Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , mam problem. Chodzi o to że chciałem połączyć mojego radeona 9200 z televizroem. O kablu który dostałem do niego fabrycznie nie będę się wypowiadał bo jeszcze nie widziałem telewizora który by je miał. Wpadłem na inny pomysł - pożyczyłem od kumpla kabel z przejściówka i bolcem na końcu (chyba się nazywa kompozytowy), i tu jest problem bo nie wiem gdzie mam go wpiąć? On mi powiedział że w mniejsce Anteny w telewizorze- próbowałem i nic bolec przy kablu jest za gruby! I tu jest moje pytanie - mam go wpychać tam na siłę czy wpiąć go do wtyczki Video (Audio Video) tak jak np pegasusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , mam problem. Chodzi o to że chciałem połączyć mojego radeona 9200 z televizroem. O kablu który dostałem do niego fabrycznie nie będę się wypowiadał bo jeszcze nie widziałem telewizora który by je miał.  Wpadłem na inny pomysł - pożyczyłem od kumpla kabel z przejściówka i bolcem na końcu (chyba się nazywa kompozytowy), i tu jest problem bo nie wiem gdzie mam go wpiąć? On mi powiedział że w mniejsce Anteny w telewizorze- próbowałem i nic bolec przy kablu jest za gruby! I tu jest moje pytanie - mam go wpychać tam na siłę czy wpiąć go do wtyczki Video (Audio Video) tak jak np pegasusa?

gratuluję kolegi :lol: widać kolega jakiś z azerbejdzanu czy coś.

wpina sięw panelu przednim telewizora a jeśli nie ma to w pzrelotkę euro razem z głosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa standardy/interface (TV<=>grafika na PC): RGB i S-video, jak pomylisz będziesz miał obraz czarno-biały. No i na obu urządzeniach musi być włączony ten sam system kodowania kolorów (PAL, NTSC, SECAM) jak pomylisz to będzie ten sam efekt czyli obraz czarno-biały. Nie pomyl we z wy => łączysz kablem zawsze wejście z wyjściem sygnału video.

zbigdwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej nie bardzo rozumiem - jak możecie to napiszcie mi (jak dla debila) do czego wreszcie mam to wpiąć - Przy Telewizorze mam wyjście na antene , wyjscia audio wideo, mam też 2 eurozłącza ale do nich tej wtyczki nie wsadzę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Od stony komputera kabel ze złączem S-video tzn. mała wtyczka z czterema małymi bolcami :lol:

2.Od strony telewizora jeśli nie ma złącza S-video (małe gniazdko z czterema dziurkami :lol: ) to musisz podłączyć przez eurozłącze.

To tyle co do wizji.Jeśli chodzi o fonię to do komputera jack stereofoniczny 3.5 mm a z drugiej stony dwa chincze do telewizora. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...