/ArCliTe\ Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Ale nawet jak ustawnie sobie na high to mi i tak haczy,zmienienie rozdziałki tez nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ...ram ram ram ram i jeszcze raz ram !!! Ile twoj kumpel ma pamieci na karcie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 na pewno demko miało zaniżone wymagania... zawiodłeś sieę...? przykro ci...? zadzwoń na telefon zaufania... (0)692-603-463 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3X3R Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Po uruchomieniu UT 2k3 nie moge uruchomić gry bo wywala taki komunikat: UT2003 Build [2002.05.31.18.31] OS: Windows 98 4.10 (Build: 67766446) CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 597 MHz with 255MB RAM Video: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Can't find file for package 'ALAudio' History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine Natomiast po wpisaniu w uruchom ścierzki dostępu i "-nosound" gra rusza ale bez dzwięku - jak sobie z tym poradzić (karta muzyczne aintegrowana - jakiś SigmaTel na MSI - 6337 LE5 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam! W http://www.benchmark.pl/ doszły nowe pozycje w dziale Ranking. Jest UnrealTournament 2003 :D ale jak narazie pusto :( Zapraszam do dzielenia się swoimi osiągami!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam. Ponawiam pytanie DooDah'a....mianowicie jka włączyć opengl w UT2003.... Wiadomo że opengl jest "ładniejszy". D3D to kał i tyle......i nic już chyba nie przebije GLIDE. LUDZIE pomocy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Standardowo interesujaca nas linijka w pliki ut2003.ini wyglada tak: [Engine.Engine] RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice ;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice ;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice a jezeli chcesz wlaczyc opengl to powinna wygladac tak: [Engine.Engine] ;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice ;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dzięki bracie polaku :):):):):)....wracam do domu i zbadam to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Akurat UT2003 obsługuje wiecej efektów w Direct3D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Akurat UT2003 obsługuje wiecej efektów w Direct3D :) Lisek..ale zgodzisz sie ze mną że D3D śmierdzi koniami ?????. W którymś z plików textowych dołączonych do unreal jest wzmianka ze na opengl jest mniejsza wydajnośc........natomiast gdzieś na stronach był test d3d vs opengl i gl wypadło lepiej z tego co pamietam pod kazdym względem :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Kat podał z błędem, powinno być: RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice ;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice ;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice A jeśli chodzi o wyniki to wyglądają następująco: 17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857 - DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385 - OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 Troche nie czaje dlaczego minimalna ilość fps w OGL jest taka mała. W benchmarku musi być błąd po faktycznie widać na każdym kroku większą płynność pod OGL. Benchmark: Flyby Face3, rozdziałka: 1280x960x32 i wszystko na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wiecie? mnie strasznie denerwuje bo zaslania na niektórych mapach ZADUŻO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ostatnio sie bawilem OpenGl w ut2003 i musze powiedziec super!!! Nie dosc ,ze gra przyspieszyla tak srednio o ponad 15fps to nie widac prawie zadnej roznicy!!! (z wyjatkiem nieba na mapie Antalus -siakies dziwne ziarniste jest) . Aha dla porownania podobna wydajnosc w OpenGL ( co w D3D) uzyskuje dopiero po wlaczeniu Aniso x4!!! A gram dodatkowo z AAx2. Teraz mam srednio ponad 60FPS i sie ciesze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Karas a w jakiej rozdziałce grasz? Ja tylko w 800x600 , jedyne co włączam to Vsync. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Ja za to z innej beczki. Zauważyliście różnicę między betą i finalna na mapce CTF SLa .... cos tam (chodzi sie po rzeźni) ? Ja dostałem orgazmu neimal podczas grania na tej mapie w beta wersji. W finalnej wypieprzyli wieksza czesc mapy, wypieprz*** muzykę która była najlepszym elementem w becie ut2k3. Dzięki tej mapie i kawałkowi muzycznemu na niej czekałem na fulla ... no tylko się zaszlachtać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Najgorsze jest ze skasowalem sobie bete, inaczej przegralbym ta mape i pogrywal na niej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam. Ponawiam pytanie DooDah'a....mianowicie jka włączyć opengl w UT2003.... Wiadomo że opengl jest "ładniejszy". D3D to kał i tyle......i nic już chyba nie przebije GLIDE. LUDZIE pomocy!!!! Dzieki!!!! albo ktos mnie nie lubi albo nie zrozumieli mojego pytania:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 zobacz na unreal.plzobacz na unreal.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Wyczek>> Gram w 1024/ i wszystko na highest jak sie da , aha jezeli jestes posiadaczem SBLive! proponuje wlaczyc w Sekcji AUDIO tryb Software. Nie dosc ,ze gra plynniej chodzi to mam jeszcze wiecej FPS :D Chyba musze zmienic tego Live! na jakiegos Herca Forte III?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam, Czy ktoś poratuje mnie podsyłając spakowaną (zip, rar) zawartość katalogu Web z pierwszej płytki instalacyjnej, bądź z katalogu z zainstalowaną grą? Jest tego niewiele, około 60kB. Płytka mi się lekko uszkodziła i mam teraz problem z zainstalowaniem gry. Bardzo proszę o pomoc, mój adres email: lechoo@pf.pl Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Kat podał z błędem, powinno być: RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice ;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice ;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice A jeśli chodzi o wyniki to wyglądają następująco: 17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857 - DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385 - OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 Troche nie czaje dlaczego minimalna ilość fps w OGL jest taka mała. W benchmarku musi być błąd po faktycznie widać na każdym kroku większą płynność pod OGL. Benchmark: Flyby Face3, rozdziałka: 1280x960x32 i wszystko na max. nie pier*** za przeproszeniem, w plikach konfiguracyjnych tego engine'u siedze od jego beta wersji ;) Nie ma znaczenia kolejnosc tylko przed ktora linia stoi srednik!!!! Srednik pomija dana linie, wiec jezeli chcemy miec OpenGl to kasujemy ; sprzed linii opengl i doadajemy ; przed linia D3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Kata wpisy są prawidlowe na tych drogich wogole gra sie nieodpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Kat podał z błędem, powinno być: RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice ;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice ;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice A jeśli chodzi o wyniki to wyglądają następująco: 17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857 - DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385 - OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0 Troche nie czaje dlaczego minimalna ilość fps w OGL jest taka mała. W benchmarku musi być błąd po faktycznie widać na każdym kroku większą płynność pod OGL. Benchmark: Flyby Face3, rozdziałka: 1280x960x32 i wszystko na max. nie pier*** za przeproszeniem, w plikach konfiguracyjnych tego engine'u siedze od jego beta wersji ;) Nie ma znaczenia kolejnosc tylko przed ktora linia stoi srednik!!!! Srednik pomija dana linie, wiec jezeli chcemy miec OpenGl to kasujemy ; sprzed linii opengl i doadajemy ; przed linia D3D. Chm , wczoraj wypróbowałem i nic nie zauważyłem.....zobacze jeszcze wersje KATA.......no może dym z ROCKET LAUNCHER słabiej wyglądał.. Pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ...a jednak troche obcieli z tego opengl. Nie ma np dynamicznych cieni na broni w miejscach ,w ktorych powinny byc. Ale jezeli ktos gra po sieci i potrzebuje szybkosci jak najbadziej polecam ten tryb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Najgorsze jest ze skasowalem sobie bete, inaczej przegralbym ta mape i pogrywal na niej :( Wyczek a mozna robić takie numery???....ja próbowałem przegrywać mapy i były jakoś zabezpieczone.........ale ja to jestem lama także moze tobie sie uda.......kombinowałem z rozszerzeniami itd.......było nowe mapy widac w unreal w menu ale napisane było ze niedostępne sa dla aktualnej wersji ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Witam, Czy ktoś poratuje mnie podsyłając spakowaną (zip, rar) zawartość katalogu Web z pierwszej płytki instalacyjnej, bądź z katalogu z zainstalowaną grą? Jest tego niewiele, około 60kB. Płytka mi się lekko uszkodziła i mam teraz problem z zainstalowaniem gry. Bardzo proszę o pomoc, mój adres email: lechoo@pf.pl Dzięki :) Nie mam w domu netu........napylam z pracy.....ale jak nie zapomne to jutro you will be get. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 na open gl niema śladow po strzalach na scianach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Dzięki za pomoc, już wszystko jest OK :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Ja tam różnicy nie widzę. W 1600x1200 wszystko płynnie chodzi i piknie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Ja tam różnicy nie widzę. W 1600x1200 wszystko płynnie chodzi i piknie wygląda. Noooo na takim sprzecie to chodzi płynnie.....ja mam k7t MSI. 1.2 athlon, 256 sdram 133 , GF3ti200 leadtek...wiec wiesz...nie bardzo :):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...