Grinch Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam serdecznie :) No więc dziś dostałem dwa dyski po 250GB na których zgromadzone są pewne drogocenne dane :> Tak się składa, że dyski pracowały pdo linuxem i ich system plików to ext3. I teraz do was pytano, jakim programem zmienić ten system plików na fat32 lub ntfs (bez znaczenia). Mój system to WinXP, Partition Magic 7.0 niestety nie poradził sobie z tym problemem. Niechce ryzykowaćutratą danych więc najpierw Was pytam o radę. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Sciągnij sobie plugin pod Total Commandera o nazwie EX2FS, uzyskasz dostęp do dysków w trybie read-only, skopiujesz co trzeba a potem skasujesz partycję i załozysz FAT czy NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Hmm zle wyjscie :D BO nie ma mna zbyciu kolejnych dyskow po 250GB :D Plugin dziala, ale nie mozna tych dyskow np udostepnic w DC++. Wiec w gre wchodzi zmiana systemu plikow lub jakis sterownik ktory umozliwi widzenie tej llinuxowego systemu plikow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 inaczej to raczej ciężko Ci będzie to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Masz dwa wyjścia: zmiana systemu operacyjnego (polecam) albo przegranie tego gdzieś. Bo konwertera z ext2/3 do fata to z tego co wiem po prostu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/ext2ifs.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Ok, jednak mi sie udalo :D Dzieki wielkie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...