Skocz do zawartości
solostaron

Klej do plexy i aluminum - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w topicu, poszukuje kleju ktory trwale i mocno związe aluminium z pleksą. Zalezy mi na tym aby spoina byla przezroczysta, najlepiej także nie 'gumowata' jak silikon (choć takie wyjscie tez biore pod uwage). Co mi mozecie polecic? Bo oblatałem juz kilku specow i jakos zaden mi nie pomogl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to bedzie skrecic to cieniutkimi wkretami a jezeli chcesz koniecznie kleic to najlepszy bedzie poxipol tylko bedziesz musial sie sprezac bo ustwojstwo trasznie szybko schnie i twardnieje.

Jest on przezroczysty ale jak schnie to robi sie lekko zoltawy. Jezseli nalozysz cienka warstwe to niepowinno byc go widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ostatnio klej wlasnie specjalnie do Plexy.To znaczy polecil mi go koles w sklepie.W tubie silikonowej Fix to ALL.Crystal.TO jest przezroczysty silicon zwlasciwosciami klejacymi.Napewno bardzo dlugo schnie.Bardzo Bardzo..Dla 100% potrzeba minimum 24 h.I zalerzy co chcesz laczyc.Jezeli jakies cienkie krawedzie to nie polecam.Pleka musi miec przynajmniej 5 mm zeby cos z tego bylo.Zaplacilem za tube 30 zlotych.Czyli reasumujac cena nie jest wygorowana , jak za taka ilosc.Ale wiem za facet wspominal mi o specjalnym kleju cos w cenie 18 zlotych ale za nieiwelka tubke.Takze popytaj ludzi w sklepie.Moze trafisz na jakiegos fachowca.Mi sie udalo ,niestety kleju zabraklo.No i zakpilem ten Crystal:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpuść plexie w nitro, dobrze łonczy i jak dobrze nałożysz to nie widać wogule jak by to było kleione, kleik spoko, i dobrze łonczy, robi ci się z niego poprtu plexia :lol: Tylko że troche długo schnie bo musi odparować nitro, ale łonczy na kamień wszytsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio przyklejałem kawałek pleksy do boku nagrzewnicy sylikonem i mocno scisniete zaciskami było i po 24h schniecia mocno nawet trzymało ale dało sie oderwać, ale jakby całego schoruda przyklejic i scisnac to by trzymało mocno .A klej sylikonowy to juz by wymaitał :D duzo mocniej trzyma od sylikonu i jest 3 razy droższy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi