Skocz do zawartości
xor

FarCry, patch 1.2 - X800 na sciezce 3.0@2.0b

Rekomendowane odpowiedzi

Sulaco :arrow: masz już oficjalnie, posta wcześniej...

xor :arrow: nawet z nim nie rozmawiaj, chłopak dopiero co

utopił 1,5 tysiąca, aby móc zobaczyć "dobrodziejstwa" jakie niesie ze sobą patch do farcry'a, a tu taka draka :lol:

Dajmy mu ochłonąć 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco  :arrow:  masz już oficjalnie, posta wcześniej...

tak czytalem...osobiscie tym bardziej nie widze sensu w tej calej nagonce na PS3.0 i fc... faktem jest, ze nv namieszala tymi "reckami" patcha, ale imho podbna sytuacja byla z hl2 i "smiesznymi" pierwszymi wynikami...imho naprawde nie ma sie czym podniecac. bedzie patch, bedzie dx9c, beda stery to bedzie mozna konkretnie pogadac...

btw: dobrodziejstw ... wystarczy mi dobrodziejstwo w postaci 16 potokow...az nadto...:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, jeszcze pamiętam jak niedawno robot podniecał się wynikami jakie osiąga nv w farcry'u po zapodaniu Shader 3.0 :lol:

a mówiłem wtedy, że ten kto ocenia te wspaniałe 3.0 na podstawie jednej gry jest głupcem i teraz wszystko wyszło 8)

btw: dobrodziejstw ... wystarczy mi dobrodziejstwo w postaci 16 potokow...az nadto...:D

nie neguję tego, oj nie, to świetna karta, tylko nv znowu nasmrodziło z tym 3.0 i będzie się to ciągło za nią do samego końca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupa śmiechu i oczywiście kolejne ataki na NVIDIĘ przez fanów ATI.

Dajcie sobie już spokój, dobra?

oczywiscie wszystko jest w porzadku i wredni ludziska czepiaja sie!! :?

ja, nie mogę, Lancer skąd żeś wykopał ten tekst, o mało spadł bym z krzesła ze śmiechu... heh

n/c

może po wgraniu tego patcha w farcry'u pojawią się zaginione smoki LOL

zastąpią one lotnie w grze :lol:

dobra, koniec już z mojej strony, bo można pisać w nieskończoność :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

h.a.h.a.h.a

ale ty jesteś bardzo dowcipny Lancer, gdzie cię tego nauczyli, w klatce? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

h.a.h.a.h.a

ale ty jesteś bardzo dowcipny Lancer, gdzie cię tego nauczyli, w klatce? :lol:

co winter, prawda boli co nie?

najlepiej jest wyjść na głupka i przy okazji po kimś pojechać :evil:

wiem, że załamka w związku z tą sprawą Cię dosięga, ale wyluzuj, albo ja Cię wyluzuję :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto wspomnieć, że ten wzrost wydajności na Radkach okuiony jest gorszą jakością obrazu, podobnie zresztą jak rzekomy PS3.0 na GeForce 6. Tyle, że wcześniej usprawiedliwiano to innym sposobem renerowania :lol: , teraz wiadomo, że to po prostu "optymalizacja".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto wspomnieć, że ten wzrost wydajności na Radkach okuiony jest gorszą jakością obrazu, podobnie zresztą jak rzekomy PS3.0 na GeForce 6. Tyle, że wcześniej usprawiedliwiano to innym sposobem renerowania  :lol: , teraz wiadomo, że to po prostu "optymalizacja".

nic w przyrodzie nie ginie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

przykro mi, ale nie dociera do mnie żadna "załamka" :lol:

i proszę nie stosuj jakiś załamek i innych przeróbek językowych, bo ci to nie pasuje

zapewne za kilka dni się dowiemy, że ATI zleciła by sprawdzono dogłębnie patcha 1.2 i jak się okazało, że ATI dostaje po pupce to trzeba to jakoś nadrobić - najlepiej skandalem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto wspomnieć, że ten wzrost wydajności na Radkach okuiony jest gorszą jakością obrazu, podobnie zresztą jak rzekomy PS3.0 na GeForce 6.

mozna prosic o linki? bo wszedzie gdzie do tej pory patrzylem to roznic nie bylo zadnych 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kucyk - glupota to moze wyjdzie niedlugo , jak wyjda tytuly w pelni oblugujace PS 3.0 i VS 3.0. a kto sie podniecal ten sie podniecal.......dla mnie karta graficzna nie jest powodem do tego , dla ciebie moze tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne za kilka dni się dowiemy, że Winter zlecił by sprawdzono dogłębnie bana którego otrzyma/otrzymał i jak się okazało, że Winter dostaje po pupce to trzeba to jakoś nadrobić - najlepiej płaczem u admina :lol:

może to ATI wypuściło patcha 1.2, zoptymalizowało go tak żeby wyszło, że NV oszukuję, następnie zrobiono "skandal"

tak, to jest to, jeszcze lepszy pomysł niż Twój...

trzeba coś wymyślić, aby usprawiedliwić poczynania tej wspaniałej firmy, choćby miało to być najbardziej kretyńskie usprawiedliwienie pod słońcem... :arrow: to jest Twoja dewiza Winter :?:

jeszcze wczoraj zapodałbyś linka do testu farcry'a,

dziś pozostały Ci tylko puste cyferki, które nie za bardzo do mnie przemawiają

kucyk - glupota to moze wyjdzie niedlugo , jak wyjda tytuly w pelni oblugujace PS 3.0  i VS 3.0.

ciągle to powtarzam, nie musisz powtarzać po mnie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Widzę, że nie masz już co pisać i piszesz co ci na ślinę naleci.

