Vailix Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Panowie , mam problem. Chodzi o to że chciałem połączyć mojego radeona 9200 z televizroem. O kablu który dostałem do niego fabrycznie nie będę się wypowiadał bo jeszcze nie widziałem telewizora który by je miał. Wpadłem na inny pomysł - pożyczyłem od kumpla kabel z przejściówka i bolcem na końcu (chyba się nazywa kompozytowy), i tu jest problem bo nie wiem gdzie mam go wpiąć? On mi powiedział że w mniejsce Anteny w telewizorze- próbowałem i nic bolec przy kablu jest za gruby! I tu jest moje pytanie - mam go wpychać tam na siłę czy wpiąć go do wtyczki Video (Audio Video) tak jak np pegasusa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Panowie , mam problem. Chodzi o to że chciałem połączyć mojego radeona 9200 z televizroem. O kablu który dostałem do niego fabrycznie nie będę się wypowiadał bo jeszcze nie widziałem telewizora który by je miał. Wpadłem na inny pomysł - pożyczyłem od kumpla kabel z przejściówka i bolcem na końcu (chyba się nazywa kompozytowy), i tu jest problem bo nie wiem gdzie mam go wpiąć? On mi powiedział że w mniejsce Anteny w telewizorze- próbowałem i nic bolec przy kablu jest za gruby! I tu jest moje pytanie - mam go wpychać tam na siłę czy wpiąć go do wtyczki Video (Audio Video) tak jak np pegasusa? gratuluję kolegi :lol: widać kolega jakiś z azerbejdzanu czy coś. wpina sięw panelu przednim telewizora a jeśli nie ma to w pzrelotkę euro razem z głosem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Są dwa standardy/interface (TV<=>grafika na PC): RGB i S-video, jak pomylisz będziesz miał obraz czarno-biały. No i na obu urządzeniach musi być włączony ten sam system kodowania kolorów (PAL, NTSC, SECAM) jak pomylisz to będzie ten sam efekt czyli obraz czarno-biały. Nie pomyl we z wy => łączysz kablem zawsze wejście z wyjściem sygnału video. zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vailix Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Dalej nie bardzo rozumiem - jak możecie to napiszcie mi (jak dla debila) do czego wreszcie mam to wpiąć - Przy Telewizorze mam wyjście na antene , wyjscia audio wideo, mam też 2 eurozłącza ale do nich tej wtyczki nie wsadzę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 1.Od stony komputera kabel ze złączem S-video tzn. mała wtyczka z czterema małymi bolcami :lol: 2.Od strony telewizora jeśli nie ma złącza S-video (małe gniazdko z czterema dziurkami :lol: ) to musisz podłączyć przez eurozłącze. To tyle co do wizji.Jeśli chodzi o fonię to do komputera jack stereofoniczny 3.5 mm a z drugiej stony dwa chincze do telewizora. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=6525 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...