timmon24 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 kiedyś miałem do dyspozycji Ip wewn i zewn . Jestem użytkownikiem siesi LAN na umowie mam równiez mój adres IP zewn. Jakieś pół roku temu działały mi programy torrent jaki i emule spox i necik tez chodził w miare po 3 miesiącach admin znacznie ograniczył przepustowośc na PORTACH UZYWANYCH PRZEZ EMULE ale torrent chodził a teraz całkowicie wyłączył zewnętrzne IP pozostaje mi tylko wewnętrzne a na nim w praktyce nie da sie uzywac zadnych programów p2p bo transfer jest wprost tragiczny Spotkał sie może ktos z takim problemem jak ja że admin mu wyłaczył IP zewn mimo że miałje w umowie? czy według was admin sieci łamie prawo wyłączająć zewn IP ? dotknęło to także paru znajomych z mojej sieci :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 czy według was admin sieci łamie prawo wyłączająć zewn IP ?Zewnetrzne IP masz nadal, ale porty zablokowane, wiec formalnie prawa nie zlamal. Mialem w swojej kablowce podobny problem. W umowie mam wpisane zewnetrzne ip i to akurat mi zostalo, jednak administarcja zablokowana prawie wszystkie porty dla polaczen spoza sieci. Proponuje zglosic sie do administarcji i im to wyperswadowac, u nas pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 dzwoniłem do mojego operatora sieci LAN i równiez powiedzieli abym skontaktował sie z administratorem we wtorek będzie twierdza ale słyszałem ze trudno go złapać . tez mam nadzieje ze jakoś sie uda przywrócić zewn IP a mam pytanie do ciebie czy przywrucenie zewnętrznego Ip moze spowodowac wzrost abonamentu jak to było u ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 dzwoniłem do mojego operatora sieci LAN i równiez powiedzieli abym skontaktował sie z administratorem we wtorek będzie twierdza ale słyszałem ze trudno go złapać . tez mam nadzieje ze jakoś sie uda przywrócić zewn IP a mam pytanie do ciebie czy przywrucenie zewnętrznego Ip moze spowodowac wzrost abonamentu jak to było u ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 jezeli masz blokowane porty, to admin w ch*** wali, jesli ograniczen w postaci ciecia transferu po portach w umowie nie bylo, to LAMIE PRAWO - Ty kupujesz pelna usluge (wlaczajac w to EMULE KAZE TORRENTY ITP) Jesli Ci powie, ze to pogarsza wszystkim transfer, to powiedz, ze to jego problem i niech kupi szybsze lacze :) Tylko pamietaj, ze ten Twój ISP musi miec koncesje (wtedy mozna go straszyc sadem), ale jesli jest to jakas LAN w bloku na szaro, to jeszcze Ty mozesz po d**** dostac, ze na lewo kable cigniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 U mnie bylo tak, ze nagle zaczeli wprowadzac oplaty za stale ip (+50% abonementu), [wszyscy w sieci maja zmienne ip (zmienia sie raz na miesiac albo i rzadzie)] i dopiero w takim przypadku odblokowywali. Zaslaniali sie spamem, wirusami itp. Jednak udalo sie wywalczyc odblokowanie portow i mozliwosc pelnego wykorzystania publicznego ip bez dodatkowych oplat i dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 jestem w pełni legalnej sieci LAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 a ip zewnętrzne mam całkowicie zablokowane wcześniej blokowane miałem sporo portów a teraz wogóle koniec zewn Ip jutro postaram sie gadac z adminem o ile go zasatane zobacze co sie da zrobić z tym :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...