padek_78 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Witam! Przeczytałem że tylko w NTFS można ukrywać (czy też zabezpieczać) katalogi i pliki przed innymi użytkownikami. W FAT32 już nie można. Mam w związku z tym takie pytanie. Czy jeżeli zainstaluję Windowsa XP Prof. na partycji o systemie plików NTFS a mam np. 10 kolejnych partycji w FAT32 to czy będę mógł zabezpieczać katalogi i pliki w tych przykładowych 10-ciu partycjach FAT32 ? Dzięki "from the mountain" czyli "z góry" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Nie. Aby zabezpieczać cokolwiek partycja musi być w NTFS. Czyli jeśli będziesz tam miał FATa, to nic z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padek_78 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Dzięki już zdążyłem się sam zorientować :D No to lipa straszna! :( To mam inne pytanie w takim razie: W ogóle to mam dwa dyski: 1. Barracuda 80GB 7,2k 2. Maxtor 40GB 5,4k Zamontowałbym sobie na 2-3 GB-ach na Barracudzie Windowsa XP Prof (łatwiej będzie NGhostem backupy robić). I czy tego windowsa dać na FAT32 a inne partycje na NTFS czy też tą windę dać na NTFS? Co jest lepsze FAT32 czy NTFS (abstraciach!ąc już oczywiście od tego całego zabezpieczania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padek_78 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Hyhyhy :lol: I tu też sobie znalazłem odpowiedź :D (kurde jak człowiek chce to potrafi :lol: ) Jakby mi zależało na miejscu na dysku to powinienem wybrać FAT32 A jakby mi zależało na bezpieczeństwie danych to spokojnie można ustawiać na NTFS i nie będzie tych koszmarnie długich chkdsk'ów po BSoD'ach :) Czy dobrze rozumuję? Niech mnie ktoś poprawi jakby co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Zalezy Ci na bezpieczenstwie danych> NTFS. Zależy Ci na miejscu na dysku> NTFS(mniejsze straty przy duzych partycjach, dostępna kompresja - na fat32 nie dostepne). Co lepsze> http://forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 bsody w XP? :> nice... w xp bsody zazwyczaj kończą sie smiercią dysku albo windy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...