zwierz Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Weź duuużo jedzenia, komputer, wygodne łóżko,motorynke,wieże,mikrofalówke,zmywarke,chłodziarko-zamrażarke i jeszcze kilka niezbednych gadżetów... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Weź duuużo jedzenia, komputer, wygodne łóżko,motorynke,wieże,mikrofalówke,zmywarke,chłodziarko-zamrażarke i jeszcze kilka niezbednych gadżetów... :twisted:A motorynke, żeby to wszystko przewieść, ciekawy jestem czy uciągnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Weź duuużo jedzenia, komputer, wygodne łóżko,motorynke,wieże,mikrofalówke,zmywarke,chłodziarko-zamrażarke i jeszcze kilka niezbednych gadżetów... :twisted:A motorynke, żeby to wszystko przewieść, ciekawy jestem czy uciągnie :] Jak odpowiednio ztuninguje to da rade:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Masc na odparzenia i Jezusa w sercu ;) Ksiadz pewnie winko mszalne wezmie to do zestawu brakuje juz tylko woodeczki ;) (+ sosik tabasco, i inne przyprawki) No i laska adresu nie dawaj, bo wiesz jak potem jest... :twisted: PS.Skad wyruszasz i jaka mniej wiecej droga :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Witam ! Moze mnie zjedziecie za opinie : ale wg mnie na pielgrzymke idzie sie po to by przeprosic Boga za grzechy i prosic o jakies dary , a nie zeby robic jakies awantury po pijaku , ruchac laski itd . Bedziesz przeszkadzal tylko tym ktorzy sie chca modlic i ida do CZestochowy w swoich bardzo osobistych prosbach . Jak chcesz robic powyzsze rzeczy to jedz na jakies pole namiotowe i tam zarywaj laski , wyrwiasz se jakas elo 15 ktora poleci na tekst " Ej ale jestes ladna " i problem z glowy , recze ci za na pielgrzymce bedzie trudniej wyrwac jakas laske . To moje osobiste zdanie Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 @nitek - co do tych lasek to nie byl bym taki pewien, na jednej pielgrzymce nocowaly u mnie 4 z czego z 2 byly gotowe na wsio, a jedna z nich nawet odwiedzila moj pokoj o 1 w nocy (chciala tylko pogadac bo spac nie mogla... ;) ) A byly nie byle jakie... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBK_20 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Masc na odparzenia i Jezusa w sercu ;) Ksiadz pewnie winko mszalne wezmie to do zestawu brakuje juz tylko woodeczki ;) (+ sosik tabasco, i inne przyprawki) No i laska adresu nie dawaj, bo wiesz jak potem jest... :twisted: PS.Skad wyruszasz i jaka mniej wiecej droga :?: :) Wyruszam imo z Bydgoszczy, przez Gniezno i takie tam mniejszcze wiochy. szczegóły na www.pielgrzymka.lo.pl (choc narazie duzo tam nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 wiem ze duzo ludzi jest zupelnie przypadkowych i to mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia ida zeby znalezc jakies przygody a pielgrzymka od tego nie jest ! Ja sam chodze co tydzien do kosciola , modle sie ale jeszcze jestem chyba za slabym katolikiem i czuje ze moglbym nie wytrwac w spokoju takiej pielgrzymki dlatego nie chodze . Mysle ze tacy ludzie nie powinni chodzic na pielgrzymke tak samo jak ludzie ktorzy u mnie w kosciele zima z czapek zrobili se sztuczne penisy i nasladowali jakies wyuzdane stosunki seksualne . Moze to i smieszne przy pierwszym kontakcie ale nie w kosciele miejscu swietym ! Nie wiem czemu tacy ludzie chodza do kosciola . na pielgrzymki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Nitek... Masz rację ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Heh, niestety jednak w wiekszosci ludzie ida na pielgrzymke z nudow a nie, bo czuja to "cos"...Mnie samego tez te pielgrzymki nie ciagnie ;) Wole posiedziec w rodzimym miescie...Niestety nie zawsze jest to mozliwe :? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 dobre buty to podstawa. wez tez jakies lekkie typu klapki itp. a no i plastry na otarcia/odciski... jak sie zmeczysz to moze uda Ci sie zapakować na ciężarówkę z plecakami to sobie troche odpoczniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 dobre buty to podstawa. wez tez jakies lekkie typu klapki itp. a no i plastry na otarcia/odciski... jak sie zmeczysz to moze uda Ci sie zapakować na ciężarówkę z plecakami to sobie troche odpoczniesz :) Niech weźmie wrotki bedzie pierwszy na mecie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Jaki znowu krzyż ??? Ide z kumplami, ksiadz jest wporzo (mozna z nim pogadac i wypic), wiec zle nie bedzie. Pozatym jak bylem sie zapisywac to fajne [gluteus maximus] widzialem... pewnie jakies niewydymki :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 idziesz w sandałach? :wink: wez ze sobą habit zeby sie nie wyrozniac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBK_20 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Dziś byłem już zdac bagaż na ciężarówkę... (kierowca o dziwo nie był trzeźwy, oby do jutra wyzdrowiał :evil: ). Zapoznałem też kilka dupeczek i ogólnie pogadałem z ludzmi...i z tego co gadali to w tej grupie co ja ide, to zawsze jest wielka biba, normalnie codzień! Jutro okolo 9 wyruszamy...Etap 1 Bydgoszcz-Lubostroń 29 KM. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Moze wazeline? no bo wiesz teraz sie slyszy o tych Ksiezach i...gumki jeszcze cos zlapiesz. Albo korek na ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 w kosciele miejscu swietym ! lol czytaj biblie ze zrozumieniem a nie po łebkach gdzie jest napisane że Bóg potrzebuje świątyni albo posągów (2 przykazanie!!!!) do modłow albo ta mantra powtarzana w kościele to ma być modlitwa :!: i jeszcze jak słysze że xięża to niby święci ludzie to normalna beka :lol: wbij sobie do głowy 10 przykazań i staraj się je zrozumieć !! (tych prawdziwych a nie zmienionych przez czarnych i mniej radia z ryjem słuchaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Fulko sam sobie wbij do lba ze kosciol to miejsce swiete ! Kto powiedzial ze ksieza sa swieci ?! Ja wcale tak nie uwazam dla mnie to normalni ludzie - ale im tez nalezy sie szacunek . Widze ze ty jestes jednym z tych "wygodnickich" ktorzy w niedziele nie chodza do kosciola ale sobie jeszcze wmawiaja ze sa wierzacymi ludzmi . ( hehe jestem wierzacy ale nie praktykujacy :P ) Beka z ciebie biedaku . W kosciele jest cos takiego jak tabernakulum , hostia , podczas mszy dokonuje sie przemienienie , mozesz przyjac Chrystusa do serca i to czyni ten budynek swietym a nie zdobienia , zloto , wielkie witraze ale to pewnie dla ciebie za trudne . Jest zreszta cos takiego jak 3 przykazanie dekalogu . Radia Maryja (oprocz modlitwy i Mszy Sw to gadaja tam glupoty ) nie slucham ale moglbys przy wymienianiu nazwy nie obrazac matki Jezusa ? W kosciele chcac nie chcac modlisz sie i myslisz choc troche o swoim zyciu o Bogu , zmusza do tego ewangelia i kazanie . Jestem ciekawy co ty robisz w niedziele zamiast chodzic do kosciola pewnie pijesz piwo pod kosciolem i drwisz sobie z ludzi ktorzy sa w kosciele . Zobaczymy kto sie bedzie na koncu smial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 nitek a o czym bylo ostatnie kazanie w twoim kosciele ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ostatnio mial kazanie (jedno ze swoich pierwszych ) mlody kaplan i opowiadal o slabosciach , o tym jakie mial trudnosci podczas drogi do kaplanstwa , uprzedzajac pytanie to ewangelii nie pamietam , przyznaje sie bylem rozkojarzony i nie sluchalem dokladnie stad tez nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 w kosciele miejscu swietym ! lol czytaj biblie ze zrozumieniem a nie po łebkach gdzie jest napisane że Bóg potrzebuje świątyni albo posągów (2 naj bardziej mnie denerwuje np w parafiach naokoło mojej wiochy normalnie zawsze na koncu koscioła (w srodku) sa istne sklepiki , 25 tytołow gazet . z 10 ksiazek itp itd . a chyba JEZUS juz raz zrobił dym przez takie cos !!! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 (...)Jestem ciekawy co ty robisz w niedziele zamiast chodzic do kosciola(...) Zobaczymy kto sie bedzie na koncu smial Uwazasz ze ktos jest gorszy bo nie chodzi w niedziele do kosciola? Albo wogole nie chodzi i ma to gdzies? Na koncu czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 hej jak ma to gdzies to nie jest w niczym gorszy , skoro nie wierzy to jego sprawa i sie do tego nie mieszam ma swoja ideologie i idzie jej torem. Podalem przyklad ze gorsi sa ci ktorzy uwazaja sie za wierzacych podaja sie za katolikow - ale czasu na modlitwe i pojscie raz w tygodniu na 45 minut do kosciola nie maja . Cos pieprza o zlych ksiezach itd. Ja sie pytam dla kogo sie chodzi do kosciola dla ksiedza czy dla Boga . Mozna to porownac do takiej historyjki : Do budowy mostu zglosilo sie 1000 osob , ale przy budowie pracowalo tylko 300 bo reszta lezala w trawie albo puszczala kaczki na rzece . Na koniec budowy przyjechal prezydent i sie pyta ludzi kto budowal ten most . 1000 ludzi podnosi natychmiast rece ....... A z tym koncem to chodzilo mi o koniec swiata Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 skoro nie wierzy to jego sprawa Pozdro dlaczego uwazasz ze jak ktos nie chodzi do kosciola to wierzy ?? moze po prostu wierzyc w Boga, a nie cala otoczke i tych wszystkich ksiezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tomeq uwazam ze mozna wierzyc w Boga nie chodzac do kosciola , ale jest to trudne .Zalozmy ze nie chodzisz do kosciola to powiedz szczerze czy usiadziesz w niedziele i poczytasz Biblie ?? Mysle ze raczej nie , a w ogole przeciez na mszy dokonuje sie przemienienie i mozesz przyjac Chrystusa do serca , wyspowiadac sie sa to chyba najwazniejsze sakramenty !!! Sadze ze trzeba sie troche "nameczyc" zeby dostac to zycie wieczne i nie chodzi tu tylko o chodzenie do kosciola bo takze o zachowanie poza nim . Zycie wieczne ma byc nagroda za dobre zycie na ziemi , jak wiesz NAGRODY nie dostaje kazdy kto bierze udzial w konkursie . Tak mysle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 wiara to prywatna sprawa ........ ważne żeby być dobrym człowiekiem a każdy zna ten no deaklog pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 wiara to prywatna sprawa ........ ważne żeby być dobrym człowiekiem a każdy zna ten no deaklog pozdr :lol: obawiam sie ze nie kazdy zna dekalog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja osobiście w Boga nie wieżę. A dlaczego ?? Moja sprawa :P A jeśli chodzisz do kościoła to nie znaczy wcale że jesteś religijny ;) Niektóre "starsze panie" wolą poplotkować w kościele niż sie modlić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 nawet nie znając deklogu można być dobrym człowiekiem ........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 przestancie gadac <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly bo offtopic sie utworzyl :P A chodzenie do kosciola wcale nie czyni czlowieka ani dobrym ani lepszym od kogos. Nie wierze i sie z tym nie kryje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...