Skocz do zawartości
L€€_$HY

48 st. C dla Athlona 900 - duzo, malo, OK?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zlozylem ci ja sobie peceta: Athlon 900 Thunderbird, nie krecony, ECS K7S5A, wentylator Titan TTC-D5TB(2), obudowa slynnej japonskiej firmy Noname, wentylator tylko w zasilaczu.

Temperatura procka utrzymuje sie stabilnie na ok. 48 st.

Pytanie - czy dla tego procesora to duzo, malo (hehe) czy w normie? :roll:

LEE_SHY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 47C i procek puszczony na Vcore 2.0V czyli wpizdu. Acha mam WC i na chlodznicy zadnych wentyli!!! teraz stawiam na cisze normalnie jest tam trzy wentle 80x80. Zmienie blok to bede mial gdzies z 30-35 bo ten moj jest badziewny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 stopni to w normalna temperatura pracy Athlona. Możesz podkręcać, ale tak by nie przekroczyć 60-65 stopni przy długim "wygrzewaniu" .

Pamiętaj że nie zawsze przy podkręcaniu trzeba podnosić napięcie procesora np. u mnie AthlonXP 1700@11x155 bez zmian zasilania procesora, a temperatura wynosi 48-50 stopni (bez WC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na AthlonieXP 1800+ (czytaj 1.53) normalnie przy full obciążeniu 44-45, idle jest 38-39. Ale ostatnio zakombinowałem i podałem delte na 7V, więc temperaturka przy full load powiedziała 52, idle 46. Ale za to co cisza to cisza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojej płycie miałem temp idle 33-34 st.C. Na www.twojepc.pl jest artykuł na temat programiku wcrpedit i chłodzeniu procka przez włączenie trybu idle w mostku. Po tych zabiegam mam temp idle 25-26 st. C. Przy max obciążeniu mam 37-39 st. C. Mój cooler to TTC-D5TB. Oczywiście zdjęta lewa strona obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...