Skocz do zawartości
Lockheed

Najwyzsze FSB na KT266-KT400

Rekomendowane odpowiedzi

Wszedzie tylko te nforcy, a wciaz sporo osob ma plyty oparte na starszych chipsetach, dlatego pozwolilem sobie zalozyc ten topic w ktorym mozna pochwalic sie jakie FSB wyciagnelo sie ze swojej plyty opartej na chipsetach KT266, KT333 i KT400.

Zeby przelamac lody zaczne od siebie.

Plyta: Soltek SL-75DRV5-C KT333 bez zadnych modow

Bios T1.8

Dołączona grafika

Tyle ile widzicie jest w okolicach maksymalnej bezpiecznej wartosci.

Dojechalem do 210, ale po chwili padl mi system i trzeba bylo reinstalowac :o

Maksymalna szerokośc wstawianych obrazków to 650

sgj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8KHA+ rev.2.0 (KT266A) fsb200 bo wiecej w biosie nie bylo ,a nie chcialo mi sie beta00 wgrywac

Abit KD7-E rev.1.0 (KT333CF) fsb213 - nie wiem czy plycie dosc czy dla pamieci -moze screena zrobie pozniej -narazie na KT133 siedze (max fsb 125 :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ASUSIE A7V8X-x z kt 400 jechalem na fsb 205 ale soe rpc za bardzo grzal:Dmysle ze zmiana chldozenia pozbyla by sie problemu,bo tak cyz owak nawet jak zmiejszalem mnoznikiem,to i tak sie zbyt smazyl:)A pamitaki hynixy 512 400 mhz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie złożyłem broni w zmaganiach z palomino na razie 173 z problemami, ale to było na AC. Zaraz wezmę się do roboty.

update:

Palominka spox śmiga na 2100+ na 10x 173 fsb (zrobiłem godzinkę stability testu), na fsb 180 nawet komp nie wstał.

NB się grzeje bo zwiększyłem mu w biosiku napięcie do 1,8v. Czas go schłodzić jakimś wiatrakiem bo sam radiator aż parzy. Może pójdzie na 180 jak go schłodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lockhead chyba miales sprzedawac tego solteka  :?  

Sysek, ano mialem ale nie sprzedalem. Brak chetnych.

elixir SUX!!!  

Moje elixiry 400 robia 205mhz z ustawieniami na Fast przy 2.5V.

BTW podajcie jakie macie pci przy swoich magistralach. Moj to 40Mhz, bo mam dzielnik 1/5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KD7-E rev.1.0  (KT333CF)  fsb213 - nie wiem czy plycie dosc czy dla pamieci

Co na to twoj dysk/pci/agp?

a co mialoby sie stac jak na epoxie fsb200 na tych samych gratach bylo pci50 to te 42.5 to odpoczynek dla nich :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnei na karcie graf. na pci było 213

http://tomekoglaza.fm.interia.pl/212,85.jpg

Tylko jak widać już kontroler pamięci sięsypał.

Na agp całkowicie stabilne (prime i bench). 206 - kiedyś dawno już założyłem właśnie taki temat - ale jakoś ni spotakł się z zainteresowaniem. Jednak na 206 po jakimś czasie dysk zaczął się buntować i mosiałem do 200 zjechać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi udało sie dać 192 na 75DRV5-C. Wiecej nie próbowałem bo płyta pożyczona od kumpla i na dysku miałem ważne dokumenty, nie chciałem ich stracić.

Wszystko stabilne i dobre wyniki w Aidzie, wyzsze jak na 192 na Asrocku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czymś takim jak z podpisu mam FSB=197MHz, wyżej nie mogę bo PCI jest za "wysoko" i np. fdd nie chce działać :)

Dzialnik na KT333 jest max 5 i to jest problem (PCI/AGP). Te pamięci TwinMos "swobodnie chodzą" na szynie 200MHz i wyżej.

Przy 197MHz, pamięci działają z CL2,5 i timingach FASTEST (bios).

zbigdwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lockhead chyba miales sprzedawac tego solteka  :?  

Sysek, ano mialem ale nie sprzedalem. Brak chetnych.

elixir SUX!!!  

Moje elixiry 400 robia 205mhz z ustawieniami na Fast przy 2.5V.

BTW podajcie jakie macie pci przy swoich magistralach. Moj to 40Mhz, bo mam dzielnik 1/5.

moje by robiły 200 i więcej tyle ze na 3,2v...a to juz duzo dla pamieci bez radiatorów...teraz mam na 2,7v i CL 2.5 ustawienia FAST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...