Kastor Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Hej! Na innym forum jakoś mi nikt nie może pomóc... Może Wam się uda? Oto problem: Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem grafy Powercolor 9800SE 256bit! Szczęśliwym, bo kosztowała mnie zaledwie 600 plnów, a zegary ma od razu ustawione na 380/680, czyli jak w pełnym pro! Nie namyślając się długo podkręciłem je do 400/700 i w 3dmarku03 złapałem 4100 pointów. Później przyszedł czas na softmoda, odblokowującego pozostałe 4 potoki. Dużo już się naczytałem o tym i wiem, że jeśli po odblokowaniu w testach pojawiają się artefakty, znaczy, że dany egzemplarz nie d się odblokować i już nie można nic zrobić... U mnie jednak wystąpił inny objaw i nie wiem jak to rozumieć. Po wgraniu Omeg z softmodem 9800SE->9800Pro, windoza się uruchamia, pojawia się tapeta i nagle po pięciu sekundach monitor się wygasza. System działa, tylko nie mam obrazu. A! Sprawdzałem temperature (metodą organoleptyczną) na pamięciach i rdzeniu... są ciepłe, ale nie parzy! Jak myślicie, czy można jeszcze powalczyć z tą kartą innymi sterownikami, czy mogę już zapomnieć o ośmiu potokach? Karta, jest nówka... S/N H0404021360 może Wam coś to mówi? Na instrukcji jest napisane: 746-0000000005 REVISION: D 05-Dec-2003 A gdzie mogę znaleźć info o kartach, które dadzą, albo nie dadzą się odblokować? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 A gdzie mogę znaleźć info o kartach, które dadzą, albo nie dadzą się odblokować? Pozdrawiam cos moze tu znajdziesz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=71699&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 hehe u mnie jest podobnie z tym ze monitor sie wylancza podczas uruchamiania grafki 3D. Wyglada na to ze dolaczyles do grona szczesliwych posiadaczy niemodowancow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Sprawdź napięcia, może zasilacz nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kastor Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Gdzie mam sparwdzić napięcia i ewentualnie jak ustawić? Zasiłke mam 350W Deer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 najlepiej miernikiem no ale mozesz tez "softłerowo" np w biosie albo aida 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Idz do kumpa ktory ma jakis dobry zasilacz bo twoj moze nie wyrabia hm.. alebo zle trafiles:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...