Skocz do zawartości
RBK_20

Idę na pielgrzymkę..Co ze sobą zabrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zauwazyć panie ewangelizator.. że dekalog nie obowiązuje chrzescijan tylko Żydów - którzy nie wierzą w to że krew Chrystusa zniosła (lub raczej dopełniła) dekalog i prawo.

To tak na marginesie.

POzatym jak zauwazyl Fulko .. i te przykazania zmienił koscioł..

by mozna było wcielic do religii bałwochwalstwo.

PO tym całym zamieszaniu z 11 wrzesnia szukałem polskich stron o islamie i trafiłem na forum dyskusyjne polskich muzełmanów..

Załamałem się.. bo oni lepiej tłumaczą biblię niż KK...

Ale to takie OT..

Na pielgrzymkę warto zabrac, Off`a na komary (jak zawsze w teren :) ) warto zabrac plastry na odciski, wygodne buty, spray na grzybicę do nóg (wspolne łazienki, nie wiadomo czy kto jakiego trypla nie ma ze sobą :) ) ...

ps.

Wogole jakie uzasadnienie KK daje na pielgrzymki?

Do miejsc swietych? Do swietych figor? - przeciez biblia mowi:

"Nie bedziesz sobie robił podobizny NICZEGO co w niebie i na ziemi - i nie będziesz temu oddawał pokłonów"

lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem z pielgrzymki !!!

Mówiąc krótko było warto, dobrze się bawiłem :), ale oczywiście umocniłem też swoją wiarę. Podczas 12 dni pielgrzymowania miałem 2 pęcherze. Kilka razy jechałem też na Tirze. Jeżeli chodzi o dziewczyny, to z tymi pielgrzymowymi różnie bywa, inaczej jest z miejscowymi dziewczynami, które spotyka się po drodze (na noclegach).

Oczywiście nie zabrakło też ostrej trzody. Po noclegu w Gnieźnie wiem już np. co to znaczy kompac się na pół korka :)!

NApisze coś jeszcze potem, narazie musze odpoczywać po trudach nocy w pociągu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny razem zabierz jeszcze jakieś ;) ryby jak jakiś pingwin podejdzie ( :wink: tzw.zakonnica) to go :twisted: bach rybą. Niektóre pingwiny bywają :evil: bardzo upierdliwe dlatego warto mieś jakiegoś surowego śledzia żeby je :lol: przekupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi