solostaron Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 jak w topicu, poszukuje kleju ktory trwale i mocno związe aluminium z pleksą. Zalezy mi na tym aby spoina byla przezroczysta, najlepiej także nie 'gumowata' jak silikon (choć takie wyjscie tez biore pod uwage). Co mi mozecie polecic? Bo oblatałem juz kilku specow i jakos zaden mi nie pomogl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 ... poxipol?? klej epoxydowy ale on nieprzezroczysty, nie wiem jask poxipol będzie kleić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Najlepiej to bedzie skrecic to cieniutkimi wkretami a jezeli chcesz koniecznie kleic to najlepszy bedzie poxipol tylko bedziesz musial sie sprezac bo ustwojstwo trasznie szybko schnie i twardnieje. Jest on przezroczysty ale jak schnie to robi sie lekko zoltawy. Jezseli nalozysz cienka warstwe to niepowinno byc go widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Przezroczysty nie dziala, sprawdzone, plexe matowilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Kupilem ostatnio klej wlasnie specjalnie do Plexy.To znaczy polecil mi go koles w sklepie.W tubie silikonowej Fix to ALL.Crystal.TO jest przezroczysty silicon zwlasciwosciami klejacymi.Napewno bardzo dlugo schnie.Bardzo Bardzo..Dla 100% potrzeba minimum 24 h.I zalerzy co chcesz laczyc.Jezeli jakies cienkie krawedzie to nie polecam.Pleka musi miec przynajmniej 5 mm zeby cos z tego bylo.Zaplacilem za tube 30 zlotych.Czyli reasumujac cena nie jest wygorowana , jak za taka ilosc.Ale wiem za facet wspominal mi o specjalnym kleju cos w cenie 18 zlotych ale za nieiwelka tubke.Takze popytaj ludzi w sklepie.Moze trafisz na jakiegos fachowca.Mi sie udalo ,niestety kleju zabraklo.No i zakpilem ten Crystal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Rozpuść plexie w nitro, dobrze łonczy i jak dobrze nałożysz to nie widać wogule jak by to było kleione, kleik spoko, i dobrze łonczy, robi ci się z niego poprtu plexia :lol: Tylko że troche długo schnie bo musi odparować nitro, ale łonczy na kamień wszytsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Zlaczy mi takze aluminium? Cos mi sie nie wydaje. Probowal ktos tego? Powierzchnia laczenia to 4mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Nie no solostaron nie 4mm tylko pierscien 52mm/60mm - pisz po ludzku bo powierzchnia klejenia 4mm to takjakbys malego palca koniuszkiem do blatu kleil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 O kurde, ale napisalem :D Rzeczywiscie dobrze ze mnie poprawiles :) Tak jak wyzej fireblade3 napisał, powierzchnia klejenia do pierscien, wiec moze w tym wypadku uzyc jednak silikonu? Bo mi sie juz wyczerpuja pomysly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja ostatnio przyklejałem kawałek pleksy do boku nagrzewnicy sylikonem i mocno scisniete zaciskami było i po 24h schniecia mocno nawet trzymało ale dało sie oderwać, ale jakby całego schoruda przyklejic i scisnac to by trzymało mocno .A klej sylikonowy to juz by wymaitał :D duzo mocniej trzyma od sylikonu i jest 3 razy droższy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ja kleiłęm Poxipolem :-) wsio oks ewetualnie kropelka ale to sie nie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...