Skocz do zawartości
timmon24

zewnetrzne IP / czy admin łamie prawo ?

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś miałem do dyspozycji Ip wewn i zewn .

Jestem użytkownikiem siesi LAN na umowie mam równiez mój adres IP zewn.

Jakieś pół roku temu działały mi programy torrent jaki i emule spox i necik tez chodził w miare po 3 miesiącach admin znacznie ograniczył przepustowośc na PORTACH UZYWANYCH PRZEZ EMULE ale torrent chodził a teraz całkowicie wyłączył zewnętrzne IP pozostaje mi tylko wewnętrzne a na nim w praktyce nie da sie uzywac zadnych programów p2p bo transfer jest wprost tragiczny

Spotkał sie może ktos z takim problemem jak ja że admin mu wyłaczył IP zewn mimo że miałje w umowie?

czy według was admin sieci łamie prawo wyłączająć zewn IP ?

dotknęło to także paru znajomych z mojej sieci

:cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy według was admin sieci łamie prawo wyłączająć zewn IP ?

Zewnetrzne IP masz nadal, ale porty zablokowane, wiec formalnie prawa nie zlamal.

Mialem w swojej kablowce podobny problem. W umowie mam wpisane zewnetrzne ip i to akurat mi zostalo, jednak administarcja zablokowana prawie wszystkie porty dla polaczen spoza sieci. Proponuje zglosic sie do administarcji i im to wyperswadowac, u nas pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwoniłem do mojego operatora sieci LAN i równiez powiedzieli abym skontaktował sie z administratorem we wtorek będzie twierdza ale słyszałem ze trudno go złapać .

tez mam nadzieje ze jakoś sie uda przywrócić zewn IP

a mam pytanie do ciebie czy przywrucenie zewnętrznego Ip moze spowodowac wzrost abonamentu

jak to było u ciebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwoniłem do mojego operatora sieci LAN i równiez powiedzieli abym skontaktował sie z administratorem we wtorek będzie twierdza ale słyszałem ze trudno go złapać .

tez mam nadzieje ze jakoś sie uda przywrócić zewn IP

a mam pytanie do ciebie czy przywrucenie zewnętrznego Ip moze spowodowac wzrost abonamentu

jak to było u ciebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz blokowane porty, to admin w ch*** wali,

jesli ograniczen w postaci ciecia transferu po portach w umowie nie bylo, to LAMIE PRAWO - Ty kupujesz pelna usluge (wlaczajac w to EMULE KAZE TORRENTY ITP)

Jesli Ci powie, ze to pogarsza wszystkim transfer, to powiedz, ze to jego problem i niech kupi szybsze lacze :)

Tylko pamietaj, ze ten Twój ISP musi miec koncesje (wtedy mozna go straszyc sadem), ale jesli jest to jakas LAN w bloku na szaro, to jeszcze Ty mozesz po d**** dostac, ze na lewo kable cigniesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bylo tak, ze nagle zaczeli wprowadzac oplaty za stale ip (+50% abonementu), [wszyscy w sieci maja zmienne ip (zmienia sie raz na miesiac albo i rzadzie)] i dopiero w takim przypadku odblokowywali. Zaslaniali sie spamem, wirusami itp. Jednak udalo sie wywalczyc odblokowanie portow i mozliwosc pelnego wykorzystania publicznego ip bez dodatkowych oplat i dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi