Skocz do zawartości
Haweł

Unreal Tournamet 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Po uruchomieniu UT 2k3 nie moge uruchomić gry bo wywala taki komunikat:

UT2003 Build [2002.05.31.18.31]

CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 597 MHz with 255MB RAM

Video: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400

Can't find file for package 'ALAudio'

History: UObject::SafeLoadError <- UObject::StaticLoadClass <- UEngine::InitAudio <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Natomiast po wpisaniu w uruchom ścierzki dostępu i "-nosound"

gra rusza ale bez dzwięku - jak sobie z tym poradzić (karta muzyczne aintegrowana - jakiś SigmaTel na MSI - 6337 LE5 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowo interesujaca nas linijka w pliki ut2003.ini wyglada tak:

[Engine.Engine]

RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice

;RenderDevice=Engine.NullRenderDevice

;RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice

a jezeli chcesz wlaczyc opengl to powinna wygladac tak:

[Engine.Engine]

;RenderDevice=D3DDrv.D3DRenderDevice

RenderDevice=OpenGLDrv.OpenGLRenderDevice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat UT2003 obsługuje wiecej efektów w Direct3D :)

Lisek..ale zgodzisz sie ze mną że D3D śmierdzi koniami ?????.

W którymś z plików textowych dołączonych do unreal jest wzmianka ze na opengl jest mniejsza wydajnośc........natomiast gdzieś na stronach był test d3d vs opengl i gl wypadło lepiej z tego co pamietam pod kazdym względem :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kat podał z błędem, powinno być:

A jeśli chodzi o wyniki to wyglądają następująco:

17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857 - DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385 - OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

Troche nie czaje dlaczego minimalna ilość fps w OGL jest taka mała. W benchmarku musi być błąd po faktycznie widać na każdym kroku większą płynność pod OGL.

Benchmark: Flyby Face3, rozdziałka: 1280x960x32 i wszystko na max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sie bawilem OpenGl w ut2003 i musze powiedziec super!!! Nie dosc ,ze gra przyspieszyla tak srednio o ponad 15fps to nie widac prawie zadnej roznicy!!! (z wyjatkiem nieba na mapie Antalus -siakies dziwne ziarniste jest) . Aha dla porownania podobna wydajnosc w OpenGL ( co w D3D) uzyskuje dopiero po wlaczeniu Aniso x4!!! A gram dodatkowo z AAx2. Teraz mam srednio ponad 60FPS i sie ciesze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to z innej beczki.

Zauważyliście różnicę między betą i finalna na mapce CTF SLa .... cos tam (chodzi sie po rzeźni) ?

Ja dostałem orgazmu neimal podczas grania na tej mapie w beta wersji. W finalnej wypieprzyli wieksza czesc mapy, wypieprz*** muzykę która była najlepszym elementem w becie ut2k3. Dzięki tej mapie i kawałkowi muzycznemu na niej czekałem na fulla ... no tylko się zaszlachtać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ponawiam pytanie DooDah'a....mianowicie jka włączyć opengl w UT2003....

Wiadomo że opengl jest "ładniejszy". D3D to kał i tyle......i nic już chyba nie przebije GLIDE.

LUDZIE pomocy!!!!

Dzieki!!!!

albo ktos mnie nie lubi albo nie zrozumieli mojego pytania:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczek>> Gram w 1024/ i wszystko na highest jak sie da , aha jezeli jestes posiadaczem SBLive! proponuje wlaczyc w Sekcji AUDIO tryb Software. Nie dosc ,ze gra plynniej chodzi to mam jeszcze wiecej FPS :D Chyba musze zmienic tego Live! na jakiegos Herca Forte III??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś poratuje mnie podsyłając spakowaną (zip, rar) zawartość katalogu Web z pierwszej płytki instalacyjnej, bądź z katalogu z zainstalowaną grą? Jest tego niewiele, około 60kB. Płytka mi się lekko uszkodziła i mam teraz problem z zainstalowaniem gry. Bardzo proszę o pomoc, mój adres email: lechoo@pf.pl

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857  -  DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385  -  OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

Troche nie czaje dlaczego minimalna ilość fps w OGL jest taka mała. W benchmarku musi być błąd po faktycznie widać na każdym kroku większą płynność pod OGL.

nie pier*** za przeproszeniem, w plikach konfiguracyjnych tego engine'u siedze od jego beta wersji ;)

Nie ma znaczenia kolejnosc tylko przed ktora linia stoi srednik!!!!

Srednik pomija dana linie, wiec jezeli chcemy miec OpenGl to kasujemy ; sprzed linii opengl i doadajemy ; przed linia D3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17.632813 / 35.351551 / 98.488068 fps -- Score = 35.385857  -  DirectX, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

5.942256 / 45.564442 / 243.739563 fps -- Score = 45.612385  -  OGL, Vsync ON, AA=0, FSAA=0

nie pier*** za przeproszeniem, w plikach konfiguracyjnych tego engine'u siedze od jego beta wersji ;)

Nie ma znaczenia kolejnosc tylko przed ktora linia stoi srednik!!!!

Srednik pomija dana linie, wiec jezeli chcemy miec OpenGl to kasujemy ; sprzed linii opengl i doadajemy ; przed linia D3D.

Chm , wczoraj wypróbowałem i nic nie zauważyłem.....zobacze jeszcze wersje KATA.......no może dym z ROCKET LAUNCHER słabiej wyglądał..

Pozdraiwam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest ze skasowalem sobie bete, inaczej przegralbym ta mape i pogrywal na niej :(

Wyczek a mozna robić takie numery???....ja próbowałem przegrywać mapy i były jakoś zabezpieczone.........ale ja to jestem lama także moze tobie sie uda.......kombinowałem z rozszerzeniami itd.......było nowe mapy widac w unreal w menu ale napisane było ze niedostępne sa dla aktualnej wersji .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś poratuje mnie podsyłając spakowaną (zip, rar) zawartość katalogu Web z pierwszej płytki instalacyjnej, bądź z katalogu z zainstalowaną grą? Jest tego niewiele, około 60kB. Płytka mi się lekko uszkodziła i mam teraz problem z zainstalowaniem gry. Bardzo proszę o pomoc, mój adres email: lechoo@pf.pl

Dzięki :)

Nie mam w domu netu........napylam z pracy.....ale jak nie zapomne to jutro you will be get.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi