Skocz do zawartości
kanios

problem z GeForce FX 5200 ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam!! Jakis trzy misiace temu kupilem kompa{nowego} od pewnego informatyka{znajomego mojej matki}za ok 2500zl.{to byl chyba blad}I problem jest w tym , ze na pozor jest to dobry komp mianowicie: AMD Athlon XP 2600+ na plycie Gigabyte GA-7N400 z chipsetem nForce2-Ultra400, dalej jest 2x256MB(200 MHz)o nazwie HyundaiHYMD232 646B8R-D43 oczywiscie DDR SDRAM 64 bitowych, dalej karta dzwiekowa zintegrowana RealtekAC'97 no i oczywiscie grafika czyli ten przeklety nVIDIA GeForce FX 5200 (128MB) w tej cenie jeszcz znalazlo sie DVD{zepsolo sie po trzech tygodniach noe czyta plyt} i nagrywarka{tej juz nie dziala o 2 tygodni mianowicie rozerwala oorginalna pyytke}a i problem jest w tym, ze to co napisalem wyciaga w 3DMarku2001 4486ptk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a 2003 nawet sie boje wlaczac.Najepsz jest to ze mam pląby na kompie i jak powiedzialem temu kolesiowi co mi sprzedal ze mam klopoty z grafika to on powiedzial ze GeForcy tak maja {te mogele}.A juz bylo the best stwierdzenie {jak mu powiedzialem ze moj kolega na Radeoni 9200 se pelnym ma o niebo lepszy wynik on ma troszke gorszy komp niz ja oczywiscie sprzetowo a nie osiagowo}to ten kolo mowi mi ze GeForce sa o wiele lepsze maja trzeci wymiar i lepiej swiecą.O Jezu nie moge z nim wytrzymac a jak sie do niego dzwoni to on zawsze mowi ze przyjedzie a rzeczywistosci go nie ma i sie glupio potem tlumaczy.Co mam robic???? Przeciez tak nie moze byc ad tego wyniku w 3D2001.Ewentualnie na co mam zwrocic uwage jak on przyjedzie i na jaka karte wymienic mam.Co mam mu powiedziec???On mi ciagle wmawia ze to normalne.Boze nawet Colin4 mi sie tnie.Blagam o rade!!!!!!!!!!

a tak wogole to jaki powinienem miec wynik w 3DMarku2001??przy tym co ja tam mam??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeForce sa o wiele lepsze maja trzeci wymiar i lepiej swiecą

Nie znam gościa ale jeżeli dokładnie tak powiedział to chyba ma nie po kolei w bani.

EDIT

Co do nagrywarki i dvd to ciśnij gościa że sprzedał Ci shit i niech Ci wymieni. Nie po to płaciłeś tyle kasy. Jak nie to może u producenta będziesz miał jakąś gwarancje jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi