Skocz do zawartości
Eilure

celeron2,4 c1 ,epoxP4X400D i brak mozliwosci o/c ?!

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

otoz moj kumpel posiada celerona 2,4 i plyte P4X400D oraz boxowe chlodzenie ,ale to nie jest przyczyna nie moznosci o/c,otoz na najnowszym biosie tejze plyty,nie ma mozliwosi zmiany mnoznika,napiecia ? nie chce grzebac mu fizycznie w sprzecie i mam pytanie do was? znacie jakis bios tej plyty ktory oferuje zmiane napiecia V-core i mnoznika ? albo czy da sie programowo zmienic mnoznik i napiecie ? z gory dzieki za jakiekolwiek porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

otoz moj kumpel posiada celerona 2,4 i plyte P4X400D oraz boxowe chlodzenie ,ale to nie jest przyczyna nie moznosci o/c,otoz na najnowszym biosie tejze plyty,nie ma mozliwosi zmiany mnoznika,napiecia ? nie chce grzebac mu fizycznie w sprzecie i mam pytanie do was? znacie jakis bios tej plyty ktory oferuje zmiane napiecia V-core i mnoznika ? albo czy da sie programowo zmienic mnoznik i napiecie ? z gory dzieki za jakiekolwiek porady

celeron2,4 c1 ,epoxP4X400D i brak mozliwosci o/c ?!

nic dziwnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i z ta zmiana mnoznika to sie machnelem ale nie znam sie na platformie intela i nie wiedzialem ze procek ten nie oferuje zmiany mnoznika. wiec pozostaje jeszcze kwestia napiec zeby dalo sie zwiekszyc napicie ? jakis bios inny pod ta plytke czy programowo da sie to zrobic ? bo oglnie to da sie krecic tym prockiem tylko przy FSB ~476 sie wywala (2,4@2,83) i teraz przydalo by sie zmienic napiecie a jezeli ono jest zablokowane to nie wiem co robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi