nieo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Problem mam taki. Gierki mi przycinaja, tzn. zatrzymuja sie na 1/10s co pare sekund. Mimo ze gry maja stala predkosc. Czasem jest dobrze i nie przycina. Ale to rzadkosc. Napewno nie jest to problem sterownikow, ani przegrzewania sie karty. Poprostu raz gry chodza dobrze, raz zle. Karta to gf4-440mx dodam że ramu tez mam wystarczajacą ilość 640mb. Nie mam takich problemow ze starym gf2-400mx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Podaj swoj caly konfig, bo mozliwosci moze byc wiele (np. slawny blad zegara RTC :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Jezeli masz plyte glowna opartą na nForce to jest to błąd RTC (real time clock) czyli zegara na plycie glownej do ktorego dostosowuja sie niektorew gry. Mozesz poszukac o tym problemie na forum. A nmajlepiej podaj w jakich grach masz te zatrzymania i jaki masz dokladnie konfig. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Masz pewnie jakis syf, zainstaluj spyware lub inne tego typu, wcisnij ctrl-alt-del i sprawdz jakie uslugi i procesy "jadą", zainstaluj xp-antispy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 spyware- nie mam, sprawdzilem, system przeinstalowalem mobo ecsk7s5a, hdd samsung 60gb 5400obrotow, sblive 5.1,rtl 8180, athlon 1500+palomino... Jesli chodzi o gry, to wszystkie gry oparte na open GL zacinaja bardzo, na DX troche mniej. Najgorzej jest w grach wykorzystujacych duzo sprite'ów... ktore zazwyczaj imituja zielenine tj. drzewa i krzaki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 witam - czasem mam cos podobnego na abit NF7 ti4200 2x256mb 444mhz -> jaka jest na to rada? zainstalowalem jakies nowe stery do nforce 5cos tam nieoficjane i niby troche ustapilo .. co to za motyw z tym zegarem czasu rzeczywistego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 chłopaki, spróbujcie tego, nie wiem czy działa, dzisiaj się pojawiła niesprawdzona jeszcze metoda: http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=50182 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 niby cos tam wplywa - ale zmniejszenie latency na grafie w moim przypadku znaaacznie wplywa na wydajnosc ( negatywnie oczywiscie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 nieo jakoś mało się interesuje tematem :) stawiam na błąd nForce2 ale może być też kijowe chłodzenie tego MX440. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hmmm... mam płyte ecsk7s5a ona nie jest na nforce, z innymi chipami chyba nie ma problemu zegara RTC. Na chłodzenie tez to nie wyglada, obnizajac taktowanie nawet ponizej standardowych ustawien, problem dalej sie pojawia. AMD Rullez: malo sie interesuje bo nie sadze zeby ktos byl w stanie mi pomoc, przerobilem cala mase podobnych postow i nie znalazlem rozwiazania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Juuuhuuuu!!!!!! Dorwałem squbańca!!!!! Dumeter wszystko przez tego dziada!!!!! W życiu bym się nie spodziewał że takie rzeczy przez takie [ciach!]o mogą się dziać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 dzienki sam używam tego programu będe wiedział na przyszłość :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Juuuhuuuu!!!!!! Dorwałem squbańca!!!!! Dumeter wszystko przez tego dziada!!!!! W życiu bym się nie spodziewał że takie rzeczy przez takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mogą się dziać :P A co ja mowilem??? Teraz Juuuuhuuu czytaj dokladniej i stosuj sie do wskazowek dokladniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...