batman Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 mam c 300 plyta a trend atc 6130 i w biosie nie ma mozliwosci zwiekszenia fsb pow. 83 :twisted: :twisted: a ja potrzebuje wiecej!!! wiecej!!! soft fsb odpada z gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Zaklej nozke B21 na slocie procka to powinno umozliwic CI zmiany FSB w zakresie 100+ http://www.astercity.net/~dexter/celspod.jpg Tam sa zaznaczone nozki B119 i B120 B21 bedzie po drugie stronie wciecia. Sam sobe policz nie chce mi sie instalowac programu do obrobki zdjec aby Ci zaznaczyc. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Poszukaj na stronie producenta nowszego biosu, może bedzie dawał możliwość ustawienia wyższego FSB. http://www.atrend.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 To nie wina BIOSU starsze plyty tak mialy ze jak wykryly cela to FSB mozna ustawiac tylko do 95 (te lepsze). Po zaklejeni pinu lub ucieciu sciezki mozna juz ustawiac 100 i powyzej tylko ze nie mozna ponizej 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Poszukaj na stronie producenta nowszego biosu, może bedzie dawał możliwość ustawienia wyższego FSB. http://www.atrend.com.tw Nowy BIOS niz tu nie da. Ta płyta jest na chipsecie LX czyli max. 83MHz FSB :( Mam taką płytkę w drugim kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Czyli co byla robiona tylko pod celerony i stare PII ?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 tak troche zbaczajac z glownego watku pci = 83 / 2 = 41.5 - TO BARDZO DUZO ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Czyli co byla robiona tylko pod celerony i stare PII ?? Pozdro Dexter Tak. Ta płyta ma już ponad 4 lata !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 tak troche zbaczajac z glownego watku pci = 83 / 2 = 41.5 - TO BARDZO DUZO ! Nigdy na tej płycie nie miałem z tym żadnych problemów. 83MHz było zawsze na niej ustawione i ani dysk, ani sieciówki/dzwiękówki/modemy nie protestowały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Gr00bY Mazur"] tak troche zbaczajac z glownego watku pci = 83 / 2 = 41.5 - TO BARDZO DUZO ! Nigdy na tej płycie nie miałem z tym żadnych problemów. 83MHz było zawsze na niej ustawione i ani dysk, ani sieciówki/dzwiękówki/modemy nie protestowały. owszem, nie twierdze, ze nic nie bedzie dzialac przy pci > 40, tylko ze to bardzo duzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...