Misiu15go Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jestem w trakcie produkcji bloku wodnego i zastanawiamsię czy nie zabezpieczyć miedzi przed utlenianiem: :arrow: co mi będzie potrzebne :arrow: czy utlenianie wpływa negatywnie na co :?: :arrow: czy duży jest spadek wydajności :arrow: czy moge do tego zastosować bezbarwny lakier w spreju dzienki za odp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 chozi ci o wnętrze bloku?? wewnątrz wszelakie zabezpieczenie obniży wydajność, z zewnątrz możesz pomalować lakierem bezbarwnym, za wyjątkiem podstawy of cors :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 chozi ci o wnętrze bloku?? wewnątrz wszelakie zabezpieczenie obniży wydajność, z zewnątrz możesz pomalować lakierem bezbarwnym, za wyjątkiem podstawy of cors :Dchodzi mi o pomalowanie finów zy dużo spadnie wydajność nie mam zamiaru malować podstawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 ja bym nic nie malowal - i tak styknie Ci na pare lat!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 daj do zlotnika jakiegos niech ci go posrebrzy takie kilka um srebra napewno drogie nie bedzie a wydajnosci nie pogorszy i stego co wiem srebro nie reaguje z tlenem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 a tam ja nie wiem czy jest sens sie tak przejmowac: sam mam blok 2 lata nie byl rozbierany ani czyszczony (tylko tyle ze czasem pod wysokie cisnienie go podlacze i syf sie wyplucze), patyny pewnie pelno w srodku ale nie moge powiedziec aby wydajnosc jakos drastycznie spadla - wczoraj z ciekawosci zrobielm maly test - temp wody 38*C (nie mam chlodnicy - w pokoju powietrze 28*C) a na procku w stressie (seti) bylo 56.5*C wszysko przy ponad 120W obciazenia (tyle mi sandra pokazuje ale to wartosc srednia chyba) bo proc chodzi na 2.3GHz na 2.19V :D a wiec roznica 18*C w stressie i gdy wylaczylem to w idle na procku zaraz sie zrobilo 52*C czyli juz okolo 13-14*C roznicy przy tak kreconym procu!!! pisze to dlatego zeby sobie pomysle czy jest sens bawic sie w jakies zabezpieczenia :/ moim zdaniem nie ma sensu ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 a moze te 2 lata temu mialbys 54*C ;) moim zdaniem jesli takie zabezpieczanie mialo by sens to tylko wtedy gdy blok jest ladnym blokiem z topem z plexi i buda z oknem exponujacym wnetrznosci i bloczek bo taki zielony bloczek w srodku to nie bardzo by wygladal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 a moze te 2 lata temu mialbys 54*C ;) moim zdaniem jesli takie zabezpieczanie mialo by sens to tylko wtedy gdy blok jest ladnym blokiem z topem z plexi i buda z oknem exponujacym wnetrznosci i bloczek bo taki zielony bloczek w srodku to nie bardzo by wygladalu mnie flakow w srodku nie widac bo lutowany caly z miedzi jest, nie ma zadnych topow z plexy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...