M.A.R.C.I.N. Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam Chcialbym niskim kosztem przesiasc sie z mojego staruszka (od 1998 mam PII350, 64MB, 4.3GB, TNT2, SB128) na nieco lepszy sprzecik (niekoniecznie z gornej polki, raczej z tej sredniej). Wylukalem oferte w gazetce z makro - PC z serii Blueline (Optimus) za jedyne 974zl. Czytalem niepochlebne opinie o tej firmie i o kiepskich podzespolach pakowanych w ich kompy, ale prosze jeszcze o potwierdzenie, czy w tej cenie warto mi kupic taki zestaw (tylko w dniu 27.07 bedzie tyle kosztowal - dzis stoi po ok. 1800zl!) Athlon XP 2200+ KOB 746 FDSX na SiS746 http://www.kobian.com/products.php?productid=314 256 MB DDR333 ATI 9200SE 128MB TVout (pewnie 64bit) Samsung 40GB (5400) CDRW Aopen 52x FDD 1,44MB obudowa+zasilacz 300W klawiarka+myszka 12 miesiecy gwarancji, plomba na obudowie. Czy stosunek mozliwosci/cena jest tu w miare OK? Prosze o info znawcow:) (mam jeszcze tylko 2 dni do ewentualnego zakupu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Powiem krótko - broń Cie panie Boże nie kupuj tego złomu. Szczególnie kłuje mobo, i hdd. Jak nie grarsz grafac może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.R.C.I.N. Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Heh, przez 3 dni mialem tego posta w topiku "przyklejonym" i 0 odezwu. Zrobilem nowy temat i od razu info:). Dzieki za przestroge, ale moze jeszcze z 2,3 osoby potwierdza, ze to zlom (biorac pod uwage cene). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 napisz czy lubisz czasem zagrac czy tez gry masz daleko w D.... :mrgreen: bedzie latwiej doradzic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.R.C.I.N. Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Wiadomo, ze ten sprzet to nie do najnowszych gier. Glownie potrzebuje czegos pojemniejszego niz moj stary komp (zakladam stalke i moje 4.3GB to za malo). Szkoda mi wydawac (ba, nawet nie mam tyle) ponad 2000zl, to zainteresowal mnie ten Optimus za cene ponizej 1000zl. Pogralbym sobie w jakas Mafie, Max Payne 2, Gothik 1,2, costam jeszcze sprzed roku, dwoch (moze pojdzie). Bardziej chodzi mi o awaryjnosc (ludziki narzekaja na "opszczynusa", a do tego jeszcze mainboard "swojskiej" firmy Kobian:] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam Chcialbym niskim kosztem przesiasc sie z mojego staruszka (od 1998 mam PII350, 64MB, 4.3GB, TNT2, SB128) na nieco lepszy sprzecik (niekoniecznie z gornej polki, raczej z tej sredniej). Wylukalem oferte w gazetce z makro - PC z serii Blueline (Optimus) za jedyne 974zl. Czytalem niepochlebne opinie o tej firmie i o kiepskich podzespolach pakowanych w ich kompy, ale prosze jeszcze o potwierdzenie, czy w tej cenie warto mi kupic taki zestaw (tylko w dniu 27.07 bedzie tyle kosztowal - dzis stoi po ok. 1800zl!) Athlon XP 2200+ KOB 746 FDSX na SiS746 http://www.kobian.com/products.php?productid=314 256 MB DDR333 ATI 9200SE 128MB TVout (pewnie 64bit) Samsung 40GB (5400) CDRW Aopen 52x FDD 1,44MB obudowa+zasilacz 300W klawiarka+myszka 12 miesiecy gwarancji, plomba na obudowie. Czy stosunek mozliwosci/cena jest tu w miare OK? Prosze o info znawcow:) (mam jeszcze tylko 2 dni do ewentualnego zakupu) Kup to i sprzedaj na czesci, moze cos zarobisz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.R.C.I.N. Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Nein, chce miec sprzet dla siebie. Musze sie namyslic do wtorku. Ma ktos taka plyte glowna? Dziala? Boje sie zainwestowac w szmelc (nawet za niska cene). Ten komp ma po prostu dzialac lepiej niz moja pentiawka 350MHz ( :) ) i byc stabilnym (nie chce drogiego kombajnu do Dooma 3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 KOB 746 FDSX na SiS746 :lol: Samsung 40GB (5400) Heh cieszy mnie to że mimo że mam swoj dysk od 3,5 roku to (niemal) identyczny model jest nadal w sprzedaży 8) A poważnie to unikaj tego typu "promocji" w hipermarketach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 za jakies ~1500-1600 mialbys cos takiego: [tak wiem ze 1000 a 1600 to roznica, ale czytaj dalej ;)] epox 8rda3i 2200xp 256 ramu 80gb 7200 radka 9200? nagryware lg badz jakas inna moze styklo by jeszcze na obudowe :P ja bym sie na twoim miejscu zastanowil i raczej probowalbym sam cos skladac. juz pare razy nacialem sie na takie tanie okazje [moze mialem poprostu pecha :P] i pozniej zalowalem. wiec jak nie musisz miec kompa natychmiast to lepiej poczekac i kupic cos dobrego, cos co wystarczy ci na dluzej i z czego bedziesz napewno zadowolony. takie jest moje zdanie, a ty rob jak uwazasz w koncu to twoja kasa :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Moje doświadczenia z budrzetowym PC marzec 2004 - płyta główna, AsRock k7s8x r3.0 - 135 zł, bardzo tania, stabilna, lan, dźwięk, nawet stabilna, nawet spore OC - cpu Duron 1600 - 180 zł, licha seria ale poszedł o 500MHz więcej @12*175 - cooler Spire WR IV - 45zł, za tą cenę może być, cichy i wydajny - grafa GF 440 mx 64/64 - 150zł - komp składany nie był pod kątem gier - ram kingston 256MB 400, 200zł - cd-rom jakiś tam samsung, 65zł - obudowa bez zasilacza z komisu - 30zł, duża - zasilacz ModeCom - 110zł, do tego zestawu może być, można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Fila 70zł montowane w tańszych budach ModeComa - stacja dyskietek, stary komp - twardziel, stary komp - wentyl do budy 25zł - monitor też ze starego kompa Razem coś koło 1000zł a śmiga całymi dniami jako @ Duron 2100MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 dobrze gada, ale zasilke wez jakiegos fortrona z allegro chyba sa po 50, wiatrak w budzie se daruj i doloz do grafiki mzoe na gf 3 ti starczy i bedzie spoko maszynka do gier. pewnie sie zaraz radeonowcy za 1000 oburza, ale ja tam jakos gram w farcry na karcie z dx 7.0 posiadajacej 64 bit i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Baaardzo dobrze gada zeberko :) Vodki mu ! Wiesz ile ten sprzęt w "Makro" przeleżał ? Zapewne był modelem "pokazowym", które swoje już odbył, a teraz chcą sprzedać taki chłam... Ech :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Niestety, zestawy z supermarketów są bardzo kiepsko skonfigurowane (przeważnie przyciągający uwagę, szybki procesor, a reszta to tylko dodatek). Czasem wręcz oszczędności posuwają się zbyt daleko i tak jest w tym wypadku. Różnica w cenie między samsungiem 40GB 5200 obr/min, a 80GB 7200 obr/min to jakieś 35zł. Prawda, że niedużo jak za dodatkowe 40GB? Odradzam Ci ten zestaw, bo okaże się, że niedługo może on przestać spełniać twoje oczekiwania, a jego modernizacja może być bardziej kosztowna niż kupno komputera na miarę twoich potrzeb. Proponowany przeze mnie konfig: Duron 1,6GHz; Asrock na sis`ie; dysk 80GB 7200obr/min (ja wziąłem samsunga ze względu na 3 lata gwarancji); Gf 4 mx440 128 bit (jak możesz to dopłać chociaż do radeona 9200 128 bit); 256MB DDR 400 (lepiej jakiś firmowy np. kingston); nagrywarka CD-RW; FDD; obudowa (to już kwestia twojego gustu :) ). Razem wychodzi jakieś 1300-1500zł i moim zdaniem warto dopłacić. Nie da się ukryć, że cena tego zestawu w supermarkecie jest atrakcyjna, ale ten zestaw chyba nie spełni twoich oczekiwań. Chociaż przesiadka z PII 300MHz na jakikolwiek nowy komputer to wielki skok wydajnościowy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.R.C.I.N. Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Dzieki wszystkim za porady. NIE kupilem tego kompa:) (chociaz wydanie zaoszczedzonych 974zl mnie kusilo niesamowicie...). Faktycznie, lepiej odloze wiecej kasy i za kilka miechow zloze sprzet oparty na podzespolach lepszych producentow niz "kobian":]. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...