Gość Cash Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Tak sobie czytam to forum, i czesto napotykam sie z tekstami typu, po podkreceniu mój procesor trzymał się lepiej ale dopiero przy napięciu jakimstam o co z tym chodzi ? po co się zwiększa napięcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Kazdy procesor pobiera określoną ilość prądu, zwiększając je (oczywiśćie do pewnych granic) mozesz wyciśnąć wiecej (FSB lub mnoznik) czyli go podkręcicć. P.S. Następnym razem przeczytaj faq a nie zadajesz serie pytań na które sa juz udzielone odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeku6 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 hej od dluzszego czasu zastanawia mnie to co piszecie na temat napiec i pradow na cpu jesli mam byc szczery to wedlug mnie podwyzszenie napiecia na cpu powoduje zmniejszenie pradu ( oczywiscie zakladajac ze bilans mocy sie nie zmienil) a co za tym idzie to zwiekszenie stabilnosci . oswieccie mnie bo sam juz nie wiem co mam o tym myslec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Zwiekszenie napięcia na CPU tylko wtedy moze podnieść stabilność jezeli zwiekszyłeś FSB i procesor potrzebuje wiekszego napięcia. W przeciwnym razie podonoszenie napięcia powoduje tylko zwiekszenie wydzielanego ciepła przez procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...