Skocz do zawartości
D7

Problem z explorerem - chyba poważny !!!! pilna pomoc !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Więc wygląda to tak:

- Formatuję dysk (wszystkie partycje, czyli jest czyściutki)

- Instaluję windowsa ME wszystko ładnie i czyściutko (kabel sieciowy odłączony jest od internetu na wypadek gdyby miało mi się ściągnąć w tle jakieś robactwo)

- Instaluję Norton Antivirusa 2003 i dopiero wpinam wtyk sieciowy do netu.

- Aktualizuję bazę antywirusów.

- Profilaktycznie skanuję wszystko Antywirusem... jednak nic nie wykrywa.. no bo w sumie co ma wykryć jak system jest nowiusieńki.

... komputer działa.

Posiedzę na nim chwilę (wyłączam go i włączam w końcu) po kilku minutach wyskakuje biała ramka a na niej:

"Błąd ładowania Explorer.exe - należy zainstalować Windows ponownie"

Ten komp działał mi cały czas elegancko, dopiero teraz przy reinstalacji systemu to zaczyna się pojawiać...

Powiedzcie mi co z tym zrobić ???????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zainstalować system z innej płytki, albo na nowo załóż partycje i sformatuj dyski, a dopiero później zainstaluj windka...

Możesz też sprawdzić pamięć RAM jakimś programem - np. MemTest - może masz uszkodzoną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wasze rady - jednak odpowiedź wyglada następująco ( to tak dla tych którzy trafią kiedyś na ten post).

Po zainstalowaniu nowego systemu i zainstalowaniu aktualnej bazy "definicji wirusów" w nortonie podpinałem komputer do internetu w celu pobrania w normalnym trybie łatek do windowsa.

To o czym napisalem na samym początku to atak wirusa za każdym razem kiedy próbowalem wejśc na stronę firmową Bila Geja.

Rozwiązanie: po instalacji świeżego systemu nateży zainstalowac firewall a następnie przejśc do pobierania aktualizacji wtedy bramki są pozamykane co uniemożliwia wślizgnięcie się do systemu innych niechcianych aplikacji.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi