B4rt3z Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Zmienialem procek AXP 1800 na inna serie i po zlozeniu kompa pojawil sie problem przy uruchamianiu. Po wlaczeniu listwy komp od razu wlacza sie (kreca sie wiatraki i dysk) na ekranie ciemno, nic nie piszczy a diody na czerwono (MSI Turbo KT133A) system nie startuje, wciskam reset i komp sie wylacza. Po wcisnieciu wlacznika odpala normalnie. Zmienilem proca spowrotem, zmienilem na inny wiatraczek (bo Volcano 7 czasem obrotow mi nie pokazuje) i dalej to samo sie dzieje. Nie wiem czy to wina ze zamontowalem CS (raczej dobrze bo nie styka mostkow) czy po prostu plyta glowna padla) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 zaladuj ustawienia domyslne biosu (jest taka opcja, ktora wlacza kompa po zaniku napiecia), sprawdz podlaczenia kabelkow POWER, RESET... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 zaladuj ustawienia domyslne biosu (jest taka opcja, ktora wlacza kompa po zaniku napiecia), sprawdz podlaczenia kabelkow POWER, RESET...U mnie ta sytuacja pojawiła się po puszczeniu z dymem pamięci... Niestety nie mam nowych by sprawdzić czy da się coś z tym zrobić. Przywrócenie domyślnych ustawień biosu nic nie daje. raczej to wina po stronie zasilacza... U mnie to dokładnie wygląda tak: Włączam listwę i wiatraki zaczynają się kręcić i po kilku sek. (2-3 może ciut dłużej..) wszystko się wyłącza i można normalnie uruchomić komputer... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Dokladnie, bios kasowalem i nic, kabelki kilka razy odlaczalem, zmiana karty graficznej tez nie pomogla, jeszcze sprawdze druga kosc pamieci bo jak jedna wyjalem to bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Ostatnio pojawil sie nowy motyw, komp wydaje dlugi dzwiek , pozniej 2 krotkie, pojawilo sie to jak koles z dyskiem przyszedl Zastanawiam sie czy na moj konfig zasilacz 250W to nie za malo (jesli ma tyle w rzeczywistosci), dodalem ostanio GF4 4200 (nie wstawal przed zmiana karty, ale dzwieki dopiero teraz sie pojawily) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Ja też mam czasem problem ze wstawaniem ale to chyba dlatego że sie za późno wyłączam. Sproboj więcej snu może mu pomoże. Tobie też. :)))))))))))))))))))))) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 ja mam ten sam problem tez mi nie chce wstawać za pierwszym uruchomieniem, dopiero po restarcie, dziwne bo kiedyś chodziło normalnie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 No nie wiem czy 250W to nie mało. W końcu procki AMD nieźle ciągną prądu, a jeszcze do tego GF4.... Ja na swoim konfigu mam 300W;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 U mojego znajomego tak było kiedy miał źle włożoną pamięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na 100% wina płyty głównej. Większość płyt MSI na KT133(A) ma problemy ze wstawaniem przed postem. Włączasz kompa, wszystko teoretycznie dziala, ale staje przed pojawienien się inf. o grafice? Stały motyw na tej serii płyt od MSI. Microstar poprostu dał ciała. U mojego kolegi naszczęście udało się w końcu wytłumaczyć durnym serwisantom, że płyta ma wadę fabryczną (dodam, że w międzyczasie płyta była już raz wymieniana na ten sam model). Na koniec dodam, że u niego po pewnym czasie zaczełą się zawieszać i po restarcie nie chciała się włączyć. Trzeba było poczekać 45min i zresetować CMOS. Dopiero wtedy płytka wstawała. Tym optymistycznym akcentem kończę moją wypowiedź. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 moj kumpel ma od wczoraj ten sam problem z ta sama plyta zmienil proca z D 600 na D 950, po kilkunastu godzinach komp siadl i juz nie wstal, takie same objawy, widocznie taka seria plyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Kup sobie Asusa A7V333. Nie wstanie wogóle i po problemie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Kup sobie Asusa A7V333. Nie wstanie wogóle i po problemie :lol: Naprawde pomocny post :? 8O Gratuluje poziomu :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ostatnio pojawil sie nowy motyw, komp wydaje dlugi dzwiek , pozniej 2 krotkie, pojawilo sie to jak koles z dyskiem przyszedl Zastanawiam sie czy na moj konfig zasilacz 250W to nie za malo (jesli ma tyle w rzeczywistosci), dodalem ostanio GF4 4200 (nie wstawal przed zmiana karty, ale dzwieki dopiero teraz sie pojawily) zobacz ilee ja mam rzeczy w kompie a zasilacz mam 230w i no problemo naweet na Athlonie xp 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Zmiana zasilacz na 90% nic nie zmieni. Sprawdzone na tej samej płycie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 To chyba oddam plyte, jeszcze ma gwarancje, ale poczekam az sie wakacje skoncza bo bym sobie jeszcze pogral (do konca wrzesnia jeszcze troche zostalo) A tak na przyszlosc to jakie sa objawy zaslabego zasilacza ????(u kolesia sie windows po jakims czasie restartowal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...