L€€_$HY Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Witam! Zlozylem ci ja sobie peceta: Athlon 900 Thunderbird, nie krecony, ECS K7S5A, wentylator Titan TTC-D5TB(2), obudowa slynnej japonskiej firmy Noname, wentylator tylko w zasilaczu. Temperatura procka utrzymuje sie stabilnie na ok. 48 st. Pytanie - czy dla tego procesora to duzo, malo (hehe) czy w normie? :roll: LEE_SHY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Coz, chyba z normie. Te procki wytwarzaja w cholere ciepla, chyba najwiecej ze wszystkich. Podkrec to dopiero zobaczysz co to jest temp. Bedzie z 60 jak nic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Jest to normalna, a nawet dosc niska temperatura dla Athlona. U mnie minimum to jakie 53 stopnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Ja mam taki piec w kompie :lol: jak to sie kurna grzeje czlowieku men, 48 stopni to jeszcze w miare ladnie :P Podniesiesz napiecie, fsb i sie zalamiesz, stad moj WC :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 hehehe ja mam 52 stopnie ale to przez to ze wszystkie wentyle wewnatrz obudowy sa na 5V. Dla mnie cisza jest najwazniejsza potem wydajnosc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ja mam 47C i procek puszczony na Vcore 2.0V czyli wpizdu. Acha mam WC i na chlodznicy zadnych wentyli!!! teraz stawiam na cisze normalnie jest tam trzy wentle 80x80. Zmienie blok to bede mial gdzies z 30-35 bo ten moj jest badziewny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracudor Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Sporo sporo nie kręcony i na wentylu 12V Looknij czy niemasz za duzo pasty napaćkanej -lub czy w ogóle masz :lol: Pozdro, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Pytanie moze glupie - a jaka jest niebezpieczna temperatura dla Athlona 900 Tb? :lol: LEE_SHY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Pytanie moze glupie - a jaka jest niebezpieczna temperatura dla Athlona 900 Tb? :lol: LEE_SHY Chyba wytrzymuje max 90 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Hmmmmm ja mam 28, ale to chyba dlatego że mam WC + chłodnica od Fiata 125p +wentyle na 5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 48 stopni to w normalna temperatura pracy Athlona. Możesz podkręcać, ale tak by nie przekroczyć 60-65 stopni przy długim "wygrzewaniu" . Pamiętaj że nie zawsze przy podkręcaniu trzeba podnosić napięcie procesora np. u mnie AthlonXP 1700@11x155 bez zmian zasilania procesora, a temperatura wynosi 48-50 stopni (bez WC). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Ja mam na AthlonieXP 1800+ (czytaj 1.53) normalnie przy full obciążeniu 44-45, idle jest 38-39. Ale ostatnio zakombinowałem i podałem delte na 7V, więc temperaturka przy full load powiedziała 52, idle 46. Ale za to co cisza to cisza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le_Sfond Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Na mojej płycie miałem temp idle 33-34 st.C. Na www.twojepc.pl jest artykuł na temat programiku wcrpedit i chłodzeniu procka przez włączenie trybu idle w mostku. Po tych zabiegam mam temp idle 25-26 st. C. Przy max obciążeniu mam 37-39 st. C. Mój cooler to TTC-D5TB. Oczywiście zdjęta lewa strona obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zamknij obudowe, a poczujesz moc... ... Kaloryfera :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le_Sfond Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Z zamkniętą obudową ma 3-4 st.C. więcej. A i jeszcze jedno z przodu obudowy zamiast standartowych zaślepek 5.1/4 mam zaślepki od serwera _____________ | | ||||||||||||||||||| |____________| Coś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...