Skocz do zawartości
RBK_20

Idę na pielgrzymkę..Co ze sobą zabrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Weź duuużo jedzenia, komputer, wygodne łóżko,motorynke,wieże,mikrofalówke,zmywarke,chłodziarko-zamrażarke i jeszcze kilka niezbednych gadżetów... :twisted:

A motorynke, żeby to wszystko przewieść, ciekawy jestem czy uciągnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź duuużo jedzenia, komputer, wygodne łóżko,motorynke,wieże,mikrofalówke,zmywarke,chłodziarko-zamrażarke i jeszcze kilka niezbednych gadżetów... :twisted:

A motorynke, żeby to wszystko przewieść, ciekawy jestem czy uciągnie :]
Jak odpowiednio ztuninguje to da rade:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masc na odparzenia i Jezusa w sercu ;)

Ksiadz pewnie winko mszalne wezmie to do zestawu brakuje juz tylko woodeczki ;) (+ sosik tabasco, i inne przyprawki)

No i laska adresu nie dawaj, bo wiesz jak potem jest... :twisted:

PS.Skad wyruszasz i jaka mniej wiecej droga :?: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Moze mnie zjedziecie za opinie : ale wg mnie na pielgrzymke idzie sie po to by przeprosic Boga za grzechy i prosic o jakies dary , a nie zeby robic jakies awantury po pijaku , ruchac laski itd . Bedziesz przeszkadzal tylko tym ktorzy sie chca modlic i ida do CZestochowy w swoich bardzo osobistych prosbach .

Jak chcesz robic powyzsze rzeczy to jedz na jakies pole namiotowe i tam zarywaj laski , wyrwiasz se jakas elo 15 ktora poleci na tekst " Ej ale jestes ladna " i problem z glowy , recze ci za na pielgrzymce bedzie trudniej wyrwac jakas laske .

To moje osobiste zdanie

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nitek - co do tych lasek to nie byl bym taki pewien, na jednej pielgrzymce nocowaly u mnie 4 z czego z 2 byly gotowe na wsio, a jedna z nich nawet odwiedzila moj pokoj o 1 w nocy (chciala tylko pogadac bo spac nie mogla... ;) ) A byly nie byle jakie... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masc na odparzenia i Jezusa w sercu ;)

Ksiadz pewnie winko mszalne wezmie to do zestawu brakuje juz tylko woodeczki ;) (+ sosik tabasco, i inne przyprawki)

No i laska adresu nie dawaj, bo wiesz jak potem jest... :twisted:

PS.Skad wyruszasz i jaka mniej wiecej droga :?: :)

Wyruszam imo z Bydgoszczy, przez Gniezno i takie tam mniejszcze wiochy. szczegóły na www.pielgrzymka.lo.pl (choc narazie duzo tam nie ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze duzo ludzi jest zupelnie przypadkowych i to mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia ida zeby znalezc jakies przygody a pielgrzymka od tego nie jest !

Ja sam chodze co tydzien do kosciola , modle sie ale jeszcze jestem chyba za slabym katolikiem i czuje ze moglbym nie wytrwac w spokoju takiej pielgrzymki dlatego nie chodze . Mysle ze tacy ludzie nie powinni chodzic na pielgrzymke tak samo jak ludzie ktorzy u mnie w kosciele zima z czapek zrobili se sztuczne penisy i nasladowali jakies wyuzdane stosunki seksualne . Moze to i smieszne przy pierwszym kontakcie ale nie w kosciele miejscu swietym ! Nie wiem czemu tacy ludzie chodza do kosciola . na pielgrzymki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, niestety jednak w wiekszosci ludzie ida na pielgrzymke z nudow a nie, bo czuja to "cos"...Mnie samego tez te pielgrzymki nie ciagnie ;)

Wole posiedziec w rodzimym miescie...Niestety nie zawsze jest to mozliwe :? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre buty to podstawa. wez tez jakies lekkie typu klapki itp. a no i plastry na otarcia/odciski...

jak sie zmeczysz to moze uda Ci sie zapakować na ciężarówkę z plecakami to sobie troche odpoczniesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre buty to podstawa. wez tez jakies lekkie typu klapki itp. a no i plastry na otarcia/odciski...

jak sie zmeczysz to moze uda Ci sie zapakować na ciężarówkę z plecakami to sobie troche odpoczniesz :)

Niech weźmie wrotki bedzie pierwszy na mecie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki znowu krzyż ???

Ide z kumplami, ksiadz jest wporzo (mozna z nim pogadac i wypic), wiec zle nie bedzie. Pozatym jak bylem sie zapisywac to fajne [gluteus maximus] widzialem...

pewnie jakies niewydymki :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś byłem już zdac bagaż na ciężarówkę... (kierowca o dziwo nie był trzeźwy, oby do jutra wyzdrowiał :evil: ). Zapoznałem też kilka dupeczek i ogólnie pogadałem z ludzmi...i z tego co gadali to w tej grupie co ja ide, to zawsze jest wielka biba, normalnie codzień!

