Skocz do zawartości
kobus

nietypowe pytanie...jak przytyc?

Rekomendowane odpowiedzi

otoz wkoncu osla:) wiec...mam pytanie jak przytyc? wiem ze duzo jesc...ale moze cos bardziej dokladnego co konkretniej wiecej itd. bo kompletnie nie mam o tym pojecia:( a moj wzrost to 183 cm i zaledwie 62kg :/// :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rusza sie z domu.. siedz przed kompem.. Pij duzo coli lub tanich oranżad i jedz chipsy hamburgery.. Jedz obfite kolacje.. jedz żadko ale duzo.. I powinno pomoc :D

A tak szczerze.. To zapisz sie na silownie i pocwicz troche i bedzie git.. (miescie tez waża swoje.. nie tylko sam tłuszcz wazy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rusza sie z domu.. siedz przed kompem.. Pij duzo coli lub tanich oranżad i jedz chipsy hamburgery.. Jedz obfite kolacje.. jedz żadko ale duzo.. I powinno pomoc :D

I tak jakieś piętnaście lat. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwo, zero sportu (ciężko z tym w wakacje), jedzenie późno kolacji, bardzo obfitej, czasem się zdrzemnąć odrazu po obiedzie. Niestety potrzeba do tego również mc donalda lub innych takich fast-foodów i to ze 3 razy lub więcej w tygodniu. Oczywiście masa słodyczy. Wiem to po sobie, bo ja od tego raczej przytyłem (tylko że ja nie chciałem :? ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku wogole Cie nie rozumiem:

chcesz przytyc? czy chesz nabrac masy miesniowej bo to 2 rozne rzeczy.

jesl ibedziesz chial przytyc i bedziesz robil to co inni Ci tu pissza to umrzesz na zawal w wieku 40 lat.

radze chodzic na silownie 3x w tyg, biegac, jezdzic na rowerze i ograniczyc kompa do minimu.

dotego jesli palisz to co masz w avatarze czy tez fajki to bedziesz chudnac jeszcze bardziej.

bierz witaminy, pij odrzywcze napoje i uprawiaj sport no i jedz czesto ale malo glownie makarony, jajecznice, mieso itp.

po 2 miesiacach bedziesz wazyl 10kg wiecej oczywiscie to zalezy od ciebie czy chcesz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 16 lat 180 i waze 65kb! i wszyscy mowia abym przytyl! ale ja to olewam dobrze sie czuje!!! chodzie na silownie!!:) jest cool!

Kilobajtów?

ROTFL

Ja mam troszkę podobny problem (jeśli można to tak nazwać). Otóż przy wzroście 190 cm nie ważyłem jeszcze więcej, jak 80 kg. Chociaż mnie to nie przeszkadza - tylko, że ja jem za dwoje i przez to jestem nieekonomiczny bardzo.

:-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe...To ja tu trochę może zaskocze bo również mam 183cm, ale ważę 56kg, jem sporo, również słodyczy, często zjadam obfitą kolację ok. 24, po czym idę spać, ale za nic w świecie ta waga nie chce się podnieść...Jeżdże rowerem, biegam ( i to dosyć dobrze, na wspomnianych kiedyś zawodach zająłem 3 miejsce więc nie tak źle :) ) nic nie skutkuje :? Ja już się temu chyba poddałem, bo raz przez miesią się zaczęłem objadać na siłę to przytyłem o 1kg, jednak po tygodniu znowu wróciłem do poprzedniej wagi 8O Myślę, że w późniejszym czasie waga mi przyjdzie sama ;)

PS. A w fast-foodach nie będę jadł...Jakoś mnie odstraszają, a najbardziej wspomniany Mc* ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź na siłownie i kup se jakieś odzywki typu kreatyna i białko  :)  one sa na mase wiec powinnes przytyć  :wink:

haha

po pierwsze kreatyna to jest suplement:)

po drugie bialko samo jest na rzezbe:)

a co do przytycia

to najlepiej silownia:)

pocwicz miech na sucho(popros jakiegos koksa albo trenera zeby ci powiedzial co i jak i rozpisal plan cwiczen)

a po miechu cykl kreatynowo odzywkowy(odzywka bialkowo-weglowodanowa tzw gainer)

plus porzadna dieta bialkowo weglowodanowa

zamiast ziemniakow jedz makaron albo ryz

duzo miesa drobioweg(najlepiej piersi)

jajek duzo

i urosniesz:)

a jak juz chcesz hardcore i spieprzyc sobie zycie to metanabol zeby sie nie kloc na poczatku hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak od ziemniaków i czipsow to tylko ci bęben urośnie.. A powiadam wam o wiele łatwiej jest przytyć niż zrzucić brzuchol. Ja polecam na początek :

1) duzo ryżu - najlepiej z kefirem albo jogurtem

2) banany

3) jajka

4) biale mięso

5) siłownia nie więcej niż 4 razy w tygodniu

6) bialko , kreatyna, odzywki bialkowe lub węglowodanowe ( z białkiem nie wolno przesadzić )

7) jeść często posiłki - nie napychać się ale często

8) prowadzić spokojny tryb życia

9) masa przychodzi tez z wiekiem

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cwicze 7 miechow. Mam 180 cm wzrostu i waze 73kg, teraz sobie kupilem Masa XXL na mase bo chce byc wiekszy. Bralem kreatyne, Gainera 4100, dextrose, duzo by wymieniac :) Ogolem silownie bardzo POLECAM (rzezba, sila, masa :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nessay thx za rady...bede sie staral ich trzymac :) na silke chodze dosc czesto ale odzywek zadnych nie chce brac...biceps mam 34cm :> wiec zle nei jest ale daze do lepszego wyniku :)))) pozdrooo

Przy tej wadze i przy tym obwodzie bicepsu to w udzie pewnie masz 25. :lol:

Myślę żę konkurs na wymoczka roku mógłby być twój. :lol:

To oczywiście żarty. :wink:

Ja bym ci polecił troszkę inaczej niż pisali poprzednicy. Nie wiem ile masz lat ale polecam sporty walki. Są one ogólnorozwojowe. Jak cię wciągnie chodzenie na treningi i pochodzisz już troszkę to sam zrozumiesz.

Jak miałem 17 lat mogłem wygrać konkurs na wymoczka roku. 175cm wzrostu i 65kg wagi. Zacząłem chodzić na treningi kerate. Tysziące pompek i innych ćwiczeń dały swoje. Po ok 4 latach przy 175 cm wzrostu miałem 85 kg wagi i 110 w klatce 84w pasie. Miałem tylko jeden problem. nie mogłem sobie kupić spodni. Dla niektórych byłem nie wymiarowy. Teraz wyćwiczyłem jeszcze jeden mięsień Beerceps :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź na siłownie i kup se jakieś odzywki typu kreatyna i białko  :)  one sa na mase wiec powinnes przytyć  :wink:

Jasne ty chyba neiwiesz do czego jest kreatyna... :?
kreatyna to odzywka!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi