Neons Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 siema, mam pewien roblem, kuplen noweogo procka i speedfan pokazuje ze chipset na taka sama temp jak procek, otoz nie wiem o co tu chodzi, czy mozecie mi jaokos pomoc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Serio co ty nie powiesz. Od kiedy to czujniki temperatuty jest na chipsecie, drugi czujnik jest umijscowany zależnie od płyty albo w okolicach ramów albo AGP. Pozatym jeżeli temp proca jest wporządku, a radiator/cooler na NB nie jest gorący to nie ma sie czym martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 no wlasnie jest troche cielpy:(wogole sorki bo jest lekko podpity i moze pisz ecoe nie tak ale wydaje mi sie ze chipset jest za goracy... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 ok, juhs doszedlem do siebie po ciezkim weekendzie. Sprawa wyglada tak, wymienilem procek na 2400, dodałem kosc pamieci i nagle chipset z 38 stopni ma podczas grania od 44 do 46 stopni. Chłodzi go zalman NB 47J. Czy ktos moglby mi jakos pomoc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Od kiedy to czujniki temperatuty jest na chipsecie, drugi czujnik jest umijscowany zależnie od płyty albo w okolicach ramów albo AGP.U mnie na plycie Abit KV7 drugi czujnik jest umiejscowiony obok mosfetow, ktore jak wiadomo cholernie sie grzeja (65-70 stopni to normalka). Neons a jaka masz plyte???? ____________________________________________________ Abit KV7, Barton 2500, 2x256 DDRAM Kingston, Caviar 60 GB, Hercules Redeon 9000 Pro, Chieftec 360-302 DF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neons Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Gigabyte GA-7VAX, ale co ciekawe według Speedfana chipset ma zawsze o 1 stopien mniej od CPU, albo to oleje albo powalcze :) choc z drugiej strony jak dotykam tego zalmana to jest dosc ciepły... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...