Nie chcesz bym cokolwiek pisał złego o ATI, więc pewnie dostanę zaraz bana :lol:

To forum coraz bardziej stacza się do poziomu frazowego

Przypominam, ATI nie ma PS3.0

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Weźcie pod uwagę, że patcha 1.2 już nie ma. Natomiast jeszcze dzisiaj ma wyjść nowy Catalyst.

I co poprawią, jedną grę na milion błędów? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Nietrudno się domyśleć, że chodzi o Far Cry'a. ;)

Podobno też coś z Thiefem 3 poprawili.

Kurde, gościu od ATI mówił 2 godziny temu, że za pół godziny umieści sterowniki na ich stronie. A tu dalej nic.

Może zauważyli, że mają jakieś optymalizacje? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest coś na temat dlaczego wycofano 1.2:

Forums and other sites report randomly that owners of an ATI card cant play FarCry with the latest patch 1.2, Ubisoft is already looking into this issue. ATI users i dont know if the bug apply to the whole range of ATI cards. You can install the patch but be carefull, if it crashes or aint working at all then its your own fault. This is a warning. 

But if you dont care and just install the patch, then it is highly recommended to save/backup your demos,save games and all other important files. 

Problem solved, this can fix your problem 

First what driver do you have installed? If you are like me you update your machine on a regular basis. If you dont, then dont worry just stay secured and virusfree. Some guy on the FarCry community board already worked out an solution for ATI users with a R2x0 chipset (8500-9200). 

First you could try ATI Catalyst 4.3 driver and after that installed you need to create a file called systemcfgoverride.cfg and it should be placed in the installation directory of farcry. Three lines have to be in that file.

first line: e_overlay_geometry = "0" 

second line: r_Quality_BumpMapping = "0" 

third line: e_beach = "1" 

Put the Water effects and Special Effects on Low. 

Problem with getting kicked out of servers solved? 

People with multiplayer issues like getting kicked out of multiplayer games should DELETE: -devmode after the shortcut. This should (could) fix the kickout problem. Oh, and make sure you only join servers with 1.2 patch installed! 

The above solutions can work for some and for others not, you have to try yourself and find out. Both solutions have positive response. Good luck. 

Other issues discoverd 

Sound Effects problem (settings) 

Sounds problem (ingame) 

Some maps have errors 

Crosshair/aiming issues (ingame) 

Movement problems (ingame) 

Above issues will be hopefully solved as soon as possible, i will keep you updated.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto by mogl...:) ogolnie nie ma co pisac , bo tylko bana mozna dostac i nic wiecej z tego nie bedzie. na szczescie ati "stworzylo" radeona 9250 i wszyscy sa szczesliwi z nowej super karty , wogole nie jest to robienie w <span style="color:red;">[ciach!]</span>. klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto by mogl...:) ogolnie nie ma co pisac , bo tylko bana mozna dostac i nic wiecej z tego nie bedzie. na szczescie ati "stworzylo" radeona 9250 i wszyscy sa szczesliwi z nowej super karty , wogole nie jest to robienie w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. klienta

Zastanawia mnie tylko dlaczego fani NV tak szybko zmieniają temat :-/

Rozmowa toczy się o ps 3.0 i FarCry, nagle jakieś radeony 9250, zaraz będą pretensję do FSM że stworzyło Fiata 126p...

Z mojej strony to już koniec jeśli chodzi o temat farcry$nv... sprawa jest aż nadto oczywista, aby pisać coś więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto by mogl...:) ogolnie nie ma co pisac , bo tylko bana mozna dostac i nic wiecej z tego nie bedzie. na szczescie ati "stworzylo" radeona 9250 i wszyscy sa szczesliwi z nowej super karty , wogole nie jest to robienie w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. klienta

Tu jako user i fan ATI się z Tobą zgodzę. ATI ma już swoje za pazurkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym PS 3.0 pewnie bedzie tak samo jak z dx9.0 ktore to karty radeon 9700 mialy juz 2 lata temu - a gry dopiero teraz wychodza , i jakos wtedy nikt na ATI nie najechal ze po co komu karta za 2k , skoro za 2 lata wykorzysta jej mozlisowci gdy bedzie warta 3x mniej. tyle ze Nvidia ma jednak wieksze wplywy u producentow gier , wiec moze doczekamy sie szybciej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Zastanawia mnie tylko dlaczego fani NV tak szybko zmieniają temat :-/

Rozmowa toczy się o ps 3.0 i FarCry, nagle jakieś radeony 9250, zaraz będą pretensję do FSM że stworzyło Fiata 126p...

Z mojej strony to już koniec jeśli chodzi o temat farcry$nv... sprawa jest aż nadto oczywista, aby pisać coś więcej

Mój dziadek tam pracował, więc ani myśl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

z tym PS 3.0 pewnie bedzie tak samo jak z dx9.0 ktore to karty radeon 9700 mialy juz 2 lata temu - a gry dopiero teraz wychodza , i jakos wtedy nikt na ATI nie najechal ze po co komu karta za 2k , skoro za 2 lata wykorzysta jej mozlisowci gdy bedzie warta 3x mniej. tyle ze Nvidia ma jednak wieksze wplywy u producentow gier , wiec moze doczekamy sie szybciej .

Dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi