Skocz do zawartości
-mess-

Najszbsza 64MB karta graficzna...

Rekomendowane odpowiedzi

a i jeszcze jedno skoro twierdzisz ze TI 4600 czy 4200 po max oc na tych samych prockach i FSb beda szybsze od 9500@pro@

to poruwnamy wyniki w powiedzmy 4 benchmarkach'

1 2001 se

2 2003(340)

3 AQ3

4 Final Fantasy

daj wyniki tego TI 4200 max wykreconego powiedzmy na 11x200Fsb i ja dam ci 9500@pro@ na tym samym procku i ją skopioe jak malego chłopca :-) hehe naprawde Ti 4 xx nie ma szans w zadnych grach czy starych czy nowych z 9500@pro@ :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jeszcze jedno skoro twierdzisz ze TI 4600 czy 4200 po max oc na tych samych prockach i FSb beda szybsze od 9500@pro@

to poruwnamy wyniki w powiedzmy 4 benchmarkach'

1 2001 se

2 2003(340)

3 AQ3 

4 Final Fantasy 

daj wyniki tego TI 4200 max wykreconego powiedzmy na 11x200Fsb i ja dam ci 9500@pro@ na tym samym procku i ją skopioe jak malego chłopca :-)  hehe naprawde Ti 4 xx nie ma szans w zadnych grach czy starych czy nowych z 9500@pro@ :-)

Taaa...

Tutaj gef4ti 4200 przegrywa ale normlka 3dmark zzachlanny jest na MHZ , male oc i mamy gef4ti 4600 ktory jest syzbsyz od radka

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

zrob testy i powiedz czy bedziesz mia lwiecej pkt i fps bo ja na swojej gef4ti to mam wiecej nawe tod tej gef4ti w testach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego przeciez ci pisałem zrobmy testy na tych samych ustaiweniach procka 11x200 poewedzmy ja na 9500@pro@ a ty na TI4 @4600@ i zobaczymy :-) hehe po pierwsze pokazałes test na P4 2000mhz nie wiem czy wiesz ale 9500@pro dopiero rozwija skrzydełka od minum 2500+ i ja cały czas mowie o 9500@pro 3.0 a nie 9500pro 128mb bo rozmawiamy o 64mb kartach :-) i nie wiem czy wiesz ale 9500@pro lepiej sie kreca od 9500pro :-) i sa szybsze :-) Daltego nawet jak chcesz moge sie zmiezyc nawet z TI 4600 :-) w 2001 i skapie mu dupe na tym samym procku :-) juz nie pisze np o 2003 lub AQ3 gdzie jest minum o 100% szybsza od TI 4600 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjmujesz :-) zakaład kto przegra ten stawia krate browaru :-) z tego co widze u ciebie w podpisie masz 126xx pk w 2001 na TI 4200 i 3200+ powiem ci ze ja mam na ty samym procku na 9500@pro ok 17500pkt :-) tak wiec nie ma co sie sprzeczac

W kartach 64 mb najlepsza w DX od 7 do 90 najlepsza jest 9500@pro@ :-) koniec i kropka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) eheh :-) mam nadzieje ze wkoncu da sie przekonac :-) ze Ti 4xxx nie jest juz tym czym byla ok rok temu ale dalej jest najlepszym zakupem w wydajnosci do ceny :-) ale ATI 9500@pro@ RRRRRRRUUUULLLLLEEEEEEEZZZZZZZZZ :-) heheeh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz'owi nie przetlumaczysz, to zaciekly fascynat Ti4200 :D 

no offence.

hahaha to mnie rozbiło :) nie ale dobre dobre :) fakt mlubie gef4ti bo ja mam :D ale nie chodiz o to tylko chodiz o to ze pisanie ze 9500@pro tłucze dupe tej karcie to przesada bo fakt sa gry gdzie gef4ti 4200 do staje kopa w d szczegolnie z AA i AF ale sa gry gdzie 9500@pro przegrywa z gef4ti 4200 glownie za sprawa lepszej optymalizacji silnika gry pod NV ale i nie tylko, bez przesady nie robmy z Ti 4200 karty rzedu MX czy riva ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jeszcze jedno do tych testow juz ci pisalem ze na tak podkreconej grafie 9500@pro@400-640 jest szybsza od 9700 to popatrz na swoje wyniki i wstaw jeszcze jedno miejsce na czele bo bedzie w kazdym z tych testow jakie podales przed 9700 :-) o ok 3-5% :-) to wszystko na ten temat :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam ochoty z Toba dyskutowac, bo jestes jakis nawiedzony i pewnie juz ci piana cieknie z ust ;) , wyluzuj ;] ja mam inne zajecia niz dawanie ci dowodow na to ze babcia jest babcia ale czasami dziadkiem :lol:

no offence

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz ci pisałem zrobmu 3 najpopularniejsze benchmarki :-)

2001

2003

AQ3

bedziemy mieli testy wydajnosci w starych i nowych grach :-)

podaje ci moje na 3200+

2001 -175xx

2003-48xx

AQ3-40xxx pkt

no i pobij mnie przeciez masz ten sam procek :-) to juz reszta zalezy od karty heehehehhe :-) czekam na wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co te klutnie ?

:D 

Przyjmijmy, ze :

ze stajni nvidia najlepsza 64 megowka jest GeForce Ti4x00

- ==== - ati  -======-    -====-  jest Radeon 9500 Pro.

Pokoj  8)

Amen....;] idzcie w pokoju Chry.... :D

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nie masz ochoty dyskutowac przeciez sam zaczołes ze Ti 4200 jest szybsza od 9500@pro co jest kompletna bzduro i widac ze wkoncu to zrozumiałes wycofujac sie z rozmowy :-) bo nie masz nawet 1 dyrnego testu w ORT: ORT: ORT: kturym Ti 4200@4600@ pobije 9500@pro@

Wiec sam doszedłes do wniosku ze w 64mb kartach 9500 jest najszybsza karta :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co te klutnie ?

:D 

Przyjmijmy, ze :

ze stajni nvidia najlepsza 64 megowka jest GeForce Ti4x00

- ==== - ati  -======-    -====-  jest Radeon 9500 Pro.

Pokoj  8)

Amen....;] idzcie w pokoju Chry.... :D

8)

dobra niech wam bedzie ale ogulnie i tak jest najszybsza 9500@pro@ w 64mb :-) AMEN hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nie masz ochoty  dyskutowac przeciez sam zaczołes ze Ti 4200 jest szybsza od 9500@pro co jest kompletna bzduro i widac ze wkoncu to zrozumiałes wycofujac sie z rozmowy :-) bo nie masz nawet 1 dyrnego testu w ORT: ORT: ORT: kturym Ti 4200@4600@ pobije 9500@pro@

napewno 9500 :lol: bez pro :lol:

nie mam ochoty dyskutowac bo 2 lata dyskutuje na tym forum i che zeby to były dyskusje na poziomie a nie głupie kłotnie i tłumaczenie dzieciom jak sie robi dzieci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 9600@9700 nie jest lepszy ??

piłeś, nie korzystaj z forum bo Cie wszyscy wybrechtają :wink: bo dużo sie tu mylisz

raczej 9500@9700;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie poscigam :P (lubie sie scigać :P :D )

fakt ze tutaj jest bardziej sprawdzenie niez sciganie ale i to i to lubie

wybrane przez ciebie benchmarki są bez sensowne

aq i 2k3 maja standardowo aniso .. a jak wiadomo z tym 4ti nie radzi sobie najlepiej

pomysl jak inaczej porównach grafy ...w aplikajach 3d bez zadnych dopalaczy :P (...a czy karta jest na maxa wykrecona to sie dopiero okaze .. juz nie dłogo nowe wyniki :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nie masz ochoty  dyskutowac przeciez sam zaczołes ze Ti 4200 jest szybsza od 9500@pro co jest kompletna bzduro i widac ze wkoncu to zrozumiałes wycofujac sie z rozmowy :-) bo nie masz nawet 1 dyrnego testu w ORT: ORT: ORT: kturym Ti 4200@4600@ pobije 9500@pro@

napewno 9500 :lol: bez pro :lol:

nie mam ochoty dyskutowac bo 2 lata dyskutuje na tym forum i che zeby to były dyskusje na poziomie a nie głupie kłotnie i tłumaczenie dzieciom jak sie robi dzieci ;)

to popatrz sobie dobrze i zobaczysz ze ja tez ponad 2 lata jestem na tym forum :-) i tez sie nie kłuce tylko dyskutuje i denedwuje mnie to jak ktos mi wmawia ze Ti4xx@ jest szybsza od 9500@pro@ .

uznajmy tak w 64mb katach

1 miejsce 9500@pro@

2miejsce TI4200@4600@

i malina :-) a tak przy okazji to nie jestem dzieckiem koles, ani poczatkujacym i znam sie na sprzecie komputerowym :-)

Pozdrowionka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie poscigam :P (lubie sie scigać :P :D ) 

fakt ze tutaj jest bardziej sprawdzenie niez sciganie ale i to i to lubie 

wybrane przez ciebie benchmarki są bez sensowne 

aq i 2k3 maja standardowo aniso .. a jak wiadomo z tym 4ti nie radzi sobie najlepiej 

pomysl jak inaczej porównach grafy ...w aplikajach 3d bez zadnych dopalaczy :P  (...a czy karta jest na maxa wykrecona to sie dopiero okaze .. juz nie dłogo nowe wyniki :D )

napewno bedziesz chciał 2001marka choc jest troszke stary i nie pokazuje mozliwosci kart 8potokowych z DX90 ale niech bedzie hmmm co dalej np.Codekreatures , Final Fantasy i

Benchmark

te 4 beda ok :-) jak nie hccesz AQ3 i 2003 ale w 2003 i AQ2 widac jaka kolosalna roznica jest pomiedzy Ti4xx a 9500@pro@ o ok 100%

Bo wkoncu temat jest najlepsza grafa z 64 mb na pkładzie wiec trzeba przetestowac grafe we wszystkich mozliwosciach i w starych grach i w nowych bo mam 2004 i 3dmark 2003 bedzi jak najbardziej na miejscu :-)

To moze tak

2001

2003

AQ3

Codekreatures

Final Fantasy

GunMetal

no i na tych testach zobaczymy co bedzie najlepsza grafa 64mb wyprodukaowana do 2004-07 :-) roku bo przeciez rozmawiamy o najlepszek karcie 64 a nie karcie najlepszej do 2002 roku :-) tylko do 2004r :-) Takie jest moje zdanie i w takim przypadku najszybasza karta jest 9500@pro@ ufff ale sie rozpisałem :-) eheh ide do roboty :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 9600@9700 nie jest lepszy ??

piłeś, nie korzystaj z forum bo Cie wszyscy wybrechtają :wink: bo dużo sie tu mylisz

raczej 9500@9700;]

nie ten klawisz wcisnąłem, miało być 9500 :oops: 9600 to inny chipset i niemodowalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez gf4 4200@4600 to juz max praktyznie dla tej karty - pojdzie moze jeszcze gora 25 mhz na rdzeniu , natomiast taki 9500@pro mozna podkrecic spokojnie ponad 100 mhz na samym rdzeniu jeszcze - ja mialem 2 takie karty i na standardowym chlodzeniu jedna chodzila 380 druga 385 stabilnie na rdzeniu do testow . wiec zapas mocy ma jeszcze spory . ogolnie nie ma sie co klocic wogole co jest najszybsza karta , bo wiadomo ze bedzie to radek , chyba ze cena/wydajnosc wtedy gf4 wygrywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja widze ze my sie nie rozumiemy koleś :wink:

Mówie ci przeciez ze w 2k3 i aqamarku masz anizo właczone ..zawsze !!! ..a w tedy to kazdy wie ze nie ma sie co scigac :wink:

ja to widze tak ze odpalamy marka 2001 i puszczamy wszyskie testy ( kazdy testuje co innego weidz bedizesz widac która karta ma w czym przewage)

no proca mozemy ustawić na ile tam seobie tylko zyczysz moze być 11x200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze maksymalnie wykrecony gf4 nie ma szans mimowszystko z maks podkreconym radkiem8500@pro , na rdzeniu wiecej sie wykreci na pamieciach tez , wiec chyba wiadomo co wygra. no ale mozecie sprobowac , jestem ciekawy wynikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze maksymalnie wykrecony gf4 nie ma szans mimowszystko z maks podkreconym radkiem8500@pro  , na rdzeniu wiecej sie wykreci na pamieciach tez , wiec chyba wiadomo co wygra. no ale mozecie sprobowac , jestem ciekawy wynikow

chyba jednak 9500 ...

Na GF4 ludki kręcą pamięci do ok 800MHz więc ten argument jest nietrafiony (sam Powered by AMD) kręci ramki na 700 na swoim 4200 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moze i fakt , pamieci po vmodach moze i podobnie , ale rdzen zadecydowanie na korzysc radka 9500@pro . skoro ja mialem 390 na standardowym chlodzeniu - a na gf4 to 320-330 jest b dobrym wynikiem. zreszta co za roznica - radek 9500@pro jest na pewno lepsza karta i duzo drozsza od gf4. skoro najszybsza karta - to najszybsza , A nie NAJSYBSZA BEZ ANIZO I AA - bo nie taki byl topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...