ridlaa Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Juz nic nie rozumiem. Stad temat postu. Bawie sie nieco grafika 3d i dlatego przy podkecaniu lubie widziec ile zyskuje moce z naciskiem na ray-tracing. Dzis przezylem szok. "Standardowo" mam procka 1200@1380 przy vcore 1.8 i 10x138. Dzis zmienilem te ustawienia na 10x141 i vcore 1.85. Wszystko chodzilo stabilnie wiec wzolem sie za testowanie. Wyliczylem ta sama scene w podobnych warunkach systemu (reset przed liczeniem) i co sie okazalo :!: przy pierwszym konfigu scena liczyla sie 443 sek przy drugim 462 (sic!) Jak zyje bylem pewien ze bedzie odwrotnie. Ma ktos jakis pomysl dlaczego komp zwolnil (bo zwolnil !) zamiast przyspieszyc. Co ciekawsze przy ustawieniach 10.5x136 ta sama scena liczyla sie 423 sek! (tylko w tym konfigu sa klopoty ze stabilnoscia :cry: ). Czekam na wasze pomysly ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Temperatura proca ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 O to chodzi ze podobna!!! Tez zwrocilem na to uwage. W pierwszym przypadku bylo 54 w drugim 55 a w trzecim 57 (mierzone pod koniec liczenia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Temperatura proca ?? A co ma mieć temperatura do rzeczy? Jedyny rozsądny wniosek to automatyczna zmiana przez BIOS CS 2 na 2,5 (jeśli są to DDRy) lub na 3 (jeśli SDRAM) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Temperatura proca ?? A co ma mieć temperatura do rzeczy? Jedyny rozsądny wniosek to automatyczna zmiana przez BIOS CS 2 na 2,5 (jeśli są to DDRy) lub na 3 (jeśli SDRAM) Oki. Fajnie tylko jak zapobbiec tej automatycznej zmianie (jezeli to wlasnie to?) Mam sdram. I co to te CS ? chip select :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Oki. Fajnie tylko jak zapobbiec tej automatycznej zmianie (jezeli to wlasnie to?) Mam sdram. I co to te CS ? chip select :) ? Wejdź do Biosu i zmień ustawienia Cas Latency (CS) Będzie w zakładce Advanced Chipset. Teraz masz ustawione albo auto, albo SPD. System moze przez to stracić na stabilności, ale to mało prawdopodobne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Oki. Fajnie tylko jak zapobbiec tej automatycznej zmianie (jezeli to wlasnie to?) Mam sdram. I co to te CS ? chip select :) ? Wejdź do Biosu i zmień ustawienia Cas Latency (CS) Będzie w zakładce Advanced Chipset. Teraz masz ustawione albo auto, albo SPD. System moze przez to stracić na stabilności, ale to mało prawdopodobne. Znalazlem i zmienilem :!: (jestem z siebie normalnie dumny :lol:) .. zaraz siadam do liczenia i napisze czy pomoglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Dzieki wielkie - pelen sukces :!: Teraz na 10x141 liczylo sie 429 sek czyli jest tak jak byc powinno!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...