Skocz do zawartości
unckle

Cooler na proca bez kompromisu ale z pewnymi warunkami

co najlepsze (cisza+wydajnosc)?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. co najlepsze (cisza+wydajnosc)?

• (Zalman CNPS7000A-Cu)
      30
    • (Pentagram Freezone QC-80 Cu)
      20
    • (Pentagram Freezone Q-92 Cu)
      2
    • Gigabyte GH-PCU31-VH 3D Cooler-Ultra GT
      1
    • Thermaltake Extreme Volcano 12
      2
    • thermaltake silentboost
      3
    • thermalright slk900a+ystech92mm
      18
    • Thermaltake SilentTower 4 in 1
      9

Rekomendowane odpowiedzi

jak muwisz o tym http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=915 to kup do tego http://www.4max.pl/produkt.asp?id=949 bedzie zzajebbisty zestawik ja przynajmniej tak zrobie tylko do obudowy kupie ten z niebieskimi diodami 120 mm thermaltake http://4max.pl/produkt.asp?g=78&gg=76&id=552

musi byc wszystko thermaltake i juz !!! no plus ten niebieski zalman

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze powietrze przechodzi przez te szczeliny i dlatego troche głosniej chodzi niz napisali. Ale nie jestem w 100% pewnej tej opini bo nie słyszałem jego,a moze to tylko taka pogłoska. Jak chcesz to zaryzykuj i kup ten wiatrak i sam sie przekonasz czy pogłoski sa prawdziwe czy tez nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KEILTNH niestety nie rozumiem twego uporu co do produktów thermaltake. 8O Przecież ten zalman 7000a-cu jest już sprawdzony

(wydajny,cichy). Ostatnio ktoś (sory nie pamiętam kto) zamontował tego zalmana na świeżym Athlonie 3500+ i wyniki temp. były przyzwoite. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niewiem niewiem jakos tak ale rozwaze tez tego zalmana ewentualnie narazie mniej wiecej wiem co kupic wiekszy problem jest z gotowka ale to tylko kwestja czasu :) (reszta juz chyba w porzadku) ?

P.S. chodzi ci o http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=343

czy o http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=401

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o zalmana 7000a-cu czyli cały z miedzi. :) Natomiast wersji 7000al-cu do twojego procka nie polecam gdyż (szczegulnie przy podkręcaniu) mogą być średnio ciekawe temperatury.Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no stary ty jesteś taki dociekliwy ze ci całą histrię opowiem:

od czasu do czasu mój stary daje mi jakieś rzeczy do kompa, tak sam z siebie. Np pojade mu do roboty troche przy kompie porobić i wpadają mi w łapy różne takie tam rzeczy do kompa. Tak to mniejwięcej wygląda, ze te bajery są za free. Jakby tak wszystko zliczyć to troche by $$$było... No i ostatnio do mnie starszy co chce do kompa? A ja (po długim namyśle - [jestem jusz taki rozpieszczone dzieciaczysko ze wszystko mam...yhy, tia...] - założenie tego topicu o coolerach i rozkminka] zrobiłem tą całą listę i dałem ją starszemu. ale on dzień wcześniej wparował do mojego królestwa(czyt.pokoju) z jakimś filmem dvd i chciał se pooglądać a ja mu na to ze przcei cdrw nie czyta dvd - na co bardzo sie zdziwił (no cóż, specem to on nie jest...) i sie mnie pyta czy chce nagryware dvd i jaką - chwilowa rozkminka na cdrinfo i powiedziałem ze chce812s lub 832s, a ze darowanemu koniowi w zeby sie nie zagląda i dostałem 1213s to sie ciesze. no i stary motyw jest taki ze jak dostałem nagryware za 4xx pln'a to zaraz nie bede tu krzyczał o coolera. musze troche poczekać, zeby dostać, albo jak wpadnie troche $ do kiermany to se wtedy zakupie. a ten topic sobie moze dalej rzyc, choć widze ze to niezabardzo wychodzi, bo wielu ludzi, nawet ty założyłeś osobny topic - ja nie wiem po co?... napisałem takze do modera czyby nie mozna dodac jeszcze jakis do ankiety bo ja nie iem czy wreszcie mozna czy nie i jak to zrobić to moze byłby topic lepszy

a tak btw to siedzi mi tera na procu sfrII

edit: kurde ostatnio cały czas mi sie zwielokrotniony text wysyła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos ile wazy ten thermaltake silentbost K8 bo ja teraz kupuje sprzecik : msi k8n neo platinum athlon 64 3000+ TwinMos pc 400 512 M i nie wiem co na proca założyc teraz myśle nad tym thermaltakiem albo nad pentagramem QC-80 Cu ( i czy naprawde warto go szlifowac ?? ) chodzi mi o cisze i wydajnosc procka pewnie bede probowal nieraz krecic ;) a moze by spróbować Glacialtech Igloo 7200 ?? http://www.glacialtech.com.tw/sub-product08.htm#silent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos ile wazy ten thermaltake silentbost K8 bo ja teraz kupuje sprzecik : msi k8n neo platinum  athlon 64 3000+ TwinMos pc 400 512 M i nie wiem co na proca założyc teraz myśle nad tym thermaltakiem albo nad pentagramem QC-80 Cu ( i czy naprawde warto go szlifowac ?? )  chodzi mi o cisze i wydajnosc procka pewnie bede probowal nieraz krecic ;) a moze by spróbować Glacialtech  Igloo 7200 ??http://www.glacialtech.com.tw/sub-product08.htm#silent

siema

a widziałes juz takie chłodzenie w polsce w jakims sklepie???

ile kosztoje takie cudo wiesz moze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupiłem tt CP101. nareszcie doszło z 4max'a po 2tyg.

konfig. testowy MSI-KT6 Delta 1700+@2,28MHz

a więc tak. standardowo mam 3 wentyle wciagajace i 2 wyciagajace.

temp. przy idle podaje z wlaczona ocpja CPU Halt w bios'ie

standardowo mialem CM X-Dream'a (min obroty) i temp w idle ~42C load 61C

po zmianie na TT CP101 z wiatrakiem od X-Dream'a (min obroty) ~3000rpm

idle ~39C load ~52C

paste zastosowalem ta od TT dolaczona do radiatora.

nosze sie z zakupem ArcticS5 oraz jakiegos 92x92 wentyla, wiec moze temp spadna.

oto screeny pozdrawiam

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wreszcie zapodałem SP97+as5+silentcat92cm (nie ma problemu z jego montarzem na sp97 na szczęście) szkoda ze nie mozna zapodać sp97 do ankiety:(

nie miałem możliwości sprawdzenia wydajności zestawu z moim poprzednim procem ale narazie mogę podać tempy z bartona mobile 14x133=1866@1,45v czyli standard; 1x80 wyciąg zasiłka oczywiście wyciąg (2wiatraki) tempy:

5min po uruchomieniu windowsa 26*C

net,tlen,gg,winamp i pare innych czyli standard 30*C

prime95 1h 33*C

temp pokojowa, buda zamknięta i cisza:)

jak wezme sie za kręcenie to zapodam moze jeszcze jakieś wyniczki

acha-wszystko to odczyty z aida32

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi