują wkoło procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja mam na Athlonie XP 1500+ @ 1800+ temperaturę 54*C w stresie. Chłodzony SpireWhisperRock. Nie wiem jak w zimie będzie, ale z tego co mówicie, to temperatura znacznie spadnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Aha - mam Durona 2.0Ghz, 1.57V + Cooler Master do mocniejszego Athlona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...