Luciush Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Witam Mam taki problemik z Epoxem 8rda3i rev. 3.2 Otóż system wczytuje się cacy, ale co któryś raz 3dMark się wykrzacza, albo system freezuje się np. na przeglądaniu stronek. Sprawdziłem ją MBM 5 i okazało się że o ile 12 V i 5 V mieszczą się w normie, to na 3,3 V pokazuje ok. 2.66 V, a na core1 ok 1.6 V - O CO CHODZI ??? Płytę wymieniłem na drugi egzemplarz i jest to samo. Podłączałem ją do 4 różnych zasilaczy od 250 do 400 W, Ram sprawdziłem w innym kompie i kończą mi się pomysły co dalej. HELP !!! :cry: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hehe - 3.3 v to jest napiecie dla pamieci - czyli jest spox (tzn MBM pokazuje tam napiecie pamieci) a core1 tez dobre - a tak pozatym to widac ze nie mierzyles miernikiem ;) a jakie zasilacze testowales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Fakt nie mierzyłem miernikiem. A jakie sprawdzałem zasilacze ? Podłączałem Noname 250 W, Megabajta 300 W, Chiefteca 360 W i Q-Teca 400 W. A teraz najlepsze: jako że najciemniej jest pod latarnią - po prostu przestawiłem taktowanie pamięci na 133 MHz (z domyślnych 166) i wszystko hula jak trzeba :P nawet pomiar krzywym markiem mieści się w granicach błędu w stosunku do 166... Po prostu te seitec'ki są chyba trochę oszukane i niby chodzą na 333 MHz ale..., a ja zdążyłem kupić zasilacz, wymienić płytę i rozbebeszyć 2 kompy w pracy. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Prawdopodobnie chodzi o to ,ze ahlony nie przepadają za praca asynchroniczna. Pamieci powinny spoko chodzic na 166 gdy ustawisz szyne fsb na 166 a wtedy bedzisz mial 2600+. Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Tego to znowu nie wytrzymuje chyba sam procek - zaraz wywala BlueScreena o błędach ochrony WinGrozy, nawet nie zdąży się wczytać system - może jak mi odejdą wakacyjne wydatki to zainwestuję w lepsze chłodzonko i zobaczymy, bo wydaje mi się że T-Bred B0 powinien spoko biegać na 166 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Witam Mam taki problemik z Epoxem 8rda3i rev. 3.2 Otóż system wczytuje się cacy, ale co któryś raz 3dMark się wykrzacza, albo system freezuje się np. na przeglądaniu stronek. Sprawdziłem ją MBM 5 i okazało się że o ile 12 V i 5 V mieszczą się w normie, to na 3,3 V pokazuje ok. 2.66 V, a na core1 ok 1.6 V - O CO CHODZI ??? Po co MBM , lepiej USDM od Epox'a . Tam masz wszystko uporządkowane . http://www.epox.nl/Drivers/USDMv205.zip Tego to znowu nie wytrzymuje chyba sam procek - zaraz wywala BlueScreena o błędach ochrony WinGrozy, nawet nie zdąży się wczytać system - może jak mi odejdą wakacyjne wydatki to zainwestuję w lepsze chłodzonko i zobaczymy, bo wydaje mi się że T-Bred B0 powinien spoko biegać na 166Podnieś mu napięcie - na pewno wytrzyma . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...