Vandall Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Nie smiac sie ze mnie jak cos ;] We wtorek bede mial karte graficzna GF FX 5900XT. Ona pracuje na AGP 8x. Czy moge ja wlozyc do plyty glownej z AGP 4x (domyslam sie ze jak cos to wydajnosc by sie zmniejszyla)? A moze gniazda sie troche roznia? Bo nowa plyte glowna bede mial troche pozniej i w tym czasie chcialbym uzywac karty. Da rade czy mi komp wybuchnie ? ;] Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Nic złego się nie stanie, wszystkie sloty AGPx4 obsługują karty AGPx8, co do wydajności to znaczącego spadku nie będzie, także jeśli płyta nie obsługuje np. fast-write, co w starszych płytach się zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 @Złodziej - nie wprowadzaj nowego w błąd... wszystkie sloty AGPx4 obsługują karty AGPx8jest odwrotnie - wsystkie karty X8 są kompatybilne WSTECZ co oznacza, że ruszy ona bez problemów 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vandall Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 No to nadal nie uzyskalem odpowiedzi=] No mi tez raczej nie pasuje zeby agp 4x bylo juz kompatybilne z agp 8x ktore powstalo troche pozniej. Ale sa jakies przeciwskazania? Nie wiem, moze zlacze AGP 8x ma inne napiecie albo cos, zeby sie nie okazalo ze mi sie karta spali ;] Bo byloby niemilo ;] Poprawka: Nie do konca doczytalem post mongothealien na poczatku. Tzn. ze karta przezyje ? ;] Wiesz, chcialbym miec 100% pewnosc [nawet jak nie zadziala to zeby po prostu jej sie nic nie stalo ;] bo szkoda miec ponad 1000zl w plecy po paru godzinach od odebrania] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 tak mozesz wpinac grafa najwyzej bedzie biegac na agpx4 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Bedzie dzialac i na 100% sie jej nic nie stanie, nie zrozumiales troche karty graficzne na AGP 8x sa kompatybline takze z gniazdami AGP 4x, czyli mozesz wlozyc karte obslugujaca AGP 8x do gniazda AGP 4x bez zadnych problemow z tym, ze bedzie ona pracowac z predokscia AGP 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vandall Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Oki, dzieki :] To chcialem uslyszec :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 @Złodziej - nie wprowadzaj nowego w błąd... wszystkie sloty AGPx4 obsługują karty AGPx8jest odwrotnie - wsystkie karty X8 są kompatybilne WSTECZ co oznacza, że ruszy ona bez problemów 8)Obsługują to znaczy, że karta chodzi, a nie, że pracuje w trybie x8 oczywiście, bo slotu AGPx4 tylko 3.3v to ja nie widziałem, więc to nie błąd. Są sloty uniwersalne x4 3.3v/1.5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...