Skocz do zawartości
PeCet99

Czy warto ti4200 do Durona 1300 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko czy w takim sprzęcie jak Durex 1300 na FSB 110 (1400Mhz), 256MB SDR jest sens zainstalować GeForca 4ti ??? czy w pełni rozwinie skrzydła ?? czy lepiej wziąć coś tańszego i wolniejszego np. gf3 albo radka 8500/9100 ???

ps. PalitDaytona GF4 128MB to dobry wybór ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy w takim sprzęcie jak Durex 1300 na FSB 110 (1400Mhz), 256MB SDR jest sens zainstalować GeForca 4ti ??? czy w pełni rozwinie skrzydła ?? czy lepiej wziąć coś tańszego i wolniejszego np. gf3 albo radka 8500/9100 ???

jak masz kasę to kupuj.

Na Duronie 800 nie ma różnicy pomiędzy 4Ti/3Ti

na 1300 jest już ok. Karta faktycznie nie pokaże wszystkiego na co ją stać... ale skalując procesor - można powiedzieć że karta pokazuje na co ją stać zawsze z najszybszymi dostępnymi na rynku prockami.

Wg mnie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech bierze tego gf4 , teraz na alegro sa po tyle ile dobre g3 (np gainwarda) roznicy powalajacej nie bedzie na tym sprzecie a w sumie bedzie znikoma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nedznie bedzie chodizla ale zawsze to cos , mailem durona 1200 i teraz mam to co w podpisie to niebo a ziemia !

A ile miałeś punktów w 3DMarku 2k1 na tym duronie 1,2 pamiętasz ???

ja na duronie 1,2 mojej siostry, z 256 MB/SDR, z niekręconą grafą miałem coś około 8000, na Athlonie 1800+/512 DDR z 4ti jakieś 9000-9500. Teraz mam coś około 12000 - ale sprzęt sporo lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na durniu 1.1GHz mialem 9900 w 3dsmarku jakies :))

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6547467 o prosze:))

całkiem ładnie - ale widzę kręconą FSB, pewnie pamięci to DDR i grafa też kręcona była.

A dla porównania napiszę, że siostra ma teraz R9000 128MB/128bit i wynik ma na D1200 jakieś 4500 (nie kręcony proc, nie kręcona grafa, pamięci SDR, płyta ECS K7S5A)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na duronie 1,2 mojej siostry, z 256 MB/SDR, z niekręconą grafą miałem coś około 8000, na Athlonie 1800+/512 DDR z 4ti jakieś 9000-9500. Teraz mam coś około 12000 - ale sprzęt sporo lepszy.

Żeby było odniesienie - na duronie 1,2 i mojej karcie: 6200. Aktualnie: 8200. Oczywiście wszystko bez oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nedznie bedzie chodizla ale zawsze to cos , mailem durona 1200 i teraz mam to co w podpisie to niebo a ziemia !

A ile miałeś punktów w 3DMarku 2k1 na tym duronie 1,2 pamiętasz ???

duzo nie bylo ,juz nie pamietam ale bedzie z 8tys ale nie patrz na 3dmarki bo to lipa licza sie gry ! w wysokich ustwaieniach duron jest za wolny dal tego gef4ti! i gry moga ci przycinac w 1024x768 x 32 full det a na procu takim jak mam w podpisie juz wszystko hula, duron ma 1. za niskie fsb 2.malo pamieci cache 3.niskie taktowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo nie bylo ,juz nie pamietam ale bedzie z 8tys ale nie patrz na 3dmarki bo to lipa licza sie gry ! w wysokich ustwaieniach duron jest za wolny dal tego gef4ti! i gry moga ci przycinac w 1024x768 x 32 full det a na procu takim jak mam w podpisie juz wszystko hula, duron ma 1. za niskie fsb 2.malo pamieci cache 3.niskie taktowanie

procka można za pół roku zmienić - więc na to też nie ma się co patrzeć. Koleś sprzeda durnia za 100-120 zł, a za 150-180 kupi sobie Athlona 1,7+ z dobrej serii do podkręcania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procka można za pół roku zmienić - więc na to też nie ma się co patrzeć. Koleś sprzeda durnia za 100-120 zł, a za 150-180 kupi sobie Athlona 1,7+ z dobrej serii do podkręcania

1,5 roku temy sprzedalem swojego 1,2 za 100zl a ty chesz tyel teraz za niego??? on jest wart 70zł nowy duron 1600 na nowym rdzeniu mozna kupic za 160zł do teog procek lata na 2ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1,5 roku temy sprzedalem swojego 1,2 za 100zl a ty chesz tyel teraz za niego??? on jest wart 70zł nowy duron 1600 na nowym rdzeniu mozna kupic za 160zł do teog procek lata na 2ghz

da radę - wiek nie ma tu nic do znaczenia

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28690316

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28690368

durony 1300 nie są tak popularne jak 1100 czy 1200. 100 zł to cena którą może dostac jak ładny opis walnie.

nowy duron 1600 na nowym rdzeniu mozna kupic za 160zł do teog procek lata na 2ghz

160 netto, co daje ~200zł.

proszę bardzo - D1800

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28609302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej to niezbyt dobry wybór;]

zdecydowanie

mam i moge powiedziec ze to smiec;] jakosc obrazu jest do kitu, a calosc grzeje sie niemilosiernie.

ale 10k wyciągnelem bez kręcenia na czystym systemie i sterach 42.xx;]

więc raczej nie palit. ja swojego zmienniam na sapphira 9600;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana procka nie wchodzi w gre bo płyta jest na VIA-KT133A i trzeba by zmienić płyte i kupić DDR a to jusz za duży koszt. Trzeba mu poprostu kupić grafe na której bedzie chodził jusz do końca a potem nowy komp.

PalitDaytona trochu szajs ??? a np PixelView są dużo lepsze jakościowo ?? bo chyba tylko te dwie firmy wchodzą w gre bo poprostu są najtańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już kupujesz to weź bardziej "firmową" kartę. Np. MSI, Creative, Leadtek, 8)

Palit Daytona podobnie jak XFX to dość słabe karty (firmy produkujące karty :wink: )... Miałem obydiwe i bardzo się zawiodłem (szczegolnie na XFX)...

Chociaż dość dobrze się kreciły... :D

UPDATE:

Najtańsze = NIE najlepsze :wink:

Brałbym Pixelview (też mialem 8) ) jak bym miał miedzy tymi wybierać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale pixel to tez zlom - mozna znalezc jeszcze creative albo leadteka, lepiej kupic cos lepszego niz gorszego=tanszego ;]]

Ja wiem czy mi się opłaca do takiego kompa tu to raczej pasuje tańsze=ciut gorsze ;)

my tutaj nie piszemy o wydajności - a o jakości generowanego obrazu.

Lepiej mieć coś ciut mniej wydajne a za to obraz wyświetlający jak żyleta. Dlatego polecę Creative/MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 4 to sa grzejniki , wiec chyba nie ma takich co sie nie grzeja:) a co do jakosci obrazu , mam takiego palita , chodzi 300/600 spokojnie( radiatorki na pamieciach ) - jakosc obrazu - hmm , w porownaniu do 9700 , 9800se jakie wczesniej mialem - faktycznie jest roznica , ale ogolnie jak sie nie zajmujesz grafika to do gier czy filmow spoko starcza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi