wadim Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Witam wszystkich: Od czego tu zaczać mam asrocka tego co w opisie noi strasznie nie podobaja mi sie moje wyniki gdyz 10600 pkt w 3dmarku niestety mnie nie zadowala podcza jak inni maja ponad 12k. Mam jedna zasda nie podkrecam kart graficznym po przykrym pozegnaniu sie z 3tit :( no nie ważne. Wydaje mi sie ze jest to wina złej konfiguracji biosu wiec spisałem ustawienia i pozostawiam wam do korekty (wybrałem te najważniejsze): DRAM FREQUENCY - 166(333) Spread Spectrum - Enabled Chipesed CONFIGURATION -AGP aperature size- 32 DRAM CAS LATENCY 2.5T RESOURCE CONFIGURATION: -PCI Latency timer (PCI COLCK) 32 -Primary Grapihics AGP AGP Data Rate - 8 AGP Fast write - Enabled POWER Suspend to RAM (S3) Disabled ps. po podkreceniu wynik 3dmarka praktycznie sie nie różni nawet na 3200 :(. Próbowałem kilka rodzajów steroników do grafy 41.04 itp teraz mam omegi i nadal kiepsko na omegach mam 10200 pkt :( Dzieki z góry. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Spread Spectrum - Enabled zmien na disabled (mniej obciaza proca) AGP aperature size- 32 zmien na 128 a tak wogole to zmien bios na nowszy z opcja zmiany timingow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Spread Spectrum a co to jest na chłopski rozum?? to chyba odpowiada za stablizizaje pracy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Z tego co wiem to jest funkcja ktura wygładza sygnały pł.głuwnej, dzieki temu płyta głuwna emituje mniejsze zakłucenia, ale sygnał jest słabszy i w tedy komp może być mniej stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...