Marcin_gps Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Na wstepie zaznacze, ze nie zalezy mi na extremalnym OC (wystarczy mi 12,5x166). Najwazniejsza jest dla mnie stabilnosc i bezproblemowe uzytkowanie. Wypada juz zmienic zasluzonego Solteka SL-75KAV. Plytka super sie sprawuje od 2 lat, ale czas sie rozstac. Zastanawialem sie nad Abitem NF7 rev 2.0, ale po przeczytaniu 30 stron o resetach, syrenach i innych krzaczkach w biosie, zaczynam miec watpliwosci. A moze noew biosy wyeliminowaly te problemy, i plytka sprawuje sie wzorcowo? <- pytanie skierowane do posiadaczy tego mobo Jezeli nie NF2, to cos na VIA KT600. Moze Asus? A co do pamieci to myslalem o TwinMosach 400 lub Hynixach 400, ale ostatnio chyba jakies problemy byly z tymi pierwszymi A jesli nie te pamiatki to poleccie cos dobrego do 215 zl max z gory dzieki za pomoc w wyborze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 no to juz nikt mi nie poradzi?? :( wszyscy sa zajeci tematami typu Abit - codzienne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Jakbym teraz kupowal sobie plyte to Asus na Nforce 2 :) > A najchetniej to Soyo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Ja mam Abita KV7 na KT-600 i jestem bardzo zadowolony.Plyta jest bardzo stabilna i do podkrecania tez sie nadaje.A co do pamieci to mam 2 kosci Kingstone 256 MB 400 MHz (cena 210zl) i tez sa spoko. _____________________________________________________ Abit KV7, Barton 2500, 2x256 DDRAM Kingstone, Caviar 60 GB, Hercules Redeon 9000 Pro 128 MB, Chieftec 360-302 DF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 na giełdzie ktośspyla bita kv7 na kt600 za 200zł, bardzo interesująca oferta bo płyta jest wydajna i stabilna oraz dobrze wyposażona. oczywiście dźwięk jest taki sobie bo to nie sound storm ale do pracy na fsb 133/166/200 jest super, rewelka podnoszenie napięć itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A ja polecam Epox'a EP-8KRAI na KT600 za jedyne 260zł. Osobiście testowałem ją (+ Barton 2500+) 3 miesiące temu i potwierdzam wszystkie pozytywne opinie user'ów o tej płycie np. na stronie Komputronika. Jest bardzo stabilna (bez wielkich "wysiłków" FSB=215MHz), ponadto niewiele obciąża procesor zintegrowany LAN i raid na SATA. zbigdwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ja sie zdecydowalem juz na Abit NF7-S + 1GB Kingstone lub innego dobrego producenta. Co do pamieci, to co wybiore to jeszcze zobaczymy, zapewne założę temat (uprzednio szukajac :wink: ). Marcin, polecalbym Ci tego Abita, gdyz czytalem o nim wiele dobrych rzeczy, a na nieWIELKIE O/C na pewno sie skusisz ;] ;] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 no i chyba sie skusze na tego Abita NF7 :P roznica w cenie miedzy KT600 niewielka, a mozliwosci troszke na korzysc NF2 ;) jeszcze musze przestudiowac troche te tematy o biosach, sterach i innych duperelach dzieki za pomoc ale dalej sie wacham odnosnie pamiatek??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 dobry wybor co do mobo a co do pamiatek to jasne ze Hyny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 no to postanowione Abit + Hynixy 400 powinienem odczuc kopa po przesiadce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...