kanios Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 witam!! Jakis trzy misiace temu kupilem kompa{nowego} od pewnego informatyka{znajomego mojej matki}za ok 2500zl.{to byl chyba blad}I problem jest w tym , ze na pozor jest to dobry komp mianowicie: AMD Athlon XP 2600+ na plycie Gigabyte GA-7N400 z chipsetem nForce2-Ultra400, dalej jest 2x256MB(200 MHz)o nazwie HyundaiHYMD232 646B8R-D43 oczywiscie DDR SDRAM 64 bitowych, dalej karta dzwiekowa zintegrowana RealtekAC'97 no i oczywiscie grafika czyli ten przeklety nVIDIA GeForce FX 5200 (128MB) w tej cenie jeszcz znalazlo sie DVD{zepsolo sie po trzech tygodniach noe czyta plyt} i nagrywarka{tej juz nie dziala o 2 tygodni mianowicie rozerwala oorginalna pyytke}a i problem jest w tym, ze to co napisalem wyciaga w 3DMarku2001 4486ptk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a 2003 nawet sie boje wlaczac.Najepsz jest to ze mam pląby na kompie i jak powiedzialem temu kolesiowi co mi sprzedal ze mam klopoty z grafika to on powiedzial ze GeForcy tak maja {te mogele}.A juz bylo the best stwierdzenie {jak mu powiedzialem ze moj kolega na Radeoni 9200 se pelnym ma o niebo lepszy wynik on ma troszke gorszy komp niz ja oczywiscie sprzetowo a nie osiagowo}to ten kolo mowi mi ze GeForce sa o wiele lepsze maja trzeci wymiar i lepiej swiecą.O Jezu nie moge z nim wytrzymac a jak sie do niego dzwoni to on zawsze mowi ze przyjedzie a rzeczywistosci go nie ma i sie glupio potem tlumaczy.Co mam robic???? Przeciez tak nie moze byc ad tego wyniku w 3D2001.Ewentualnie na co mam zwrocic uwage jak on przyjedzie i na jaka karte wymienic mam.Co mam mu powiedziec???On mi ciagle wmawia ze to normalne.Boze nawet Colin4 mi sie tnie.Blagam o rade!!!!!!!!!! a tak wogole to jaki powinienem miec wynik w 3DMarku2001??przy tym co ja tam mam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Pewno 64bit i dlatego taka kicha. A na co wymienić? Zależy ile masz kasy. Jak mało to bierz R9550 byle na kościach 4ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 to jest na pewno 64 bity wersja 128 bit ma coś ok 9000 marków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 GeForce sa o wiele lepsze maja trzeci wymiar i lepiej swiecą Nie znam gościa ale jeżeli dokładnie tak powiedział to chyba ma nie po kolei w bani. EDIT Co do nagrywarki i dvd to ciśnij gościa że sprzedał Ci shit i niech Ci wymieni. Nie po to płaciłeś tyle kasy. Jak nie to może u producenta będziesz miał jakąś gwarancje jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...