Skocz do zawartości
Kirk42

Zalman CNPS7000A-Cu a ABIT NF7-S

Rekomendowane odpowiedzi

podpisuje sie dom tego pytania wlasnie skladam soebie kompa i bede miala plyte glowna Abita NF7-S(rev.2) proca mobile2500

i wlasnie zastanawiam sie nad coolerem chcialem kupic dokladnie tego ale podobno nie obsluguje on tej plyty:(( jesli tak to chyba kupie volcano 12+ extreme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest jeden musisz ciac zapinke inaczej nie ma bata zebys zamontowal poprostu zapinka wchozi w kondensatory obok socketu (chyba ze sobie przelutujesz w inne miejsce kondens.. ;) )

aha i z tego co wiem musi byc rev.2 - ktora ma otwory wokol socketu inaczej nie zalozysz (zalmana sie przykreca do plyty)

nie polecam vulcano 12, w porownaniu do zma7000 cu wysiada glosniejszy i mniej wydajny wiec nie ma co porownywac

(sam sie przesiadlem z vulcano 11 na zalka i jestem oczarowany)

a tak to innego problemu nie ma, wentyl wspanialy

a tak na przyszlosc to wszystko jest juz na forum wiec SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to mozna zamocowac tego Zalmana po skosie do otworow wokol socketu i wtedy nie trzeba obcinac zapinki, nawet gdzies tu bylo zdjecie na forum. Poszperaj. W innym wypadku trzeba ciac zapinke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi