Eilure Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 witam! otoz moj kumpel posiada celerona 2,4 i plyte P4X400D oraz boxowe chlodzenie ,ale to nie jest przyczyna nie moznosci o/c,otoz na najnowszym biosie tejze plyty,nie ma mozliwosi zmiany mnoznika,napiecia ? nie chce grzebac mu fizycznie w sprzecie i mam pytanie do was? znacie jakis bios tej plyty ktory oferuje zmiane napiecia V-core i mnoznika ? albo czy da sie programowo zmienic mnoznik i napiecie ? z gory dzieki za jakiekolwiek porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 witam! otoz moj kumpel posiada celerona 2,4 i plyte P4X400D oraz boxowe chlodzenie ,ale to nie jest przyczyna nie moznosci o/c,otoz na najnowszym biosie tejze plyty,nie ma mozliwosi zmiany mnoznika,napiecia ? nie chce grzebac mu fizycznie w sprzecie i mam pytanie do was? znacie jakis bios tej plyty ktory oferuje zmiane napiecia V-core i mnoznika ? albo czy da sie programowo zmienic mnoznik i napiecie ? z gory dzieki za jakiekolwiek porady celeron2,4 c1 ,epoxP4X400D i brak mozliwosci o/c ?! nic dziwnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eilure Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 moze i z ta zmiana mnoznika to sie machnelem ale nie znam sie na platformie intela i nie wiedzialem ze procek ten nie oferuje zmiany mnoznika. wiec pozostaje jeszcze kwestia napiec zeby dalo sie zwiekszyc napicie ? jakis bios inny pod ta plytke czy programowo da sie to zrobic ? bo oglnie to da sie krecic tym prockiem tylko przy FSB ~476 sie wywala (2,4@2,83) i teraz przydalo by sie zmienic napiecie a jezeli ono jest zablokowane to nie wiem co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...