Skocz do zawartości
marko99999

msi ti4200 problrm z tv out :(( help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

this post is directed to all who want to help me

problem jest prosty :) tv out nie działa jak trzeba 8) :cry:

gdy włączam "tv out" pokazuje pulpit na tv which is good i think

ale gdy włączam film obraz nie jest przekazywany, zamiast tego widze czarną ekran i napisy

nie wiem co to moze byc stery dopiero co sciągnąlem 61.76

help...próbowałem juz chyba wszytskich ustawien i jestem totalnie podirytowany...wielkie dzieki dla wszystkich ktorzy pomogą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeździłem na sterach 43.~~ i tez nie działało :( jeśli nic sie nie dowiem uznam że sprzęt jest juz zryty :( zastanawiam sie jeszcze na kodekami? rozne stosowałem dshow pack, poźniej ffshow, obecnie ace mega pack, na kopie otwieram wszystko, na tv nic...suck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem takze zmiany ustawien pal/ntsc telewizora, ale chyba nic z tego...

dopiero przy zmianie "primary display" z monitor na tv pokazał sie film na telewizorze ale zniknął równierz z monitora :(

nie wiem co jeszcze moge pozmieniac aby podziałało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem takze zmiany ustawien pal/ntsc telewizora, ale chyba nic z tego...

dopiero przy zmianie "primary display" z monitor na tv pokazał sie film na telewizorze ale zniknął równierz z monitora :(

nie wiem co jeszcze moge pozmieniac aby podziałało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wlaczam film na tv-out to biore TV na primary i na nim film sie wyswietla, a na monitorze nie. Czyli mamy tak samo i chyba tak musi zostac bo na jakims forum czytalem o tym, ze film moze sie tylko na jednym z ekranow wyswietlac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj cos jak tryb klonowania, u mnie na Radenonie jak wlaczam film (przy monitor + tv) to mam normalnie na monitorze a na telewizor odrazu mi wrzuca na pelny :P nawet jak mam w oknie na kompie. Do tego instaluje DivX G400 (w nimo jest) i mam do tego napisy. Praktycznie moge grac w pasjansa :P a na TV ciagle film leci :P ale tak jest w radkach... poprostu poszukaj "Nakładka" albo s "klonowanie" lub cos. Zanim nie wlaczylem tej funkcji tez nie mialem obrazu na TV :P Pokazywal mi sie tylko Vplayera i nic, a na kompie normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wlaczam film na tv-out to biore TV na primary i na nim film sie wyswietla, a na monitorze nie. Czyli mamy tak samo i chyba tak musi zostac bo na jakims forum czytalem o tym, ze film moze sie tylko na jednym z ekranow wyswietlac.

na 98 klon działał...miałem film na obu(monitorze i tv) a na xp klops :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na 98 ci chodziło to karta jest dobra,spróbuj na sterach 53xx i tv tools,

co się dzieje jak włączasz klonowanie?

może ci źle wykrywa tv

ostatnio sprawdzałem klona na 98 jakiś rok temu, od tego czasu tego systemu nie widzialem 8) w xp klon pokazuje mi cały pulpit i wszystko niby jest ok, ale jak zapodam film to tylko (black screen w ramce vplayera) i dupka blada...testowałem kilka naprostszych kodeków i niektore filmy chodziły, ale nie wszystkie, wkurza mnie to bo kumpel zapodał sobie dshow pack`a i wszytsko mu chodzi a u mnie...wszystko stoi ...(bez skojarzeń :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz ja mam problem :D kupiłem w niedziele taką samą karte i po instalacji nie mam opcji klon ani w góle trybu nview 8O ,w opisie rozpoznaje koder philipsa ale w biosie karty już go nie znalazłem,nie sprawdzałem jeszcze czy jest sygnał bo nie mam takiej przejściówki (jakieś rozbudowane s-vid (chyba out i in)

ok,kupiłem kabelek i ...jest to samo wyświetla pulpit a w okienku playera nie ma obrazu,na tv-tools już jest ale odświeżanie 60Hz

rozwiązanie to-w zakładce sterownika-właściwości ekranu pomocniczego-wykryj urządzenie - i wszystko jasne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi