model1 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Mam teraz coś w tym stylu: XviD-1.0.1-05062004 , Nimo50Build9Beta1.i ac3filter_1_01a_rc2. oraz jeden programik : ffdshow-20030523. I mam taki problem jak włączam niektóre filmy bądź teledyski to niektóre się nie uruchamiają lub ida do pewnego momentu a później jest zwis obrazu co jest ??? ja myślałem że to wina codeków czy to prawda jeśli tak to na jakie zmienić ??? Mam kartę graficzna fx5700 ladetek –jest w podpisie stery to : 5.6.6.4 Korzystam z programu CinemaPlayer -jeśli te informacje mają jakiekolwiek znaczenie? Próbowałem odtwarzać w winampie i tak samo co jest :?: :?: :?: :?: :?: :?: Pomórzcie :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 proponuje wejscie na divx.pl i zassanie 1. kodeka divx 2. XviD 3. mpeg2 4. ac3 a poprzednie wykasowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a ja proponuje zainstalowanie tego http://m5studio.prv.pl/codec.html i niczego wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałek Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja używam K-Lite Codec Pack i wszystko działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 OMG :o a ja proponuje nie sluchac poprzednich wypowiedzi i zabawy z jakimis bzdurnymi pakietami kodekow. Wiecej z tym problemu niz pozytku. I tak sie nie uzywa tego i zainstaluj samo ffdshow kilka tematow nizej jest moj topic o optymalnych ustawieniach. Zalety ffdshow: - czesta aktualizacja (srednio co 10 dni nowa wersja) - obsluga wielu formatow kompresjii - niskie wymagania sprzetowe - olbrzymie mozliwosci konfiguracji Do ffdshow ewentualnie zainstaluj AC3 Filter i nic poza tym --EDIT-- http://free-codecs.com/download/FFDShow.htm - link do najnowszej wersji (18.07.2004) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model1 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Każdy z innej beczki powiedzcie co w końcu brać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 jak juz napisalem; FFDSHOW ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64007 kiedys takze uzywalem XviD'a i DivX'a 5.x, ale tylko do momentu instalki ffdshow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 dokladnie - ja uzywam jedynie ffdshow + ac3 i wszystko smiga. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja używam AllPlayer + FFDShow + OggDS czy jakoś tak i też nie mam problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model1 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 To co FFDshow takie dobre z kąd to wziąć??? Tylko to wystarczy czy jeszcze coś do tego trzeba zapodać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopus Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja polecam Ace Mega Codecs Pack v. 6.xxx,i nic wiecej nie potrzeba. Wpisz w Google to ci znajdzie...i przetestuj-zero problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Nie polecam zadnych packow... FDShow, Xvid, ac3filter, OggDS = i wszystkie filmy dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Po co wam te wszystkie kodeki? WMP10 i AC3 i wszystkie filmy działaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Cytat Po co wam te wszystkie kodeki? WMP10 i AC3 i wszystkie filmy działaja. po to, zeby to jeszcze jakos wygladalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Powiem inaczej. Po co wam te kodeki skoro wszystko działą i wyglada tak samo? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Nie wygląda. Poza tym wmp10 działa tylko pod xp. Do tego duetu można jeszcze zainstalować Morgam Stream Switcher - do przełączania się pomiędzy rożnymi ścieżkami audio jeżeli film ma więcej niż jedną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Nic z tego nie kumam ;-(!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ja tez nic nie kumam :/ po kiego wala Ci 2 konta :o instaluj sobie co chcesz, bo widze ze nic nie lapiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 po to abys sie pytał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 a na mpeg2 co polecacie?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A jak usunac poprzednie kodeki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 a co tu kumac, instalujesz ffdshow najnowsze i wszystko ma chodzic, jeszcze w "configuration" mozesz sobie podrasowac obraz ze jakosc ogladanego filmu bedzie prawie idealna (link do konfiguracji masz wyzej bo sadze ze pewnie nawet go nie przeczytales) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...