zene Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Witam Czy jest normalnym,zeby przesylanie plikow w sieci lokalnej(20m przewod,sieciowki na ukladzie realteka) i na komputerze celeron 700 uzycie CPU bylo tak maxymalne?(system XP) Sam juz nie wiem ale przeciez to calkowicie uniemozliwia prace. Co moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 przyczyna sa sieciowki realteka (tanie badziewie). warto zainwestowac w cos lepszego (3com, intel) mozna tanio kupic na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mil0n Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 A ja powiem inaczej. Dobry Realtek nie jest zły. Proponuje sprawdzić czy nie wyłączyło się DMA. Jest to dość częsta dolegliwość XP-ka. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanth Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 U mnie jest ten sam problem. Na serwerze mam Realtek'a i 3com'a W hostach Realtek i SIS Bez wzgledu na kombinacje kart - zawsze jest tak samo. Kopiowanie filmu zajmuje ok 20min :) Zmienialem wartoci buffora na kartach, zmienialem MTU - bez skutku. DNA wlaczone Na wszystkich kompach XP. Macie jeszcze jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Teraz dodatkowo mam inny problem-o ile granie po LAN jest calkowicie mozliwe i nie obciaza systemu (hmm) to proba kopiowania plikow z jednego komputeraq na drugi totalnie zawiesza drugi komputer(nie tego celka a tego z podpisu) Chyba bedzie format i nowa nadzieja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...