Willi Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Mam kartę DREAM GeForce2Pro 64MB z wyjściem TV.Zmieniłem bios na referencyjny nvidii i kaszana.Niestety nie zrobiłem kopii.Może ktoś ma ten model karty i mógłby mi podesłać BIOS na priva.Z góry wielkie dzięki. PS. Pisałem do polskiego przedstawiciela producenta,ale na razie bez pozytywnego efektu.W tej chwili nie ma już tej karty na rynku. :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Mam kartę DREAM GeForce2Pro 64MB z wyjściem TV.Zmieniłem bios na referencyjny nvidii i kaszana.Niestety nie zrobiłem kopii.Może ktoś ma ten model karty i mógłby mi podesłać BIOS na priva.Z góry wielkie dzięki. PS. Pisałem do polskiego przedstawiciela producenta,ale na razie bez pozytywnego efektu.W tej chwili nie ma już tej karty na rynku. :?: :evil: to jest wplasnie polityka firm typu dream, mint i innych kondonow - "sprzedac i zapomniec... karty nie ma juz na rynku wiec martw sie sam..." no ale zeby juz ci pomoc to mimo wszystko sproboj tych biosow: http://x-bios.3dgames.ru/modules.php?name=...Force%202%20Pro jesli nie bedzie dzialac to naprawde musisz znalezc kogos kto ma identyczna karte. a tak w ogole to po zmieniales bios ? jesli orginalny mial zanizone taktowanie to moze teraz wystarczy wyedytowac bios referencyjny i bedzie latac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 juz wszystko jasne, karta ma niestandartowe taktowanie: http://www.nvidia.pl/articles.html?0015-03 moja rada powyzej z edycja biosu powinna zadzialac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willi Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Dzięki za odpowiedź,ale próbowałem już mnóstwo biosów (tych ,które mi wskazałeś) i nic.Jeżeli chodzi o opis karty na stronie nvidia,to moja jest inna.Ma pamięci Samsunga 5ns i działała 200/400.Updeitowałem ją bo miałem ciemny obraz przy odtwarzaniu filmów na monitorze,a być może spodziewałem się czegoś jeszcze.Wcześnij miałem Elsę Victory Erazor VIVO i po zmienieniu jej biosa uzyskałem znacznie lepsze rozdzielczości na wejściu TV i lepszą znacznie jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 5ns to daje 400mhz tak na styk, bez zadnego zapasu, sproboj jednak wyedytowac bios i dac nizsze taktowanie. jesli i to nie pomoze, to jak wczesniej pisalem wkladaj na powrot oryginalny bios, jesli ci ktos taki przysle, a jak dalej beda problemy to reklamuj karte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willi Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Taktowałem ją na 480 i chodziła w miarę stabilnie.Tak na marginesie mam Bios Editora,ale nie umiem się nim posługiwać.Po otwarciu dowolnego pliku *.rom taktowanie pamięci jest tam ustawione tak samo.Nie rozumiem takze dlaczego taktowanie pamieci zmienia się,aż w 8 miejscach(w zakładce initialization po prawej stronie).Zaznaczam, ze mam ten program bardzo krótko i nie zdążyłem się z nim jeszcze poznać (mam w tej chwili większy kłopot!).Gdybyś miał jakieś namiary na opis tego programu i jkies "faq-i" to napisz.Dzięki za odzew.Byłem na różnych forumach i tylko TY dałeś jakąś konkretna odpowiedź a nie brak reakcji,bądź tylko pisanie głópot nie związanych z tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 szczerze mowiac, sam tylko ogladalem te edytory biosu, ale jedyne co zmienialem to ID karty. wiem o co ci chodzi z tymi kilkoma czestotliwosciami, ale nie powiem ci do czego to ma sluzyc. sproboj jeszcze raz tu: http://x-bios.3dgames.ru tam powinien byc jakis opis. kurcze, a co sie dzieje z ta twoja karta, jest zly obraz, artefakty, moze pamiatki polecialy ? powoli sie wyczerpuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...