mrooq Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 witam wszystkich 2 dni temy podczas burzy wywalilo mi huba na 2gim poszedl 1 port. na 2 kompach poszly karty sieciowe wiec mam pytanie. czy istnieje jakas mozliwoc zabiezpieczenia huba przez naglymi skokami pradu itp nie wylaczajac go z sieci np wpiecie miedzy hub a dany przewod czegos co w odp chwili zadziala w razie takowego skoku....prosciej mowiac , mam na mysli cos w stylu bezpiecznika. pisze, bo moza cos takiego jest, a ja nie mam o tym pojecia pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 pogooglaj o protectnetach oczywiscie to tylko dodatkowe zabezpieczenie bo przed burza zadna zabawka cie nie uchroni w 100%. jedyny skuteczny srodek to wyjecie kabla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 kupisz coś takiego w Atel Electronics. www.atel.com.pl Nazywa się to LH Protector i na każdy kabel trzeba założyć 2 takie - na każdym końcu osobno, i uziemić porządnie. Bez uziemienia wszystkie patenty zawiodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 taniej wychodzi zrobic samemu a schematy sa ogolnie dostepne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slovly Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 moze ktos tego uzywa i podzieli sie informacja jak skuteczne sa te protektory :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ujme to tak... miesiac temu piorun uderzyl mi dwa metry od domu i spalilo sie wszystko lacznie z protectnetami. na moj gust szkoda pieniedzy chociaz ostatnio widzialem protecty z 3-letnia gwarancja. oczywiscie w takiej cenie, ze taniej wyjdzie kupic nowego switcha niz go zabezpieczyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morphi Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Do bnc tez sie tego uzywa ? Bo na skretce nie jedna osoba mowila ze po burzy cos padlo... a na koncentryku jakos wszystkie sieciowki zyja od daaawna. ps. tak tak... wiem, bnc to przezytek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...