Skocz do zawartości
silver_pl

Plyta glowna i procesor do OC

Rekomendowane odpowiedzi

jesli zdecydujesz sie na Abita NF7-SL rev2.0 to polecam mojego biosa bdb :-) a jesli ramy to odrazy odradzam Twinmosy miałe 3 szuku na Abicie zlechodza minmum to Kingstony 400 cl30 na 2.9v chodza na 3200+ 400mhz w dualu max pewnie ok 410 w single na 430-440 mhz ,naszczescie mobile maja odblokowane mnozniki to wystarczy ze se ustawisz na FSb 200 w dualu(400mhz) i dasz na maxa mnoznik np 12x200(3500+) albo 12,5 x200(3600+,3700+)wszytko zalezy od ramow jakie bedziesz miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do intela to dalej nie wiem co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> mam do wyboru 4 procki:

- Prescot 2,8 (533Fsb)

- Prescot 2,8 (800Fsb)

- Northwood 2,8 (533Fsb)

- Northwood 2,8 (800Fsb)

co wybrac?

co do coolera to bede mial Zalmana Cu (tego za 200zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jescze nie wiem czy kupie AMD czy Intel wszysko zalezy ile kasy bedzie mial TATUŚ :D

a co do plyty pod Intela to juz nie wiem co LEPSZE dla overlockera (WYSOKIE FSB);

- Asus Asus P4C800E Deluxe Intel 875P + LAN 1 Gb + SATA + IEEE1394;

- Abit IC-7 MAX3

co jest lepsze????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do intela to dalej nie wiem co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> mam do wyboru 4 procki:

- Prescot 2,8 (533Fsb)

- Prescot 2,8 (800Fsb)

- Northwood 2,8 (533Fsb)

- Northwood 2,8 (800Fsb)

Kupisz co zechcesz, ale ja też miałem dylemat. Kupiłem w końcu 2.8C na MO. Jaki on będzie u mnie w kręceniu to jeszcze nie wiem, ale w sumie to na razie po co go kręcić. Odradzam raczej procesory z FSB=533

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi