Lockheed Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Mam do wyboru nastepujace plyty: ASUS A7N8X-X Epox EP-8RDA3 Epox EP-8RDA+ rev1.1 Epox EP-8RDAEI Wiem ze Asus nie ma duala i ma problemy z niektorymi koscmi ram, a zamierzam uzywac na niej tanich ramow, 8RDA+ 1.1 tez ma jakies problemy, a pozostale sa obciete, ale w sumie nie bede potrzebowal sata, firewire, ss, a i dualDDR chyba nie jest wart grzechu. Z drugiej strony Asus ma niezle wyposazenie tak jak 8rda+. Ktora z tych plyt wybrac w takim razie? Jak te nowsze, ale obciete epoxy spisuja sie przy podkrecaniu i czy maja tyle samo opcji O/C jak 8rda+? Wszystkie plyty sa w podobnej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Abit MA duala i nie ma problemu z kosciamy, chyba ze jakies strasznie ch**** są te kosci. Ja polecam NF7-S rev. 2.0 i jestem bardzo zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lockheed Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Chodzilo mi o Asusa. Juz poprawilem posta. Asus z X-em nie ma duala, a ramy jakie zamierzam zakladac to Elixiry albo Goodramy. A co do NF7-S nie sadze zebym znalazl go za 250zl co jest nieprzekraczalna kwota. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 bierz najlepiej wyposażoną jeśli sw tej samej cenie, jak nie to najtańszą choć sound storm jest zawalisty i niektórym gra lepiej niż live i wtedy masz jeszcze kasę z live. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Ja bym brał 8rda+. Dobrze wyposażona i ma SS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lockheed Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Jak juz mowilem 8rda+ to 1.1 czyli ma problemy z fsb 200 i wyzej (podobno). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Sam musisz wybrać. Wiem, że 8rda+ rev. 1.1 miały problemy z fsb 200 lub wyżej, ale nie wszystkie. Niektóre były z NB C1 i te spokojnie dawały radę i więcej. Ja mimo wszytko wziąłbym tą 8rda+ z tych, które napisałeś. No chyba, że Ci na wyposażeniu nie zależy a tylko na OC, to bierz tą 8rda3 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Ja proponuję Epox'a EP-8KRAI na KT600. Testowałem ją osobiście kilka miesięcy temu z Barton'em 2500+ i potwierdzam wszystkie pozytywne opinie userów o tej płycie np. ze strony Komputronika. W testach na wielu stronach także wypada b. dobrze (FSB=215 MHz, niskie obciążenie procesora przez LAN i SATA => 2xhdd), no i ta cena => jedyne 270zł. zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lockheed Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 8rda3 mam za 250zl, a 8KRAI nawet na allegro jest od 260zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 jeśli chcesz kręcić ,a zależy ci na epox-ie to weż 8rda3+ 2.0 jest droższa ale specjalnie do overclockingu ale osobiście jak bym miał od nowa płyte kupować to brał bym abita nf7s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 jak nie zalezy ci na ss, sata i firewire to ja bym bral Epoxa 8rdai (kolo 280zł) apropo, epoxy z jakim rev. juz ine maja problemow z fsb 200, 215 (chodzi mi o 8rda+) ? a i czy epox 8rda+ pojdzie z hynixami cl3 512 mb ??? i jakich ramow nalezy sie wystrzegac do 8rda+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Mam do wyboru nastepujace plyty: ASUS A7N8X-X Epox EP-8RDA3 Epox EP-8RDA+ rev1.1 Epox EP-8RDAEI Ludzie czy wy czytać nie umiecie? :evil: Lockheed pisze, że ma te płyty do wyboru a wy wyskakujecie z płytami które macie, cyrk! :evil: Lockheed bierz 8rda+, najciekawsza płytka z tych czterech. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...