langi Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Mieszkam w mieście. Jestem podłączony do sieci mojego kolegi przez karte Realteka RTL8180. W zimie jeszcze było wszystko ok, ale w lecie wszystkie dzewka mają liście, do tego jeden troche wysoki dom zasłania mi sygnał. Od nadajnika jestem oddalony o jakies 200-300m przez 6 domów. Praktycznie neta mam zawsze góra na poziomie niskim. Czy jeśli wymienił bym antenke (ta moja jest raczej syfiasta, nie znam parametrów ale napewno jest cienka) na lepszą to by to cos dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A może pomyśl nad zmianą karty ?? Realteki też są syfiaste ;) i nie mam do tego zaufania... Proponuje D-linka bądź Planeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 pfff... Jak mnie wkurzaja tacy idioci jak ty fejkk, "relateki sa syfiaste", pewnie w zyciu zes tej karty na oczy nie widzial, tak sie sklada ze ta karta w swej klasie jest najlepsza!!! Nie ma z nia zadnych problemow, jest zgodna ze gigantyczna wiekszascia sprzetu. A ty langi, lepiej wytnij se te drzewka albo przestaw te domy, bo za chiny nie bedziesz mial dobrego sygnalu jeszli na drodze antenie stoi tyle przeszkod. Tymbardziej ze odleglosc tez jest dosc spora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 langi: nie znam sie za bardzo na WiFi, ale mysle, ze mocna antenka zalatwila by sprawe (ale glowy nie dam :P ) fejkk: no nie wiem czy RTL jest syfiasty.... planeta to syf :] nieo: spokojnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...