Skocz do zawartości
Pinioo

Dziwne zachowanie komputera ;((

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zaczął mi się komp jebac .

Podkręciłem go jak w opsie i działał przez miesiąc . A teraz mu odjebuje.

Resetuje się zawiesza , programy nie odpowiadają . Czytałem gdzieś że twardziel może wymiękł , albo sprawa napięcia procka

Proszę o pomoc !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dal mnie jest 1 mozliwosc ;]

lato - temp skoczyla o kilka stopni w gore i stad zwiechy , odkrec troche proca i jazda

Bez przesady - Intel to nie AMD zeby sie grzal w takie "lato" jakie mamy teraz :) Poza tym to jest celeron 1.7@2.0 wiec nie powinien sie grzac. Ja mam 2.8Ghz@3.5GHz na standardowym wentylu i smiga OK.

Pozdrawiam

adamdn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dal mnie jest 1 mozliwosc ;]

lato - temp skoczyla o kilka stopni w gore i stad zwiechy , odkrec troche proca i jazda

Bez przesady - Intel to nie AMD zeby sie grzal w takie "lato" jakie mamy teraz :) Poza tym to jest celeron 1.7@2.0 wiec nie powinien sie grzac. Ja mam 2.8Ghz@3.5GHz na standardowym wentylu i smiga OK.

Pozdrawiam

adamdn

nie boj ;] nie takie chece widzailem P4 2,66GHZ znajomego ma 70C w idle w takie upały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam takich problemow - na 2.8Ghz mam teraz 40 C a podczas wykorzystywania proca "jedyne" 47 C. Odczyt z plyty w biosie i niezaleznymi czujnikami. Nie wydaje mi sie zeby to byla sprawa tego. A najlepiej zmniejszyc taktowanie i sprawdzic - ja obstawiam ze to nie wina podkrecania :)

Pozdrawiam

adamdn

P.S. Moze to wina jakiejs dziwnej serii?? Ja mam - o ile dobrze pamietam SL6WJ (moge sie pomyslic gdyz ostatnimi czasy mialem juz zbyt duzo prockow przed oczyma :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi