Zelek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A ja mam jeszcze jedno pytanie, zaminiłem tego athlona XP 2200 na athlona XP 2800 bartona i podkręciłem go narazie do 2.31GHz (wiecej narazie nie probuje bo mam do [gluteus maximus] cooler) i w kazdym programie nie widnieje oznaczenie takowania xp tylko pisze AMD athlon XP, no i rzeczywiste takowanie procka. Wic pytam sie gdzie lezy orzyczyna tego????? ps. mam zaktualizowany bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Aha wiem ze niema to zadnej roznicy ale jestem ciekaw dlaczego tak jest!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A masz z odblokowanym mnożnikiem tego 2200+ ?? bo ja mam :D narazie chodzi u mnie na 170x13=2210MHz więcej sie boje ze względu na temp. i taktowanie PCI :P szkoda by mi było mojego dysku :/ ale próbowałem go kiedyś na FSB185 i git wypaśnie chodził na 1.7V. Stary nie kupuj nowego tylko kręc!!!!!!! do 2200MHz powinieneś dojsc. Ja mam płyte na KT400 i fajowo sie kręci :lol: ja tam działam na fsb 185 cały czas i nie ma że boli :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Tak po zwiekszeniu napiecia do 1.9v komp tez mi wstaje ,ale po obciazeniu to samo co u ciebie ,zwiechy i restarty :cry: .Moze jednak zasilka nie ma tu az takiego znaczenia.Jak widzisz sporo ludzi kreci na wyzszym FSB niz 166 i osiagaja po 2210mhz.Na to wyglada ze mamy zablokowany mnoznik i tyle :lol: Zastanawiam sie czy nie dac sobie spokoj z tym procem i wymienic go na Bartona 2500 np.Ale czy to sie wogle oplaca :?: Zasilacz ma duze znaczenie, po prostu u Lukiqqa trafiła sie lepsza seria proca i moze reszte jego komponentow pobiera mniej mocy niz u nas, dlatego podkrecenie do 166 i wyzej jest mozliwe (przy zablokowanym mnozniku 13,5). Znaczenie ma tez chlodzenie poszczegolnych czesci m.in. sam procesor, mostki i ogólna temp. w budzie. @grzesiu widze ze mamy podobny config, moglbys napisac jaki wynik uzyskales w 3dm01 ? jestem ciekaw czy przekroczyles 10k :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A ja mam jeszcze jedno pytanie, zaminiłem tego athlona XP 2200 na athlona XP 2800 bartona i podkręciłem go narazie do 2.31GHz (wiecej narazie nie probuje bo mam do [gluteus maximus] cooler) i w kazdym programie nie widnieje oznaczenie takowania xp tylko pisze AMD athlon XP, no i rzeczywiste takowanie procka. Wic pytam sie gdzie lezy orzyczyna tego????? ps. mam zaktualizowany bios Wie ktoś dlaczego????? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Było już. Nie ma procka AMD taktowanego tak wysokim zegarem, a co za tym idzie nie istnieje oficjalny rating dla takiej częstotliwości pracy procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Było już. Nie ma procka AMD taktowanego tak wysokim zegarem, a co za tym idzie nie istnieje oficjalny rating dla takiej częstotliwości pracy procka.tak myślałem, dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...