maggister Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Chcę kupić obudowę atx - funkcjonalną, niezbyt drogą (najlepiej do 200zł.), z zasilaczem 350W (jak najcichszym) i łatwą do przeróbki. Mam kilka propozycji: http://netservice.pl/index.php?www=opis&ko...kod=ATON%206175 http://netservice.pl/index.php?www=opis&kod=TRO-656 http://netservice.pl/index.php?www=opis&ko...O-696%20TERMOME http://netservice.pl/index.php?www=opis&kod=TRO-787 Co są one warte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Obudowy hmmm...jaki kto ma gust mi sie ogolnie podobają,ale patrzac na cene obudow zasilacze sa nie owijajac w bawełne ch...we,za 170 pln kupuje sie chiefteca 360W,a nie bude i zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Więc tak... mój kolega ma tą 4 płyte - szajs jak nie wiem co ;) Dobre sprawienie sprawia 1 obudowa, zwłaszcza po ewentualnym moddingu :wink: Jednakże zgadzam się z gib'em Za 170 zł kupuje się zasilacz :) No chyba. że komp będzie używany do pisania, surfowania to wtedy taka zasiłka powinna wystarczyć (Box-owa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja brałbym ta z wyświetlaczem LCD ze względu na 4x5,25 :) @ sobie zostawiasz,a drugie dwa wywalasz i wstawisz wentyl 80x80 :) Ładnie zmodujes zi będzie luxowo :) A co do zasilacza to shit ten w zestawie . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggister Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja brałbym ta z wyświetlaczem LCD ze względu na 4x5,25 :) @ sobie zostawiasz,a drugie dwa wywalasz i wstawisz wentyl 80x80 :) Ładnie zmodujes zi będzie luxowo :) A co do zasilacza to shit ten w zestawie . . . Może w zasiłce wystarczy wymienić wentylator i odrobinę wyciszyć. 350 W wydaje mi się, iż jest wystarczające. A może te wkładane zasilacze mają jakieś inne mankamenty (np. nie trzymają parametrów) ? Proszę o oświecenie ! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja brałbym ta z wyświetlaczem LCD ze względu na 4x5,25 :) @ sobie zostawiasz,a drugie dwa wywalasz i wstawisz wentyl 80x80 :) Ładnie zmodujes zi będzie luxowo :) A co do zasilacza to shit ten w zestawie . . . Może w zasiłce wystarczy wymienić wentylator i odrobinę wyciszyć. 350 W wydaje mi się, iż jest wystarczające. A może te wkładane zasilacze mają jakieś inne mankamenty (np. nie trzymają parametrów) ? Proszę o oświecenie ! :lol: Eeee... to właśnie zasilacze dostarczane wraz z obudową nie trzymają napięcia... Są to produkty, o których elektronike nikt nie dba, robione na masowa skale, bez dbałości o szczegóły, często z kiepskich materiałów... Zaś modele Hunt-keya, Chiefta, Thermal'a.... to są produkty, które "pociągna" nawet najmocniejszy sprzęt, a zarazem zapewniają jego długowieczność i bezawaryjność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Maggister jak chcesz sie bawić w moding to polecam jechać do jakiegoś komisu i kupić Obudowe Big Tower AT i bawić sie ile wlezie (malowanie wierceni, wycinanie :twisted: ) Bedziesz musiał sie pobawić z dziurkami na płyte zasilacz i ogólnie tylni panel ale to dużo pracy nie wymaga :D Koszt takiej obudowy to około 20zł (zależy od komisu) i do tego Szefa i masz zajebiostyczny zestawik :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja bedac na Twoim miejscu wybralbym ta 1. Ale tez nie wiadomo jaka ona jest w srodku. Ale zapowiada sie calkiem ciekawie. Mozesz sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja bedac na Twoim miejscu wybralbym ta 1. Ale tez nie wiadomo jaka ona jest w srodku. Ale zapowiada sie calkiem ciekawie. Mozesz sprawdzic. W tej pierwszej strasznie nie podoba mi się ta raczka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja bedac na Twoim miejscu wybralbym ta 1. Ale tez nie wiadomo jaka ona jest w srodku. Ale zapowiada sie calkiem ciekawie. Mozesz sprawdzic. W tej pierwszej strasznie nie podoba mi się ta raczka:) Prawde mowiac to nie wiem czy sie teraz nabijasz czy jak, ale ja mam taka z raczka i jest wypasiona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja bedac na Twoim miejscu wybralbym ta 1. Ale tez nie wiadomo jaka ona jest w srodku. Ale zapowiada sie calkiem ciekawie. Mozesz sprawdzic. W tej pierwszej strasznie nie podoba mi się ta raczka:) Prawde mowiac to nie wiem czy sie teraz nabijasz czy jak, ale ja mam taka z roczka i jest wypasiona :) Na serio nie podoba mi się ta rączka :) Ale wiesz jak kto woli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro_m Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 W numerze ostatno wydanej gazety o moddingu jest napisane o tym, że najlepsze są obudowy aluminiowe gdyż lepiej odprowadzają ciepło, natomiast obudowy całe wykonane z plexy lub takie gdzie zastosowano plexe są gorsze (nie sprawdziłem tego sam, ale jest coś w tym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 nie rozumiem jak mozna porownac plexi do aluminium. przeciez w plexi chodzi o wyglad a w aluminium o wydajnosc chlodzenia?? na marginesie: to obudowy z aluminium nie sa warte swojej ceny poniewaz temp. spada o 2 stopnie w zimie a w lecie rosnie o 1 :D tak wiec doplacac xxx zl do aluminium moim zdaniem jest nieuzasadnione,ale to moje zdanie :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Imo 1 jest ładna, jakby taka pod modding ;) Ale brałbym z tych tutaj podanych 4 (LCD) dołaczam sie do głosu - jak sie da wez bude bez zasiłki, a kup chociaz fortrona 300 GTP - tanio i wy..scie ;] Pomysł Jaro-1 tez jest całkiem rozsadny - szczególnie ze masz mało kasy - starczy ci i na bude i na przyzwoita zasiłke... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...