Jutro okolo 9 wyruszamy...Etap 1 Bydgoszcz-Lubostroń 29 KM.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kosciele miejscu swietym !

lol czytaj biblie ze zrozumieniem a nie po łebkach

gdzie jest napisane że Bóg potrzebuje świątyni albo posągów (2 przykazanie!!!!) do modłow albo ta mantra powtarzana w kościele to ma być modlitwa :!: i jeszcze jak słysze że xięża to niby święci ludzie to normalna beka :lol:

wbij sobie do głowy 10 przykazań i staraj się je zrozumieć !! (tych prawdziwych a nie zmienionych przez czarnych

i mniej radia z ryjem słuchaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fulko sam sobie wbij do lba ze kosciol to miejsce swiete ! Kto powiedzial ze ksieza sa swieci ?! Ja wcale tak nie uwazam dla mnie to normalni ludzie - ale im tez nalezy sie szacunek .

Widze ze ty jestes jednym z tych "wygodnickich" ktorzy w niedziele nie chodza do kosciola ale sobie jeszcze wmawiaja ze sa wierzacymi ludzmi . ( hehe jestem wierzacy ale nie praktykujacy :P )

Beka z ciebie biedaku .

W kosciele jest cos takiego jak tabernakulum , hostia , podczas mszy dokonuje sie przemienienie , mozesz przyjac Chrystusa do serca i to czyni ten budynek swietym a nie zdobienia , zloto , wielkie witraze ale to pewnie dla ciebie za trudne . Jest zreszta cos takiego jak 3 przykazanie dekalogu .

Radia Maryja (oprocz modlitwy i Mszy Sw to gadaja tam glupoty ) nie slucham ale moglbys przy wymienianiu nazwy nie obrazac matki Jezusa ?

W kosciele chcac nie chcac modlisz sie i myslisz choc troche o swoim zyciu o Bogu , zmusza do tego ewangelia i kazanie .

Jestem ciekawy co ty robisz w niedziele zamiast chodzic do kosciola

pewnie pijesz piwo pod kosciolem i drwisz sobie z ludzi ktorzy sa w kosciele .

Zobaczymy kto sie bedzie na koncu smial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio mial kazanie (jedno ze swoich pierwszych ) mlody kaplan i opowiadal o slabosciach , o tym jakie mial trudnosci podczas drogi do kaplanstwa , uprzedzajac pytanie to ewangelii nie pamietam , przyznaje sie bylem rozkojarzony i nie sluchalem dokladnie stad tez nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kosciele miejscu swietym !

lol czytaj biblie ze zrozumieniem a nie po łebkach

gdzie jest napisane że Bóg potrzebuje świątyni albo posągów (2

naj bardziej mnie denerwuje np w parafiach naokoło mojej wiochy normalnie zawsze na koncu koscioła (w srodku) sa istne sklepiki , 25 tytołow gazet . z 10 ksiazek itp itd . a chyba JEZUS juz raz zrobił dym przez takie cos !!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Jestem ciekawy co ty robisz w niedziele zamiast chodzic do kosciola(...)

Zobaczymy kto sie bedzie na koncu smial

Uwazasz ze ktos jest gorszy bo nie chodzi w niedziele do kosciola?

Albo wogole nie chodzi i ma to gdzies?

Na koncu czego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

jak ma to gdzies to nie jest w niczym gorszy , skoro nie wierzy to jego sprawa i sie do tego nie mieszam ma swoja ideologie i idzie jej torem. Podalem przyklad ze gorsi sa ci ktorzy uwazaja sie za wierzacych podaja sie za katolikow - ale czasu na modlitwe i pojscie raz w tygodniu na 45 minut do kosciola nie maja . Cos pieprza o zlych ksiezach itd. Ja sie pytam dla kogo sie chodzi do kosciola dla ksiedza czy dla Boga .

Mozna to porownac do takiej historyjki :

Do budowy mostu zglosilo sie 1000 osob , ale przy budowie pracowalo tylko 300 bo reszta lezala w trawie albo puszczala kaczki na rzece . Na koniec budowy przyjechal prezydent i sie pyta ludzi kto budowal ten most . 1000 ludzi podnosi natychmiast rece .......

A z tym koncem to chodzilo mi o koniec swiata

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomeq uwazam ze mozna wierzyc w Boga nie chodzac do kosciola , ale jest to trudne .Zalozmy ze nie chodzisz do kosciola to powiedz szczerze czy usiadziesz w niedziele i poczytasz Biblie ?? Mysle ze raczej nie , a w ogole przeciez na mszy dokonuje sie przemienienie i mozesz przyjac Chrystusa do serca , wyspowiadac sie sa to chyba najwazniejsze sakramenty !!!

Sadze ze trzeba sie troche "nameczyc" zeby dostac to zycie wieczne i nie chodzi tu tylko o chodzenie do kosciola bo takze o zachowanie poza nim . Zycie wieczne ma byc nagroda za dobre zycie na ziemi , jak wiesz NAGRODY nie dostaje kazdy kto bierze udzial w konkursie . Tak mysle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestancie gadac <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly bo offtopic sie utworzyl :P

A chodzenie do kosciola wcale nie czyni czlowieka ani dobrym ani lepszym od kogos. Nie wierze i sie z tym nie kryje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi