Skocz do zawartości
Nyny

Strona startowa HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wyjechalem na wakacje i moj wybitnie inteligentny ojczulek dorwal sie do kompa wszystko psujac. Podczas uruchamiania IE wlancza sie jakas **** wyszukiwarka lub co w tym stylu. za nic w swiecie tego nie moge usunac probowalem juz chyba z 20 programo tego typu. Szukanie w rejestrze nic nie dalo msconfig tez czysty. Wyszukiwanie plikow utworzonych w czasmie mojej nieobecnosci tez nic...

Blagam ratujcie bo instalacja windowsa ani opery mi sie nie usmiecha.

Dodam jeszcze ze nie dzialaja mi przycisci wstecz oraz dalej zarowno w IE jak i w normalnym eksploratorze windows :(

Co robic prosze o sugiestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czysczenie rejestrów pomoze :] rejestry w XP są na tyle 'sprytne' ze mają zdublowane informacje.. jak usuniesz taką przeglądarke to po ponownym uruchomieniu kompa i tak wpis pojawi sie spowrotem... musisz po prostu przeszperac cały rejestr regeditem w ostatecznosci wyszukując jakies kluczowe słowo z tego adresu tej wyszukiwarki.

potem jesli masz total commandera daj mu wyszukiwanie ciągu w plikach w katalogu windowsa podobnie kawałek nazwy tej wyszukiwarki..

pamietam ze u mnie gdzies w windowssystem chyba był jeszcze plik który miał w sobie własnie skróty do tych stronek-wyszukiwarek... wywaliłem i po kłopocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi