Skocz do zawartości
zibi322

"odkrecanie" grafiki LOL LOL LOL

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj cos mnie naszlo i zaczalem "odkrecac" grafike, po troche i zaczalem robic testy w wolfensteinie. karta default 200/450 test 48 fps,

wiec podkrecam do 230/530 test 48 fps 8O . wiec sie zaczynam zastanawiac co jest? odkrecam 175/400 test 47 fps, to sie wkurzylem i odkrecilem na maxa czyli 100/200 test 38 fps i tu wielki LOL. odkrecenie rdzenia o polowe i pamieci o ponad polowe a tu spadek "tylko" 20%.

:lol: :lol: :lol:

moze wiecie o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob to samo z q3 i 3dmarkiem

z q3 robilem kiedys to samo tyle ze sprawdzalem roznice miedzy 200/450 a 230/530 i tez nie bylo roznicy, a jakbys dokladnie konfig przeczytal tobys zauwazyl ze mam linuxa i 3dmark zaden na tym nie pojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz za slabego proca do tej karty, i podkrecajac karte nic nie zyskasz. U mnie TB850 wynik 3DMarka 5100 podkrecanie karty R9000PRO daje wynik 5150. Podkrecilem proca do 1GHz wynik 5500 bez podkrecania karty. Jak podkrece karte wynik 5582.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam linuxa

tak lekko zbaczajac z tematu.co ty robisz na tym linuksie? nie to, zebym mial cos przeciw, bo sam uzywam ale tylko do zastosowan serwerowych. da sie na tym pracowac na desktopie?

ano prawie wszystko. desktop jest taki jak w win xp albo nawet lepszy, wiesz ikonki i napisy bez dodatkowego tla co w winxp bylo nowoscia (podpisy pod ikonami), dodatkowo tapete moge tak zaprogramowac ze mi sie zmienia co ustalony przezemnie interwal czasowy,mozliwosc ustalenia liczby pulpitow i wiele innych pierdul, w standardzie jest wszystko to co ma win xp , dodatkowo caly pakiet office (cos jak msoffice), do ogladanie www uzywam opery (duzo lepsza od IE i ma wbudowane cos na styl DAP), program do odtwarzania dvd (xine), program do zludzenia przypominajacy winamp, mnostwo gierek, program do nagrywania cd (cos jak nero-burning), ehhh nie chce mi sie wiecej wymieniac ,ale jest tego mnostwo i to za darmo wszystko, dobra przypomnialo mi sie program do obslugi skanera, programy graficzne w tym jeden klasa dorownujacy adobe photoshop, klijenty i serwery irc, ftp, i nnych, do tego doinstalowalem sobie sterowniki do mojej nvidii, zassalem wolfa i Q3 zainstalowalem gadu-gadu mam nawet emulator windowsa na ktorym chodza wszystkie gry ktore korzystaja z openGL (sof, sof2, jedi knight2 i inne). Naprawde nie sposob sie nudzic z linuxem i nie jest to juz taki linux jak kiedys , teraz jest to juz prawdziwy graficzny system operacyjny.

ufff ale sie nagadalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...